Federația Română de Scrimă
Campionate Europene

Băieții – locul 9 european la spadă masculin și locul 11 la floretă

Campionatul European de cadeți – Novi Sad 2022

Masculin, spadă, echipe

România (Marton Mezinger, Rareș Marghescu, Anton Cîmpan, Cristian Corbu) a eliminat Finlanda în primul meci de pe tabloul principal. A fost 45-42 pentru tricolori după un meci în care adversarii au condus la un moment dat la 9 puncte (25-16). A venit însă imediat replica lui Rareș Marghescu care l-a învins cu 14-4 pe Ilkka Koski și România a preluat conducerea pe tabelă, 30-29. Finlandezii s-au reinstalat la cârma jocului și aveau 37-34 după penultimul releu, însă din nou Rareș Marghescu a rezolvat problema: 11-5 cu Henri Markkula și România câștiga meciul cu 45-42.

În optimi, băieții noștri au cedat cu 39-45 în fața Turcie și au intrat în turneul pentru locurile 9-16. Aici, românii au legat trei victorii consecutive pentru a-și adjudeca poziția a 9-a în clasamentul final. Au victorii muncite, cu diferențe mici de scor. Mai întâi 45-44 cu Grecia, apoi 45-49 cu Suedia, după o întâlnire controlată de tricolori. În meciul pentru locul 9, Marton, Rareș, Anton și Cristian au învins Norvegia cu 45-44 și cu ceva emoții, iar România a fost a noua în ierarhia concursului.

Masculin, floretă, echipe

Echipa noastră (Sebastian Drăghici, Alexandru Macovei, Răzvan Nojea, Nicolas Pop) a înfruntat Italia în optimi și a pierdut cu 13-45. Intrând în turneul pentru locurile 9-16, tricolorii au învins în primul echipa Greciei, cu 45-42, cedând apoi cu 36-45 în fața Austriei. A urmat meciul pentru locul 11, disputat împotriva Danemarcei. Deși au reușit să recupereze o diferență de șase puncte și să egaleze la 24 după al șaselea releu, danezii nu au mai pus apoi probleme deosebite tricolorilor, care s-au impus cu 45-39, ocupând locul 11 în clasamentul final.

Foto: Bizzi Team/EFC

Articole similare

CSM Iași a câștigat Campionatul Național de sabie tineret de la București, ediția 2018, în proba masculină pe echipe

Federatia Romana de Scrima
6 ani

Ana Maria Brânză s-a distanţat în fruntea clasamentului Cupei Mondiale de spadă

Federatia Romana de Scrima
10 ani

20 de sportive românce trag în week-end la etapa din Circuitul European de spadă cadeți de la Zrenjanin

Federatia Romana de Scrima
7 ani
Exit mobile version