Federația Română de Scrimă
Știri

Astăzi are loc la Târgu Mureș ediția a șasea a Memorialului “Pongracz Antal” la spadă

Memorialul “Pongracz Antal” la spadă seniori de la Târgu Mureş a ajuns la ediţia cu numărul șase. Sâmbătă, 14 martie, 20 de spadasini din România şi Ungaria se vor duela începând cu ora 11:00 în sala de sport “Antal Pongracz” din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.
Organizatorii le-au pregătit câştigătorilor cupe, diplome, medalii, dar şi premii în bani. În 2013, memorialul “Pongracz Antal” a fost câştigat de Arkoşi Bertalan, de la CS Satu Mare, iar în 2014 întrecerea a fost adjudecată de către Alexandru Nyisztor, de la CSU Târgu Mureș.

Cine a fost Pongracz Antal?

P Antal

Pongracz Antal a fost unul dintre cei mai buni spadasini pe care i-a avut România. Campion mondial de tineret în 1967, Pongracz Antal a participat de trei ori la Jocurile Olimpice unde a obţinut două locuri patru şi o dată a terminat pe poziţia a şasea. A câştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua şi are în palmares nenumărate titluri de campion naţionale şi cupe ale României.
Fost medic stomatolog şi reputat profesor de medicină, Pongracz Antal a decedat în 2008, când ar fi împlinit 60 de ani.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu toate detaliile acestei întreceri.

Articole similare

Mihai Covaliu: „Am deschis drumul României spre medalii la Rio! Ne revedem peste 100 de zile!”

Federatia Romana de Scrima
8 ani

„La Mulți Ani” de sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi: Vasile, Grigorie și Ioan!

Federatia Romana de Scrima
7 ani

CSM Iași a câștigat Campionatul Național de sabie pentru juniori de la București, ediția 2018, în proba feminină pe echipe

Federatia Romana de Scrima
7 ani
Exit mobile version