Federația Română de Scrimă
Concursuri internaționale

Andrei Păștin și Rareș Ailinca au cucerit medaliile de bronz la ediția 2018 a Gimnaziadei din Maroc, în proba de sabie masculin individual

Orașele marocane Marrakech și Casablanca găzduiesc, în perioada 2-9 mai, ediția 2018 a Gimnaziadei. Federația Internațională a sportului școlar – recunoscută de către CIO – organizează o dată la doi ani o mini-olimpiadă dedicată sportivilor aflați încă pe băncile școlilor. Prima ediție a Gimnaziadei a avut loc în 1974, iar la cea din 2018 vor participat peste 4.000 de sportivi din 59 de țări, la 17 sporturi: tir cu arcul, atletism, box, sah, scrimă, golf, gimanstică, judo, karate, mountain bike, pentaque, ciclism, surf, înot, taekwondo, tenis, wrestling.
În ceea ce privește scrima, Federația Română de Scrimă a fost reprezentată în Maroc de patru sportivi, toți componenți ai echipe de sabie cadeți masculin a României – recent medaliată cu bronz la Campionatul European de la Soci, după cum urmează: Rareș Ailinca (CSM Brașov), Andrei Păștin (CS Dinamo), Alexandru Zmău (CSM Iași) și Elton Dincă (CS Riposta).
După o evoluție excelentă, Andrei Păștin și Rareș Ailinca au reușit să urce pe podium și au cerit medaliile de bronz.
Din păcate, organizatorii nu au permis înscrierea în concurs decât a doi sportivi, iar Alexandru Zmău și Elton Dincă au urmărit întrecerea de pe margine.
Delegația României este condusă de către antrenorul Marius Gălățanu.
Nu uitați să urmăriți Federația Română de Scrimă pe următoarele conturi de socializare:
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM
YOUTUBE


 

Articole similare

Urmează Europenele de cadeți și juniori de la Napoli!

Federatia Romana de Scrima
5 luni

CSU Poli Timișoara a câștigat Cupa României la floretă seniori echipe masculin, de la Timișoara

Federatia Romana de Scrima
9 ani

ACUM LIVE: România concurează la etapa de Cupă Mondială de la Dubai, în proba de spadă seniori feminin echipe

Federatia Romana de Scrima
6 ani
Exit mobile version