Federația Română de Scrimă
Concursuri în țară

ACUM LIVE: Azi are loc la București Memorialul „Tudor Petruș” – etapă satelit de Cupă Mondială la floretă feminin individual

Sala de Atletism din Complexul Sportiv „Lia Manoliu” din București găzduiește duminică, 13 mai 2018, întrecerea de floretă seniori feminin Memorialul „Tudor Petruș” – etapă satelit de Cupă Mondială. Concursul este organizat de către Federația Română de Scrimă și CSA Steaua, iar la start vor fi prezente 54 de sportive din întreaga lume. Pentru România vor concura 12 sportive: Maria Boldor, Ana Boldor, Mălina Călugăreanu, Emilia Corbu, Andreea Gheorghe, Alexandra Lazin, Crina Popa, Ana Maria Popescu, Anca Săveanu, Teodora Sîrbu, Raluca Văcărașu, Karina Vasile.
Concursul, care poate fi urmărit LIVE AICI, va debuta la ora 9:00, iar finala este programată pentru ora 18:00.

Cine a fost Tudor Petruș?

Tudor Petruș a fost unul dintre cei mai importanți antrenori pe care i-a avut scrima românească. Antrenor de floretă, Tudor Petruș este cel de numele căruia se leagă cele mai importante succese ale scrimei românești din anii 90: două titluri mondiale pentru echipa feminină a României și un titlul olimpic la individual pentru Laura Badea (Atlanta 1996).
Tudor Andrei Petruș s-a născut pe 2 octombrie 1949 la Cluj Napoca. A absolvit la ANEFS București, unde a practicat scrimă sub conducerea lui Jacques Istrate și Vasile Chelaru, apoi s-a alăturat clubului CSA Steaua București, cu care a câștigat medalia de bronz la Cupa Europei de Scrimă din 1978. A fost numit maestru al sportului în anul 1976. A participat la ambele probe de floretă la Jocurile Olimpice din 1976 de la Montreal, clasându-se pe locul 45 la proba individual și pe locul 9 pe echipe. La Olimpiada din 1980 de la Moscova s-a clasat pe locul 35 la individual și pe locul 5 pe echipe.
După ce s-a retras din activitatea sportivă de performanță, a devenit antrenor de scrimă la CSA Steaua, apoi la lotul olimpic de floretă feminină, inițial ca secund lui Ștefan Haukler în perioada 1986-1990, apoi ca antrenor principal. Sub conducerea sa, echipa României a fost dublă campioană mondială în 1994 și în 1995, iar Laura Badea a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 1996 de la Atlanta.
Tudor Petruș s-a stins din viață pe 12 septembrie 2017, cu trei săptămâni înainte de a împlini 68 de ani!
Nu uitați să urmăriți Federația Română de Scrimă pe următoarele conturi de socializare:
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM
YOUTUBE

Articole similare

C.N. cadeți – sabie, feminin, individual

Federatia Romana de Scrima
5 ani

INVITAȚIE LA CONFERINȚĂ DE PRESĂ: Ambițioasa Ana Maria Brânză, din nou pe planșa de scrimă

Federatia Romana de Scrima
7 ani

De la Havana, la Montreal, și de la Katowice, la Bratislava

Federatia Romana de Scrima
5 ani
Exit mobile version