ANUNȚ IMPORTANT REFERITOR LA ACCESUL SPECTATORILOR LA CAMPIONATUL NAȚIONAL DE COPII, 2021!

495

În contextual actual al măsurilor preventive impuse de către Guvernul României în vederea combaterii epidemiei provocate de SARS-Cov 2, raportat la:

–  Ordinul comun MTS/MS nr. 310/708/2021 și

– Ordinul comun MTS/MS nr. 395/930/2021 privind modificarea Anexei nr 7 la Ordinul comun MTS/MS nr. 310/708/2021 (Anexa 7 – Regulamentul privind accesul spectatorilor la evenimentele sportive, din 15.06.2021 text publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 603 din 17 iunie 2021),

vă prezentăm următoarele extrase din documentul ”REGULAMENT SPECIFIC COMPETIȚII INTERNE PE PERIOADA PANDEMIEI COVID-19”, aprobat de Comitetul Executiv F.R.S.

Având în vedere capacitatea sălii de scrimă ”Ana Pascu” și prevederile legale amintite mai sus, accesul spectatorilor în sală se va face în ordinea sosirii, câte un reprezentant pentru fiecare sportiv, în limita spațiului disponibil rămas după accesul participanților la competiție (sportivi, antrenori, arbitri, personal medical, directorat tehnic și oficiali),  respectând criteriile de mai jos:

  • Pot participa ca spectatori persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS CoV 2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS CoV 2;
  • Accesul în incintă va fi permis în urma triajului observational și completării unui chestionar epidemiologic. Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome evidente de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată). În cazul înregistrării unei temperaturi peste 37,3°C se repetă termometrizarea după 5 minute de repaus. Dacă temperatura ridicată se menține, persoana în cauză va fi izolată de restul grupului și i se va recomanda să contacteze autoritățile sanitare;
  • Purtarea măștii de protecție de către spectatori este obligatorie pe toată durata participării la evenimentul sportiv. Spectatorii vor avea obligația de a nu părăsi locul alocat și vor respecta regula distanțării fizice conform prevederilor legale, în caz contrar fiind invitați să părăsească incinta. Nu se permite accesul cu mâncare sau băutură.
  • Numărul de spectatori va fi în permanență adaptat, astfel încât să fie respectate normele legale în vigoare, iar sportivii să beneficieze de condiții optime și sigure pentru participarea la competiție.
  • Este necesară acoperirea gurii și nasului în caz de tuse sau strănut, cu plica cotului sau cu șervețele de unică folosință și aruncarea imediată a acestora, urmată de igienizarea imediată a mâinilor;
  • Părăsirea sălii la finalul competiției se va face în mod ordonat, pentru a evita aglomerația. La ieșirea din sală se vor dezinfecta din nou mâinile cu soluția din recipientele aflate la ieșirea din sală.

Pentru buna desfășurare a evenimentului și evitarea oricăror incidente neplăcute, spectatorii sunt rugați să respecte cu strictețe toate indicațiile și recomandările staff-ului tehnic al F.R.S.

Vă mulțumim pentru înțelegere și ne bazăm pe susținerea și cooperarea dvs., astfel încât toți copiii să fie în siguranță pe parcursul evenimentului.