Campionii au fost primiți la Palatul Elisabeta!

Casa Regală a României a avut miercuri oaspeți la Palatul Elisabeta. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române și Alteța Sa Principele Radu au primit delegația Federației Române de Scrimă și i-au felicitat pe scrimerii care au participat la Campionatele Mondiale de la Cairo pentru rezultatele obținute, asigurându-i de toată considerația domniilor lor.
Din delegație au făcut parte sportivii medaliați, antrenorii lor, precum și oficiali din conducerea Federației. Au fost onorați pentru aprecierea primită din partea Casei Regale, sub al cărui înalt patronaj se află scrima românească, Marco Șovar (CS Dinamo – 16 ani) – medalia de aur cadeți, sabie individual și Ilinca Pantiș (CS Riposta -17 ani), Maria Matei (CS Dinamo – 19 ani), Felicia Iacob (CSA Steaua – 19 ani), Mihaela Chițu (CS Riposta – 18 ani) – medaliatele cu bronz la juniori, sabie echipe feminin
Din partea antrenorilor au participat Alexandru Chiculiță (CS Dinamo) – antrenor Marco Șovar, Cosmin Hăncianu (CSA Steaua) – antrenor echipă sabie feminin, Andreea Doană (CS Dinamo) – antrenor echipă sabie feminin, Cătălina Anghel (CSA Steaua) – antrenor echipă sabie feminin, Cristian Lupu (CS Dinamo) – antrenor Maria Matei, Sandu Constantin (CS Riposta) – antrenor Ilinca Pantiș și Mihaela Chițu, Irina Covaliu (CS Dinamo) – antrenor Marco Șovar.
”Aș vrea să știți, ce surpriză ne-ați făcut, mai ales aceia dintre dvs. care ați participat la Campionatul Internațional de Scrimă de la Cairo, văzând ce rezultate excepționale ați atins și ce bucurie ați adus acasă, în inimile noastre, dar mai ales ale părinților dvs., ale antrenorilor, ale prietenilor, ale colegilor și ale tuturor celor care vă admiră.
Când vezi astăzi o nouă generație de sportivi care își dedică talentul scrimei, în toate formele ei, nu poți decât să fii bucuros că, pe de-o parte, continuitatea își spune cuvântul și în sport, așa cum și-o spune în cultură, în știință, în tradițiile românești, în politică, în diplomație, în arte și, pe de altă parte, că această complicitate atât de frumoasă între Coroana Română în toate generațiile ei și sportul românesc continuă, indiferent de vicisitudini, indiferent de capriciile vremii sau ale vremurilor.”, a declarat Alteța Sa Principele Radu.
Delegația Federației Române de Scrimă a fost condusă de președintele Marius Florea și Cristian Mitrus – Director Comisia de Marketing FR Scrimă, Monica Fusea – Membru Comisia de Marketing FR Scrimă.
La finalul evenimentului a avut loc o scurtă demonstrație de scrimă, susținută de Amalia Covaliu și Andreea Mitruș, ambele legitimate la CS Dinamo și antrenate de Irina Covaliu și Alexandru Chiculiță.
”Suntem recunoscători și vă mulțumim pentru această invitație. Ne onorează atenția pe care o îndreptați spre acești tineri care reprezintă cu onoare România în competițiile internaționale. Ei reprezintă viitorul și bogăția oricărei națiuni. Vă mulțumim!”, a declarat Marius Florea, președintele FR Scrimă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here