Karina Vasile – locul 5 la Poznan!

1019

European Cadet Circuit 2020 – Poznan – floretă, feminin, individual

Pe tabloul preliminar al concursului din Polonia au intrat toate cele patru reprezentante ale României, dintre ele Karina vasile având șase victorii din șae posibile în grupă, Teodora Șofran și Andreea Dincă – câte patru victorii, iar Denisa Mănescu – două victorii.

Pe tabloul preliminar, Denisa Mănescu a cedat în primul tur, la franțuzoaica Emily Parra (9-15).

Teodora Șofran s-a calificat pe tabloul de 64 după victoria din turul al doilea preliminar cu portugheza Constanca Dimas (15-7),

Andreea Dincă a mers și ea pe tabloul de 64, după victoria din fața unei alte reprezentante a Franței, Heloise Pelletier (15-9)

Karina Vasile a intrat pe tabloul de 64 în urma succesului din al doilea tur preliminar, 15-7 cu britanica Ellen Buckley.

Pe tabloul principal, Andreea Dincă a fost eliminată din primul tur de către Luca Kalocsai, din Ungaria, care s-a impus cu 15-13.

Teodora Șofran a trecut de primul tur al tabloului de 64, învingând-o pe Celena Appleby-Prince, din Marea Britanie, cu 15-9, însă a pierdut greu, în 16-imi, meciul cu Alicia Audibert (Franța), 14-15 și s-a clasat pe 28 în clasamentul final.

Karina Vasile a trecut de olandeza Tessa Koster cu 15-6, apoi s-a impus categoric în fața turcoaicei Nazli Ceren Alioglu (15-5). În optimi Karina a eliminat-o pe Reka Kovacs (Ungaria), cu o victorie clară (15-7), pentru ca în sferturi să piardă întâlnirea cu sportiva din Belarus Darya Ulasava. A fost o înfrângere cu 13-15, iar Karina a ocupat, la final, locul al cincilea în ierarhia concursului.