Coupe de Danube 2020 – Bratislava

Cadeți, floretă, masculin, individual

Ionuț Stoe a fost singurul sportiv român care nu s-a calificat din grupe la concursul de astăzi, ceilalți cinci floretiști reușind să intre pe tabloul preliminar.

Însă, în primul tur al acestuia au fost eliminați trei dintre ei: Petru Surcel – învins greu, la o singură tușă, de către britanicul Wilf Broughton, 14-15; tot la o singură tușă a pierdut Vlad Roșu întâlnirea cu ucrainianul Ievgen Lazarenko, 14-15, iar Sebastian Drăghici a cedat în fața lui Juan Zabala, din Spania, cu 0-15.

Gabriel Pavel  l-a eliminat pe francezul Hugo Valiere (13-10) în primul tur al tabloului preliminar, apoi a pierdut la un alt francez, Wael Abdeljalil (5-15).

Și Radu Burcea a trecut de primul tur, unde a dispus de maghiarul Botond Zsolnai cu 15-12, dar a pierdut în turul următor, la americanul Justin Liu, care l-a învins cu 15-4.

Cadeți, spadă, feminin, echipe

În 16-imile concursului feminin pe echipe am fost prezenți cu două garnituri. România 1 (Bianca Moroianu, Renata Axinte, Ana Maria Melințescu, Diana Zota) a învins la limită Ungaria 2, cu 34-33, după un meci extrem de echilibrat, care se afla la egalitate (30-30) înaintea ultimului releu și care a fost decis de victoria Biancăi Moroianu în fața Rekăi Salamon. România 2 (Theodora Ion, Ioana Drăghici, Andrada Ghica) a cedat greu în fața reprezentativei secunde a Marii Britanii, 42-45. Tricolorele au condus cu 15-9, 20-14 și 25-21, dar nu au putut menține diferența până la final. România 1 și-a continuat parcursul pe tablou prin victoria cu 43-42 repurtată în meciul din optimi cu Marea Britanie 1, când fetele noastre au trăit cu mari emoții ultimele relee. În sferturi România a cedat însă în fața Ucrainei, cu 40-45, și a intrat în turneul pentru locurile 5-8. Tricolorele au pierdut meciurile cu Germania (30-45) și SUA 2 (35-45), încheind pe poziția a opta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here