Laura Cârlescu Badea la Radio România Actualități: „Sunt încrezătoare în viitor. Avem timp să construim până la Tokyo 2020!”

1884

Prezentă la Campionatul Mondial de la Leipzig, președintele FR Scrimă, Laura Cârlescu Badea a făcut o scurtă analiză a evoluțiilor sportivilor români de până acum. Într-un dialog cu Bogdan Predescu, trimisul Radio România Actualități în Germania, Laura Cârlescu Badea este optimistă, în ciuda faptului că până acum România nu s-a apropiat de podium.
„Băieții de la sabie făcut tot ce au putut în proba individuală, dar sunt convinsă că se vor mobiliza în proba pe echipe. La Bianca Pascu s-a simțit lipsa unei echipe. Poate nici nu a fost pregătită psihic și cred că a fost copleșită de emoții. De obicei, Bianca trage foarte bine în ultima vreme. Sunt încrezătoare în viitor. Avem un lot tânăr. Pornim de la zero și cred că avem timp să construim până la Tokyo 2020. Poate chiar să facem o echipă de sabie feminin până atunci. Am totuși satisfacția că l-am văzut trăgând excelent pe Adi Dabija trăgând cu campionul olimpic de la Londra, am văzut acțiuni frumoase la fetele de la spadă, chiar dacă au fost eliminate, iar Teo a făcut un meci bun cu Oh. Trebuie să regândim puțin tactica. Copiii sunt tineri și au toate șansele ca pe viitor să câștige medalii la următoarele Campionate Europe, Mondiale și chiar la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a declarat Laura Cârlescu Badea.
FOTO: Bogdan Predescu