Ștefan Popa, Robert Jurcă, Ștefan Baciu și Daniel Popa s-au impus în ziua a doua a Memorialului „Dumitru Popescu” la spadă pentru copii și speranțe

1740

Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu” din Craiova, Clubul Sportiv Universitatea Craiova, în colaborare Inspectoratul Școlar Județean Dolj și cu Federația Română de Scrimă, au organizat sâmbătă și duminică, 6 și 7 mai 2017, a doua ediție a Memorialului „Dumitru Popescu” la spadă pentru copii și speranțe.
Întrecerea s-a disputat la feminin și masculin, doar la individual, la patru categorii de vârstă: 8-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani și 14-15 ani.
Dacă sâmbătă, 6 mai 2017, s-au întrecut fetele, duminică, 7 mai, a fost rândul băieților să concureze. La cele patru categorii de vârstă au participat azi, în total, 107 sportivi, iar câștigători au fost următorii: Ștefan Popa (CS Engarde), Robert Jurcă (CS Contraatac), Ștefan Baciu (CSS Quarto) și Daniel Popa (CS Dinamo).
Clasamentele complete ale celei de-a doua zile de concurs a Memorialului „Dumitru Popescu” la spadă pentru copii și speranțe arată astfel:
8-9 ANI MASCULIN

10-11 ANI MASCULIN

12-13 ANI MASCULIN

SPERANȚE MASCULIN

CINE A FOST DUMITRU POPESCU?

Dumitru Popescu nu a fost doar un mare antrenor de spadă, ci și un mare sportiv. A fost multiplu campion național, la toate categoriile, component al echipelor naționale, apoi s-a remarcat prin talentul de a scoate sportivi de excepție. Prin mâinile sale au trecut generații întregi de spadasini, care au adus rezultate excelente României. În 2012 a fost recompensat cu premiul „Mentor pentru Excelenţă în Educaţie“.
Antrenorul emerit a activat la clubul Olimpia Craiova, la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, la Centrul Olimpic de Spadă, unde a condus echipele masculine de seniori, apoi de juniori, și la CS Universitatea Craiova. A antrenat şi în Maroc. O perioadă a fost și director la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj.
Cea mai valoroasă sportivă descoperită de fostul antrenor este Loredana Dinu, campioană olimpică cu echipa de spadă a României la Rio 2016. „Pot spune Dumitru Popescu m-a crescut de la 11 ani, m-a educat, m-a protejat, a încercat să mă învețe numai de bine și să-mi transmită toate secretele scrimei. A contribuit enorm la educația mea și m-a susținut necondiționat. Nu am întâlnit om mai pasionat de sport ca profu’. Și-a dedicat viața scrimei și a contribuit enorm la performanțele scrimei românești. Îi voi păstra amintirea vie în inima mea”, a declarat Loredana Dinu.
Dumitru Popescu a decedat pe 2 iunie 2015, la vârsta de 72 de ani.