Balint Bogozi a câștigat ediția a opta a Memorialului “Pongracz Antal” la spadă de la Târgu Mureș

1689

Memorialul “Pongracz Antal” la spadă seniori de la Târgu Mureş a ajuns la ediţia cu numărul opt. Sâmbătă, 18 martie 2017, 14 spadasini din România s-au duelat începând cu ora 10:00 în sala de sport “Antal Pongracz” din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.
În acest an, trofeul a fost câștigat de către Balint Bogozi, care a dispus în finala mare de către Gedeon Kolcsar, scor 15-10. Pe locul trei s-a clasat Aron Incze, care a trecut în finala mică de Albert Akos, scor 14-13.
Organizatorii le-au oferit câştigătorilor cupe, diplome, medalii, dar şi premii în bani: locul 1 – 400 de lei, locul 2 – 300 de lei şi locul 3 – 200 de lei.

Cine a fost Pongracz Antal?

P Antal

Pongracz Antal a fost unul dintre cei mai buni spadasini pe care i-a avut România. Campion mondial de tineret în 1967, Pongracz Antal a participat de trei ori la Jocurile Olimpice unde a obţinut două locuri patru şi o dată a terminat pe poziţia a şasea. A câştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua şi are în palmares nenumărate titluri de campion naţionale şi cupe ale României.
Fost medic stomatolog şi reputat profesor de medicină, Pongracz Antal a decedat în 2008, când ar fi împlinit 60 de ani.