Anca Săveanu (CSA Steaua) – locul 61 la etapa de Cupă Mondială de la Udine, în proba de floretă juniori feminin individual

1462

În paralel cu întrecerile de spadă juniori, orașul italian Udine găzduiește la finalul acestei săptămâni, de vineri și până duminică, între 17 și 19 februarie 2017, și ultima etapă de Cupă Mondială de floretă juniori, feminin și masculin, individual și echipe mixte.
În Italia și-au dat întâlnire, în total, 165 de sportivi din întreaga lume, iar șapte dintre ei sunt din România. Cei care ne-au reprezentat în probele individuale pe planșele de la Udine au fost:
FEMININ: Anca Săveanu (CSA Steaua), Teodora Sîrbu (CSU Poli Timișoara), Raluca Văcărașu (CS Farul Constanța), Laura Vîrga (CSU Poli Timișoara);
MASCULIN: Benjamin Bodo (CSU Poli Timișoara), Cristian Cândescu (CSA Steaua), Silviu Roșu (CSA Steaua).
Dacă vineri a avut loc proba masculină, sâmbătă, 18 februarie 2017, 76 de sportive s-au întrecut în proba feminină la individual. Cel mai bun rezultat al delegației României în această probă a fost obținut de către Anca Săveanu. Legitimată la CSA Steaua, Anca a încheiat proba pe locul 61. Celelalte sportive din țara noastră s-au clasat pe următoarele poziții la Udine: Teodora Sîrbu (CSU Poli Timișoara) – locul 66, Raluca Văcărașu (CS Farul Constanța) – locul 69, Laura Vîrga (CSU Poli Timișoara) – locul 71.
Rezultatele floretistelor românce la Udine au fost:
GRUPELE PRELIMINARE

Podiumul probei de floretă juniori feminin individual arată astfel: 1. Leonie Ebert (Germania), 2. Adelya Abdrakhmanova (Rusia), 3. Elisabetta Binachin (Italia) și Serena Rossini (Italia).
Duminică, 19 februarie 2017, are loc proba pentru echipe mixte, dar România nu participă.
Următoarea competiție importantă la nivel internațional este Campionatul European de cadeți și juniori de la Plovdiv (Bulgaria), din perioada 28 februarie – 9 martie.
FOTO: Federscherma.it