UPDATE: Alin Badea – locul 22 la etapa de Cupă Mondială de la Padova, în proba de sabie masculin seniori individual

1567

Sâmbătă, 4 februarie 2017, în ziua a doua a etapei de Cupă Mondială de sabie masculin seniori de la Padova sunt programate întrecerile de pe tabloul principal de 64.
România va fi reprezentată în această fază a concursului de trei sportivi: Tiberiu Dolniceanu (CS Dinamo), Alin Badea (CSA Steaua) și Iulian Teodosiu (CS Dinamo). Dacă Tiberiu Dolniceanu s-a calificat direct pe tabloul principal de 64, Alin Badea și Iulian Teodosiu au ajuns în această fază a concursului după preliminariile de vineri.
În preliminarii au tras pentru România și Mădălin Bucur, Dragoș Sîrbu și George Iancu. În urma evoluțiilor de vineri, cei trei sabreri români, care au fost eliminați în preliminarii, au încheiat proba individuală de la Padova pe următoarele poziții: Mădălin Bucur (CS Dinamo) – locul 83, George Iancu (CSA Steaua) – locul 119, Dragoș Sîrbu (CS Dinamo) – locul 151.
Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea și Iulian Teodosiu vor intra sâmbătă, 4 februarie, în concurs, după următorul program:
Ora 12:30 – Alin Badea – Curtis Miller (Marea Britanie);
Ora 12:45 – Tiberiu Dolniceanu – James Honeybone (Marea Britanie);
Ora 13:45 – Iulian Teodosiu –  Gu Bongil (Coreea de Sud).
Evoluția LIVE a sabrerilor români la Padova poate fi urmărită AICI.
Programul de concurs de sâmbătă și duminică de la Padova este următorul:
SÂMBĂTĂ, 4 FEBRUARIE
Ora 12:00 – start tablou de 64, probă individuală;
Ora 18:00 – semifinalele și finala în proba individuală;
DUMINICĂ, 5 FEBRUARIE
Ora 10:30 – start probă pe echipe;
Ora 17:30 – finala mare în proba pe echipe.
Programul este adaptat după ora României.
Următoarea etapă de Cupă Mondială la sabie seniori masculin, din sezonul 2016-2017, va fi în Polonia, la Varșovia, în perioada 24-26 februarie 2017.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția sabrerilor români la Padova.
FOTO: FIE


UPDATE, ora 16:05 – Alin Badea este sabrerul român care a ocupat cea mai bună poziție în proba individuală de la Cupa Mondială de sabie seniori masculin de la Padova. Eliminat pe tabloul de 32, Alin Badea a încheiat concursul din Italia pe locul 22. Tiberiu Dolniceanu și Iulian Teodosiu au încheiat întrecerea pe tabloul de 64.
Rezultatele de sâmbătă ale sabrerilor români au fost următoarele:
TABLOUL DE 64
Alin Badea – Curtis Miller (Marea Britanie) 15-13
Tiberiu Dolniceanu – James Honeybone (Marea Britanie) 12-15
Iulian Teodosiu –  Gu Bongil (Coreea de Sud) 10-15.
TABLOUL DE 32
Alin Badea – Diego Ochiuzzi (Italia) 7-15.
În urma evoluțiilor de vineri și sâmbătă, cei șase sabreri români au încheiat proba individuală de la Padova pe următoarele poziții: Alin Badea (CSA Steaua) – locul 22, Tiberiu Dolniceanu (CS Dinamo) – locul 34, Iulian Teodosiu (CS Dinamo) – locul 61, Mădălin Bucur (CS Dinamo) – locul 83, George Iancu (CSA Steaua) – locul 119, Dragoș Sîrbu (CS Dinamo) – locul 151. Au participat 183 de sportivi.
Podiumul probei de sabie masculin individual de la Padova arată astfel: 1. Andras Szatmari (Ungaria), 2. Mojtaba Abedini (Iran), 3. Kim Junghwan (Coreea de Sud) și Oh Sanguk (Coreea de Sud).