Talida Enache (CS UNEFS) s-a clasat pe poziția a șasea la etapa din Circuitul European de cadeți din Luxemburg, în proba de spadă feminin individual

1669

Ultima etapă din Circuitul European de cadeți, în probele de spadă feminin și masculin, individual și echipe, din sezonul 2016-2017, a avut loc sâmbătă și duminică, 21 și 22 ianuarie 2017, în Luxemburg.
La startul celor două zile de concurs s-au aliniat, în total, 270 de sportivi, din 30 de țări. Români a fost reprezentată doar în proba feminină, de următoarele sportive: Cristina Constantinescu (CSA Steaua), Ioana Drăghici (ACS Stesial), Talida Enache (CS UNEFS), Andrada Ghica (ACS Stesial), Mihaela Leonte (CSS Quarto), Ana Maria Melintescu (ACS Stesial) și Zsuzsa Schlier (CSS Târgu Mureș).
Sâmbătă, 21 ianuarie 2017, în prima zi de concurs s-au disputat probele de spadă masculin individual și spadă feminin echipe, iar duminică, 22 ianuarie 2017, au avut loc probele de spadă feminin individual și spadă masculin echipe.
În proba de spadă feminin individual, România a obținut cel mai bun rezultat prin Talida Enache. Legitimată la CS UNEFS București, Talida s-a clasat pe locul 6 în Luxemburg, după următoarele rezultate pe tabloul de eliminări directe: tabloul de 128 – liber; tabloul de 64 – 15-10 cu Ottavia Rigazzi (Italia); tabloul de 32 – 15-11 cu Valoria Falgayrettes (Franța); tabloul de 16 – 15-14 cu Elodie Garneri (Franța); tabloul de 8 – 5-6 cu Alessia Pizzini (Italia).
Celelalte sportive din România au încheiat proba de spadă feminin cadeți individual din Luxemburg pe următoarele poziții: Zsuzsa Schlier (CSS Târgu Mureș) – locul 21, Mihaela Leonte (CSS Quarto) – locul 23, Ioana Drăghici (ACS Stesial) – locul 50, Cristina Constantinescu (CSA Steaua) – locul 53, Andrada Ghica (ACS Stesial) – locul 90, Ana Maria Melintescu (ACS Stesial) – locul 95. Au participat 131 de sportive.
Podiumul probei de spadă cadeți feminin individual din Luxemburg arată astfel: 1. Gaia Traditi (Italia), 2. Sara Maria Kowalczyk (Italia), 3. Helena Lentz (Germania) și Alessia Pizzini (Italia).
Următoarea competiție internațională de anvergură la nivel de cadeți și juniori este Campionatul European de la Plovdiv (Bulgaria), din perioada 28 februarie – 9 martie.