România – locul 8 la etapa din Circuitul European de cadeți, în proba de spadă masculin echipe, de la Bratislava

1529

De vineri și până duminică, în perioada 13-15 ianuarie 2017, la Bratislava a avut loc etapa cu numărul opt din cadrul Circuitului European de spadă cadeți, feminin și masculin, din sezonul 2016-2017.
Penultima etapă din acest sezon a primit la start, în total, 434 de sportivi, la feminin și masculin, la individual și echipe. România a fost reprezentată la concursul din Slovacia de 21 de sportivi, după cum urmează:
FEMININ: Andreea Constantin (CSA Steaua), Cristina Constantinescu (CSA Steaua), Talida Enache (CS UNEFS), Andrada Ghica (ACS Stesial), Zsofia Kato (CS Satu Mare), Ana Maria Melintescu (ACS Stesial), Bianca Moroianu (CSS Quarto), Melany Pfeifer (CS Satu Mare), Zsuzsa Schlier (CSS Târgu Mureș), Irina Stan (CSA Steaua);
MASCULIN: Mihai Bigea (LPS Craiova), Dorel Dincă (CS UNEFS), Adam Macska (CS Satu Mare), Alexandru Oroian (CS Satu Mare), Mihai Petre (CS UNEFS), Daniel Popa (CS UNEFS), Sebastian Popescu (LPS Craiova), Tudor Surducan (CS Satu Mare), Balazs Szilagyi (CS Satu Mare), Tudor Zărnescu (CS UNEFS), David Ziman (CS Satu Mare).
Duminică, 15 ianuarie, a doua probă care s-a încheiat la Bratislava a fost cea de spadă cadeți masculin echipe. Au participat la start 36 de formații, iar trei au fost din România. Cel mai bun rezultat a fost obținut de către România1, care s-a clasat la final pe locul 8. România2 a ocupat poziția a 28-a, iar România3 a terminat întrecerea pe locul 32.
Rezultatele României1 au fost următoarele: tabloul de 64 – liber; tabloul de 32 – 45-26 cu Bulgaria1; tabloul de 16 – 45-33 cu Polonia; tabloul de 8 – 36-45 cu SUA2; tabloul de 5-8 – 35-45 cu SUA4; locurile 7-8 – 44-45 cu Germania2.
Componența celor trei formații ale României a fost următoarea:
România1: Mihai Bigea (LPS Craiova), Adam Macska (CS Satu Mare), Alexandru Oroian (CS Satu Mare), Daniel Popa (CS UNEFS);
România2: Tudor Surducan (CS Satu Mare), Balazs Szilagyi (CS Satu Mare), David Ziman (CS Satu Mare);
România3: Dorel Dincă (CS UNEFS), Mihai Petre (CS UNEFS), Sebastian Popescu (LPS Craiova), Tudor Zărnescu (CS UNEFS).
Podiumul probei de spadă cadeți masculin echipe de la Bratislava arată astfel: 1. SUA, 2. SUA2, 3. Ungaria.
Următoarea etapă din Circuitul European de cadeți, la spadă feminin și masculin, și care va fi ultima din sezonul 2016-2017, va avea loc în Luxemburg, în perioada 21-22 ianuarie 2017.