Anca Săveanu (CSA Steaua): „Această medalie reprezintă împlinirea unui mare vis. Nu doresc să mă opresc aici!”

După bronzul de luni, 29 februarie, al lui Silviu Roșu (CSA Steaua), la floretă cadeți masculin individual, marți, 1 martie, a fost rândul Ancăi Săveanu, tot de la CSA Steaua, să urce pe treapta a treia a podiumului de premiere, dar în proba de floretă cadeți feminin individual.
Miercuri, 2 martie, la aproape 24 de ore de la superbul succes de la Novi Sad, Anca Săveanu a avut amabilitatea de a răspunde la câteva întrebări pentru site-ul oficial al Federației Române de Scrimă. Iată ce a spus tânăra medaliată:

Ce reprezintă pentru tine această medalie?
Momentan încă nu realizez importanța medaliei, deoarece sunt încă influențată de asaltul de ieri. Sunt marcată de nereușita mea din semifinale, când am cedat la o tușă și nu am reușit să schimb culoarea medaliei de bronz în argint sau aur.
Care a fost cel mai greu moment al concursului?
Blocajul psihologic pe care l-am avut în ultimul asalt cu italianca Pappone.
Cum a fost sa tragi două meciuri la rând în minutul suplimentar?
Eu zic că a fost destul de bine, iar asta s-a petrecut datorită pregătiri foarte bune pe care am făcut-o. Prin urmare, țin să le mulțumesc antrenorilor mei și preparatorului fizic, care m-au ajutat să nu am avut nicio problemă de ordin fizic și mental în acele momente decisive.
Ce ai simțit când ai dat tușa pentru 4?
Am simțit că mi-am împlinit un mare vis!
Ce senzații ai trăit pe podium?
A fost ceva dulce-amar. Pe de o parte, eram fericită pentru medalie, dar pe de altă parte eram dezamăgită pentru nu am reușit să ajung în finala pentru aur.
Cum a fost noaptea de după concurs?
Noaptea a fost odihnitoare, iar dimineața, când m-am trezit, am vrut să mă asigur că nu a fost doar un vis și am mers direct în locul în care mi-am pus medalia pentru a vedea dacă este tot acolo.
Cui ai dori să multumești pentru această medalie?
Le mulțumesc antrenorilor, colegilor, părinților și tuturor celor care m-au susținut.
Ce îți propui pe viitor?
Îmi doresc să urc de cât mai multe ori pe podium la viitoarele competiții. Nu doresc să mă opresc aici!

Anca a făcut marți, 1 martie, un concurs memorabil și puțin i-a lipsit să intre în marea finală. Parcursul sportivei de la CSA Steaua până la medalia de bronz a fost următorul: tabloul de 128 – liber; tabloul de 64 – 15-14 cu Viktoria Kralikova (Slovacia); tabloul de 32 – 15-6 cu Stepanka Nemkova (Cehia); tabloul de 16 – 15-13 cu Yasmin Campbell (Marea Britanie); tabloul de 8 – 8-7 cu Nora Hajas (Ungaria); semifinale – 10-11 cu Arianna Pappone (Italia).
FOTO: Florin Gheorghe
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here