Simona Pop și Loredana Dinu s-au calificat pe tabloul principal de 64 la etapa de Cupă Mondială de spadă seniori de la Nanjing (China)

În noaptea de joi spre vineri, 12 spre 13 noiembrie, au debutat la Nanjing (China) întrecerile celei de-a doua etape de Cupă Mondială la spadă seniori feminin, la individual și pe echipe, din sezonul 2015-2016.
La startul concursului s-au înscris 188 de sportive din Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Coasta de Fildeș, Spania, Estonia, Finlanda, Franța, Marea Britanie, Germania, Honf Kong, România, Ungaria, Israel, Italia, Japonia, Kazakhstan, Coreea de Sud, Luxemburg, Polonia, Africa de Sud, Rusia, Singapore, Serbia, Elveția, Suedia, Taipei, Tunisia, Ucraina, SUA și Venezuela.
Țara noastră este reprezentată de cinci sportive, după cum urmează: Ana Maria Popescu (CSA Steaua), Simona Pop (CSA Steaua), Loredana Dinu (CS Dinamo), Anca Măroiu (CSA Steaua) și Amalia Tătăran (CS Dinamo).
Concursul a început cu duelurile din calificările probei individuale, acolo unde România a fost reprezentată de Simona Pop, Loredana Dinu, Anca Măroiu și Amalia Tătăran.
După faza grupelor, Loredana Dinu s-a calificat direct pe tabloul principal de 64. Sportiva de la CS Dinamo a obținut șase victorii în șase partide. Tot pe tabloul principal de 64 s-a calificat și Simona Popa. Legitimată la CSA Steaua, Simona a contabilizat trei victorii în șase partide în grupa preliminară, iar în eliminările directe preliminare a obținut următoarele rezultate: tabloul preliminar de 128 – 15-12 cu Eunyoung Jeong (Coreea de Sud); tabloul preliminar de 64 – 15-11 cu Katarzyna Trzopek (SUA).
Amalia Tătăran (CS Dinamo) și Anca Măroiu (CSA Steaua) au ratat calificarea pe tabloul principal de 64. Ambele sportive au trecut cu bine de grupele preliminare – Anca după cinci victorii în șase partide, iar Amalia după patru victorii în șase partide – dar apoi au fost învinse în tururile preliminare.
Anca Măroiu a cedat pe tabloul preliminar de 128 în duelul cu Emese Takacs (Brazilia), scor 13-15.
Amalia Tătăran a învins-o pe tabloul preliminar de 128 pe Anja Schuenke (Germania), scor 15-12, și a cedat pe tabloul preliminar de 64 cu Magdalena Piekarska (Polonia), scor 7-15.
Așadar, pe tabloul principal de 64, România va avea trei sportive: Ana Maria Popescu – calificată direct grație poziției din clasamentul Cupei Mondiale -, Simona Pop și Loredana Dinu.
Delegația României la Nanjing este condusă de antrenorii Dan Podeanu și George Epurescu.
Programul următoarelor două zile de concurs de la Nanjing este următorul:
SÂMBĂTĂ, 14 NOIEMBRIE
Ora 01:00 – start tabloul de 64;
Ora 09:00 – semifinale și finala;
DUMINICĂ, 15 NOIEMBRIE
Ora 00:00 – start tabloul de 32;
Ora 8:30 – finala.
Programul este adaptat după ora României.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția spadasinelor românce la Nanjing.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here