A treia etapă din Circuitul European de cadeți, la sabie masculin și feminin, individual și echipe mixte, a avut loc sâmbătă și duminică în orașul Meylan, din Franța.
La concurs s-au înscris, în total, la feminin și masculin, 234 de sportivi din 10 țări. România a fost reprezentată la Meylan de următorii sabreri:
MASCULIN: Alexandru Băiașu (ACS Duel), Vlad Grădișteanu (ACS Duel), Luca Munteanu (ACS Duel);
FEMININ: Ana Maria Ciobanu (CSM Iași), Andreea Lupu (CSM Iași), Ioana Radu (CSS Unirea Iași), Iuliana Vrabie (CSM Iași).
Cel mai bun rezultat al delegației României a fost obținut în proba feminină, de către Ioana Radu (foto, în stânga). Legitimată la CSS Unirea Iași, Ioana a încheiat concursul pe locul șapte după următorul parcurs: tabloul de 128 – liber; tabloul de 64 – 15-12 cu Calliane Ducrot (Franța); tabloul de 32 – 15-10 cu Lizie Moffat (Marea Britanie); tabloul de 16 – 15-14 cu Nele Eifler (Germania); tabloul de 8 – 5-15 cu Sarah-Camille Noutcha (Franța).
Un alt rezultat foarte bun a fost obținut de Andreea Lupu (CSM Iași), care s-a clasat pe locul 10. Sportiva pregătită de Alexandru Siriteanu a avut următorul parcul parcurs la Meylan: tabloul de 128 – liber; tabloul de 64 – 15-3 cu Emma Iserable (Franța); tabloul de 32 – 15-12 cu Iuliana Vrabie; tabloul de 16 – 12-15 cu Anne Poupinet (Franța).
Celelalte două sportive din România au încheiat concursul pe următoarele poziții: Iuliana Vrabie (CSM Iași) – locul 20, Ana Maria Ciobanu (CSM Iași) – locul 54.
În proba masculină, cei trei sabreri români au încheiat pe următoarele poziții: Vlad Grădișteanu (ACS Duel) – locul 39, Alexandru Băiașu (ACS Duel) – locul 106, Luca Munteanu (ACS Duel) – locul 123.
Următoarea etapă, a patra, din Circuitul European de cadeți, la sabie masculin și feminin, va avea loc în perioada 31 octombrie-1 noiembie, la Londra.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans