Federația Română de Scrimă a introdus, începând cu acest an, în calendarul național o nouă competiție. Este vorba de Cupa Federației, o competiție care revine în actualitate după o pauză de opt ani.
Întrecerea este dedicată exclusiv cadeți și juniorilor, la toate cele trei arme, la masculin și feminin, doar la individual, și vine în întâmpinarea sportivilor care au nevoie de cât mai multe competiții pentru a crește din punct de vedere valoric și pentru a se pregăti așa cum trebuie pentru concursurile internaționale.
Cupa Federației acordă puncte în ranking, clasament pe baza căruia se vor stabili loturile pentru edițiile din 2016 ale Campionatului European și Campionatului Mondial.
Ultima ediție a Cupei Federației a avut loc în 2008.
Cupa Federației a debutat sâmbătă, 5 septembrie, la Satu Mare, de la ora 9:00, la Sala de Scrimă „Alexandru Csipler”cu proba de floretă feminin cadeți.
La startul probei de floretă cadeți feminin individual s-au aliniat 17 sportive de la CS Satu Mare, CSA Steaua, CS Farul Constanța și CSU Poli Timișoara. După un concurs disputat, trofeul a fost adjudecat de către Anca Săveanu. Legitimată la CSA Steaua, Anca a învins-o în finală pe Raluca Drăghici (CS Farul Constanța), scor 15-11. Pe locul trei s-au clasat Raluca Văcărașu (CS Farul Constanța) și Rebeca Cândescu (CSA Steaua).
Rezultatele din partea superioară a tabloului de eliminare directă au fost următoarele:
tabloul de 8
Clasamentul complet al Cupei Federației la floretă cadeți feminin poate fi văzut AICI.
Programul următoarelor trei zile de la Cupa Federației la floretă de la Satu Mare este următorul:
6 septembrie – Satu Mare – juniori – floretă feminin;
7 septembrie – Satu Mare – cadeți – floretă masculin;
8 septembrie – Satu Mare – juniori – floretă masculin.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans