GALERIE FOTO: România a urcat pe locul trei în clasamentul la zi al Cupei Mondiale de spadă seniori feminin

Rezultatele excelente obținute de echipa de spadă seniori feminin a României nu puteau să nu rămână cu urmări în clasamentul la zi al Cupei Mondiale. Astfel, după etapa de la Buenos Aires (Argentina), din perioada 13-15 februarie, unde elevele lui Dan Podeanu au ocupat poziția a doua, România se află pe locul trei în clasamentul la zi al Cupei Mondiale, proba pe echipe, cu un total de 297 de puncte. Noul lider este Italia, învingătoarea de la Buenos Aires, cu 328 de puncte, iar pe locul doi se află Rusia, cu 320 de puncte. Clasamentul complet, în partea sa superioară, în proba pe echipe, arată astfel:
1. Italia – 328 puncte
2. Rusia – 320 puncte
3. România – 297 puncte
4. China – 294 puncte
5. Estonia – 287 puncte
6. SUA – 235 puncte
7. Franța – 229 puncte
8. Suedia – 216 puncte.
Până la Campionatul European de la Montreux (6-11 iunie), la spadă seniori feminin mai este programată o singură etapă de Cupă Mondială la echipe, la Johannesburg (Africa de Sud), în 1-3 mai.

La individual, Simona Gherman – locul 6 și Ana Maria Brânză – locul 8

În clasamentul la zi al Cupei Mondiale la spadă seniori feminin, proba individuală, în ceea ce privește sportivele din România, lucrurile sunt neschimbate după etapa de la Buenos Aires. Simona Gherman continuă să fie cea mai bine româncă clasată, pe poziția a șasea, cu 132 de puncte, în timp ce Ana Maria Brânză, care a terminat pe cinci concursul din Argentina, ocupă tot poziția a opta, cu 127 de puncte.
Primele 16 poziții în clasamentul Cupei Mondiale, cele care le scutesc pe sportive de preliminarii, arată astfel:
1. Emese Szasz (Ungaria) – 194 puncte
2. Sun Yujie (China) – 158 puncte
3. Britta Heidemann (Germania) – 157 puncte
4. Erika Kirpu (Estonia) – 151 puncte
5. Yana Shemyakina (Ucraina) – 137 puncte
 6. Simona Gherman (România) – 132 puncte
 7. Marie Florencea Candassamy (Franța) – 130 puncte
 8. Ana Maria Brânză (România) – 127 puncte
 9. Rossella Fiamingo (Italia) – 118 puncte
10. Violetta Kolobova (Rusia) – 113 puncte
11. Courtney Harley (SUA) – 109 puncte
12. Bianca Del Carretto (Italia) – 109 puncte
13. Shin A Lam (Coreea de Sud) – 108 puncte
14. Sara Besbes (Tunisia) – 104 puncte
15. Choi Injeong (Coreea de Sud) – 103 puncte
16. Xu Anqi (China) – 97 puncte.
Următorul concurs la spadă seniori feminin va fi Grand Prix-ul de la Budapesta, din 21-22 martie.
FOTO: Nico Alitisz (Buenos Aires)

Romania in finala cu Italia la Buenos Aires Romania in finala cu Italia la Buenos Aires2 Romania in finala cu Italia la Buenos Aires3 Romania in finala cu Italia la Buenos Aires4 Romania in finala cu Italia la Buenos Aires5 Romania pe podium la Buenos Aires Romania pe podium la Buenos Aires2 Romania pe podium la Buenos Aires3 Romania pe podium la Buenos Aires4

1 COMENTARIU

  1. Felicitari , antrenorilor, federatiei si parintilor care au crescut si educat aceste fete dragi mie si romanilor de pretutindeni care iubesc acest sport plin de eleganta , intelepciune si virtute. Aurul este pentru campioni , argintul pentru adversarii de temut iar bronzul pentru cei care spera la mai mult , dar romanul are o vorba (altul moare si-asa nu are). Este important sa reinvatati sa va ascultati maestrul si sa va urmati capitanul si iata ca rezultatele vin cu multa munca si sudoare cu multe sacrificii si renuntari , iar recompensa va fi pe masura -dragostea noastra a romanilor. Marea batalie se castiga cu fiecare lupta . Maestrul va invata pe fiecare in parte ce aveti de facut , dar pe planse sunteti voi , fiecare cu daruirea , curajul , determinarea , dirzenia si varful momentului. Unitatea de actiune , concentrarea efortului , toata strategia si tactica meciurior va apartine deopotriva spadasine si antrenori , dar sa nu ne uitati niciodata pe noi cei de acasa care suntem cu sufletul alaturi de voi. Cae Indru , Chirila zece cutite si alti eroi de capa si spada sunt mandri de voi romancele noastre frumoase si bataioase . Pana la Rio mai este un pic dar cu rabdare , cu munca si cu Dumnezeu sunt convins ca veti face treaba buna. FRS este pe drumul cel bun , acum ati mai pus o caramida la casa istoriei scrimei romanesti. Va felicit si va doresc multa sanatate si putere de munca pentru ca talent v-a dat Dumnezeu atat cit va trebuie. Va iubesc pe toti. Hai Romania , bravo fetelor. Din sufletul meu de oltean va doresc sa va impliniti visul pentru ca stiu cat munciti si cate lovituri luati pe picior si nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here