Jurnal de pe planșă (9). Adrian Dabija: „În ziua concursului de la Bratislava am intrat în sală privind la planșa finală și mi-am promis că voi trage acolo!”

Federația Română de Scrimă vine în sprijinul pasionaților de scrimă cu un nou proiect. Începând de vineri, 8 noiembrie, sportivi și antrenori de scrimă își vor scrie impresiile de la antrenamente și concursuri pe pagina de Facebook intitulată „Jurnal de pe planșă”!
„Jurnal de pe planșă” își propune să-i introducă pe iubitorii sportului cât mai mult în intimitatea scrimerilor. Periodic, sportivi și antrenori din lumea scrimeri vor împărtăși lumii trăirile lor de la concursuri, antrenamente sau alte activități specifice acestui sport.
„Jurnal de pe planșă” își propune să dezvăluie lucruri inedite trăite de sportivi și antrenori în sălile de scrimă și să apropie cât mai multă lume de acest frumos sport care este scrima.
Periodic vor scrie în „Jurnal de pe planșă” (https://www.facebook.com/jurnaldepeplansa) Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop, Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Claudia Năboiu, Rareș Dumitrescu, Virgil Sălișcan, Bianca Pascu, Mălina Călugăreanu, Vlad Porușniuc, Adrian Dabija, Alexandra Predescu, Bogdan Dascălu, Bianca Benea și mulți alții.
A nouălea sportiv care scrie în jurnal este Adrian Dabija (CS UNEFS – antrenor: Petrică Ungureanu), proaspăt medaliat cu bronz la etapa de Cupă Mondială la spadă juniori de la Bratislava. Iată mai jos un fragment din textul său:

„Cine sunt eu? Sunt un adolescent de 17 ani cu o viață mai agitată decât a unui businessman, combinată cu a unui reporter în căutarea unui subiect de senzație. Dacă te-ai întâlni cu mine în mulțimea trecătorilor grăbiți din București cu siguranță nu ai bănui acest lucru despre mine și, totuși, sub aspectul acesta de normalitate se desfășoară o viață cu un ritm infernal.
Ultimele două săptămâni au fost la foc continuu. Pe de o parte, viața de elev în clasa a-12-a, cu emoția examenului maturității ce se apropie amenințător, și, pe de altă parte, viața de sportiv ce presupune antrenamente, drumuri lungi și competiții cu grad înalt de dificultate…”

Textul complet al lui Adrian Dabija poate fi citit AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here