UPDATE 3: România a ocupat locul 14 la Europeanul de la Strasbourg, proba de spadă masculin pe echipe

Miercuri, 11 iunie, este prima zi de la Campionatul European de scrimă de la Strasbourg în care intră pe planșe echipele. Primul titlul european pe echipe se va decerna în proba de spadă masculin. România este calificată direct pe tabloul de 16, iar acolo va da peste Ucraina, într-un meci care va debuta la ora 11:10, ora României. Dacă trece de Ucraina, România se va duela pentru un loc în semifinale cu învingătoarea partidei Estonia – Italia.
Componența echipei noastre este următoarea: Adrian Pop, Alexandru Nyisztor, Andrei Timoce și Bertalan Arkoși. Antrenor: csiszar Francisc.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția spadasinilor români la Strasbourg.
FOTO: Marie-Lan Tay Pamart


UPDATE, ora 12:15 – România a pierdut meciul cu Ucraina de pe tabloul de 16 al probei de spadă masculin, scor 27-45, și a fost eliminată din lupta pentru medalii de la Europene.


UPDATE, ora 16:00 – Eliminată de pe tabloul de 16, România a fost trimisă să lupte pe tabloul locurilor 9-16. Aici, spadasinii români au pierdut cu Italia, scor 35-43, și au învins Danemarca, scor 38-37. În urma acestor rezultate, Adrian Pop, Alexandru Nyisztor, Andrei Timoce și Bertalan Arkoși se vor duela pentru locul 13 cu naționala Finlandei. Meciul începe la ora 16:10, ora României.


UPDATE, ora 21:00 – România a terminat proba de sapdă masculin pe echipe de la Europeanul din Franța pe locul 14 după ce a pierdut și ultimul meci, 25-35 cu Finlanda! Titlul european a fost câștigat de Elveția, care a învins Spania cu 45-35 în marea finală. Bronzul a revenit Rusiei, scot 45-44 cu Ucraina în finala mică.

2 COMENTARII

  1. Nu poti sa te duci la un campionat european cu sportivi care la ultimul campionat national de seniori nu au intrat in primii 4 cel putin !!!

    • Robert, toti cei 4 spadasini la proba individuala din cadrul acestui Campionat European au fost pe tabloul principal. Nu cred ca primii 4 clasati de la Campionatul National ar fi avut acelasi rezultat, sau o clasare mai buna decat a acestor baieti si tu cu siguranta stii acest lucru,ma gandesc ca esti in domeniu…si daca esti in domeniu cu siguranta stii ca nu avem lot de spada masculin de mult timp( sa se antreneze baietii impreuna si sa fie o echipa omogena) in concluzie nu poti avea pretentii la medalii de la o echipa in care nu se investeste

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here