UPDATE 3: Dolniceanu – locul 9, Badea – locul 25, Sîrbu – locul 59 și Teodosiu – locul 86 la Cupa Mondială de sabie de la Chicago

În  noaptea de sâmbătă spre duminică, la Chicago va avea loc tabloul principal de 64 al Cupei Mondiale de sabie seniori. România are în această fază trei reprezentanți: Tiberiu Dolniceanu (calificat direct grație poziției din clasamentul general al Cupei Mondiale), Alin Badea și Dragoș Sîrbu (ambii calificați după preliminariile de vineri, 2 mai). În schimb, Iulian Teodosiu a fost eliminat pe tabloul preliminar de 64 și va privi din tribune desfășurarea competiției de sâmbătă, 3 mai, urmând a intra în luptă din nou duminică, 4 mai, în concursul pe echipe.
Adersarii celor trei români pe tabloul principal de 64 sunt:
Tiberiu Dolniceanu – Tian Yue (China)
Dragoș Sîrbu – Samele Luigi (Italia)
Alin Badea – Vincent Anstett (Franța)
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția sportivilor români la etapa de Cupă Mondială de la Chicago.


UPDATE, ora 22:05 – Tiberiu Dolniceanu s-a calificat pe tabloul de 32 al etapei de Cupă Mondială de la Chicago după ce a trecut cu 15-8 de chinezul Tian Yue. Din păcate, Dragoș Sîrbu a fost eliminat pe tabloul de 64 după 9-15 cu italianul Samele Luigi. În jurul orei 23:15, ora României, Alin Badea îl va întâlni pe Vincent Anstett, din Franța.


UPDATE, ora 23:07 – Tiberiu Dolniceanu și-a aflat adversarul de pe tabloul de 32. Elevul lui Mihai Covaliu se va bate pentru un loc pe tabloul de 16 cu americanul Andrew Mackiewicz. Acesta a trecut pe tabloul de 64 de francezul Julien Medard, scor 15-14.


UPDATE, 4 mai, ora 7:00 – Tiberiu Dolniceanu nu a reușit nici la Chicago să se apropie de podium. După ce a trecut pe tabloul de 32 de  americanul Andrew Mackiewicz, scor 15-8, românul a cedat dramatic, scor 15-14, pe tabloul de 16, cu germanul Nicolas Limbach. În aceste condiții, Dolniceanu a încheiat etapa de Cupă Mondială de la Chicago pe locul 9.
Alin Badea l-a învins pe francezul Vincent Anstett, scor 15-9, pe tabloul de 64, dar a pierdut în runda următoare cu rusul Veniamin Reshetnikov, scor 15-11. Badea s-a clasat la final pe locul 25, Dragoș Sîrbu, care a ieșit din concurs pe tabloul de 64, a terminat pe locul 59, iar Iulian Teodosiu, care a fost eliminat pe tabloul preliminar de 64, s-a clasat la final e poziția 86.
Etapa de Cupă Mondială de la Chicago a avut o finală 100% italiană. Samele Luigi l-a învins în ultimul act pe Aldo Montano cu 15-12.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here