Tudor Cucu, a patra speranță a FR Scrimă pe 2014: “Vreau o medalie la Olimpiada de Tineret din China”

  by    0   2

Pentru prima dată în istoria sa, Federaţia Română de Scrimă a stabilit, la finalul unui an, cele mai bune speranţe pentru viitorul apropiat. Amalia Tătăra (spadă), Maria Boldor (floretă), Alexandra Predescu (spadă), Iulian Teodosiu (sabie), Adrian Dabija (spadă) şi Tudor D. Cucu (sabie) au fost nominalizaţi la speranţele lui 2014 în urma rezultatelor excelente obţinute în 2013.
După ce i-a prezentat pe Alexandra Predescu, Amalia Tătăran și Adrian Dabija, site-ul www.frscrima.ro vă propune să-l cunoaștem pe Tudor D. Cucu (16 ani).
Legitimat la CSA Steaua, Tudor este proaspăt calificat la Jocurile Olimpice de Tineret din vara acestui an, de la Nanjing (16-28 august).
Tudor s-a apucat de scrimă de mic, la îndemnul tatălui. “Am mers din prima la sabie, la îndemnul tatălui meu. El a fost cel care m-a dat pe mine și pe fratele meu mai mare la scrimă. La primele antrenamente nu vroiam să fac mare lucru. Eram timid, stăteam mai tot timpul în umbra fratelui meu”, a declarat Tudor D. Cucu.
Când vine vorba de primul concurs câștigat, sabrerul de la Steaua ne-a spus: “În 2010 am câștigat titlul de campion național la copii. M-am bucurat, dar nu am conștietizat prea mult ce reprezintă acel succes. Cea mai mare satisfacție am avut-o însă în urmă cu doi ani, când am luat titlul național pe echipe cu Steaua, alături de fratele meu”.

sus 1  sus 2

“Voi da totul pentru o medalie în China!”

Pus să caracterizeze în câteva cuvinte acest sport, Tudor găsește rapid răspunsul: “Scrima este un sport unde ai nevoie de foarte multă concentrare, care îți dezvoltă gândirea și reflexele”. Locul 5 la Mondialele de cadeți și juniori de la Plovdiv, sabrerul pregătit de Adrian Badea Cârlescu, spune că își dorea o medalie și că nu se așteptă să ajungă în China. “Calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret este un lucru la care nu m-am așteptat. Nu a fost un obiectiv. Știam cum se poate ajunge acolo, dar eu îmi doream o medalie la Campionatele Mondiale”.

jos 1  jos 2

Când vine vorba de vise pe plan sportive, sabrerul de la CSA Steaua spune că vrea să o ia pas cu pas. “Îmi doresc foarte mult o medalie la Jocurile Olimpice de Tineret din China. Asta îmi doresc acum, pe termen foarte scurt, și voi da totul pentur a realiza acest lucru. Apoi, ce va fi pe termen mediu și lung nu știu. Îmi place să las puțin imprevizibil în viața mea. Nu vă grăbesc.Vreau să o iau pas cu pas”, a menționat Tudor, cel care are ca pasiuni muzica și filmele. “Îmi place să cânt și să compun. Am avut și o formație, dar acum cânt doar pentru mine și pentru prieteni, ca să mă relaxez. Totodată îmi place să fac diverse filme, dar la nivel de amatori. Am făcut un film despre școală și despre clasa unde învăț”.

bbbb  aaaa


Related Posts

CS Farul Constanța a câștigat Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, în proba de spadă feminin echipe 12-13 ani. Amalia Tătăran le-a premiat pe micile campioane!

Sâmbătă după-amiaza, 24 iunie, Campionatul Național de Scrimă pentru copii a programat ultima probă de spadă a ediției 2017. De la ora 13:00, 15 echipe din întreaga țară s-au duelat pentru medalii în proba de spadă feminin echipe 12-13 ani. Cele 15 formații care au concurat azi au fost: CS Farul Constanța1, CS Farul Constanța2, CSA […]

READ MORE →

LIVE: Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, ziua 8, proba 16: spadă feminin echipe 12-13 ani. Amalia Tătăran este invitata Federației Române de Scrimă la festivitatea de premiere!

Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, programează sâmbătă, 24 iunie, ultimele două probe de spadă feminin: 8-9 ani individual și 12-13 ani echipe. La Sala de Scrimă „Ana Pascu” din București, 15 echipe din întreaga țară se duelează de la ora 13:00 pentru medalii în proba de spadă feminin echipe 12-13 ani. Cele […]

READ MORE →

Natalia Constantin (CS Contraatac) a câștigat Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, în proba de spadă feminin 8-9 ani. Ciprian Marica le-a premiat pe micile campioane!

Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, programează sâmbătă, 24 iunie, ultimele două probe de spadă feminin: 8-9 ani individual și 12-13 ani echipe. La Sala de Scrimă „Ana Pascu” din București, 28 de sportive din întreaga țară s-au duelat de la ora 9:00 pentru medalii în proba de spadă feminin 8-9 ani. Sistem […]

READ MORE →

LIVE: Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, ziua 8, proba 15: spadă feminin 8-9 ani. Ciprian Marica și Amalia Tătăran sunt invitații FR Scrimă la festivitățile de premiere de azi!

Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, programează sâmbătă, 24 iunie, ultimele două probe de spadă feminin: 8-9 ani individual și 12-13 ani echipe. La Sala de Scrimă „Ana Pascu” din București, 28 de sportive din întreaga țară se duelează de la ora 9:00 pentru medalii în proba de spadă feminin 8-9 ani. Sistem […]

READ MORE →

Ioana Drăghici (ACS Stesial) a câștigat Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, în proba de spadă feminin 12-13 ani. Virgil Ianțu le-a premiat pe micile campioane!

Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, a programează vineri, 23 iunie, primele două probe de spadă feminin: 10-11 ani și 12-13 ani. De la ora 14:00, 53 de sportive s-au întrecut pentru medalii la Sala de Scrimă „Ana Pascu” din București în proba de spadă feminin, la categoria 12-13 ani. Sistem de concurs: […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top