„La Mulți Ani”, Marius Florea!

POSTED ON mai 23rd  - POSTED IN Știri

Antrenor federal al Federației Române de Scrimă și fost secretar general, Marius Florea își serbează azi, 23 mai, ziua de naștere. Fost scrimer la CSA Steaua, Marius Florea este unul dintre cei mai apreciați arbitri de sabie din lume, în 2010, 2013 și 2014 fiind desemnat chiar numărul unu la nivel mondial de către Federația Internațională de Scrimă.
Azi, la împlinirea frumoasei vârste de 52 de ani, Federația Română de Scrimă îi transmite multă sănătate, putere de muncă, clipe fericite alături de cei dragi și un sincer și călduros „La Mulți Ani!”

S-a stabilit programul Campionatului Național de scrimă pentru copii, ediția 2017, de la București

POSTED ON mai 23rd  - POSTED IN Știri

Campionatul Național de scrimă pentru copii, ediția 2017, se va desfășura la București, la Sala de Scrimă „Ana Pascu” (fostă Floreasca), în perioada 17-28 iunie.
Întrecerea va reuni la start aproximativ 600 de copii de la toate cluburile din țară, la toate cele trei arme: sabie, spadă și floretă. Concursul se va disputa la individual la categoriile 8-9 ani, 10-11 ani și 12-13 ani, și la echipe, la categoria 10-13 ani.
Astfel, Federația Română de Scrimă a decis ca în 2017 prima probă a Campionatului Național de scrimă pentru copii, de sâmbătă, 17 iunie, de la ora 9:00să fie cea de sabie masculin, la categoria 10-11 ani.
Programul complet al Campionatului Național de scrimă pentru copii, ediția 2017, poate fi descărcat mai jos:

Federația Română de Scrimă pregătește mai multe suprize pentru ediția din acest an!
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția competiției în toate cele 12 zile.

Tempera Advertising susține Federația Română de Scrimă în organizarea Campionatului Național de Scrimă pentru copii

POSTED ON mai 23rd  - POSTED IN Știri

În 2017, Campionatul Național de scrimă pentru copii va avea loc în perioada 17-28 iunie, la Sala de Scrimă „Ana Pascu” (fosta Floreasca) din București. Iar Federația Română de Scrimă încearcă să facă din această competiție un eveniment de neuitat atât pentru publicul prezent în sală în cele 12 zile de concurs, dar mai ales pentru micii sportivi.
O primă surpriză dezvăluită înaintea competiției este parteneriatul încheiat cu Tempera Advertising. Alături de Ana Maria Popescu, am descoperit la Tempera Advertising o echipă extraordinară, gata să vină în sprijinul micilor scrimeri din România. Astfel, pe lângă multe alte lucruri pe care le va face pentru acest eveniment, Tempera Advertising va oferi pentru fiecare sportiv participant la CN Copii 2017 câte un puzzle cu echipa de spadă feminin – campioană olimpică la Rio de Janeiro 2016.
„Mulțumesc echipei Tempera Adverstising și sunt convinsă că prin gestul vostru, acela de a oferi fiecărui participant un puzzle cu echipa de spadă feminin – campioană olimpică la Rio de Janeiro 2016, veți aduce multe zâmbete pe fețele viitorilor campioni. Mulțumim și echipei PRO TV pentru prezență”, a spus Ana Maria Popescu.

Această prezentare necesită JavaScript.

Cluburile de scrimă din București sunt invitate pentru demonstrații la Ziua Porților Deschise ale TVR

POSTED ON mai 22nd  - POSTED IN Știri

Televiziunea Româna organizează în perioada 1-2 iunie 2017 Ziua Porţilor Deschise. În cadrul acestui eveniment sunt organizate ateliere sportive din mai multe discipline. Televiziunea Română invită cluburile de scrimă din București să participe la acţiune alături de cât mai mulți copii.
Evenimentul se petrece între orele 12:00-20:00, în fiecare zi,  iar cei care doresc (cluburi, antrenori, sportivi)  pot veni direct la sediul TVR  din calea Dorobanţilor nr. 191. Persoana de contact: Alina Alexoi.
FOTO: Rador.ro

Dan Găureanu va fi condus miercuri pe ultimul drum!

POSTED ON mai 22nd  - POSTED IN Știri

Federația Română de Scrimă anunță faptul că fostul antrenor al lotului național de sabie și al CSA Steaua București, Dan Găureanu, decedat sâmbătă, 20 mai 2017, va fi condus pe ultimul drum miercuri, 24 mai 2017. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Sfinții Arhangheli din Brașov, de la ora 14:30!
Fost campion național la sabie în 1993, 1994 și 1994, Dan Găureanu a cucerit două medalii de bronz la Campiontul Mondial cu echipa României, în 1994 și 2001. De asemnea, Dan Găureanu a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice, în 1992 și 2000. După ce s-a retras din activitatea competițională, Dan Găureanu, care a fost un om de o calitate excepțională și un tehnician desăvârșit, s-a ocupat de pregătirea lotului național de sabie seniori al României alături de Mihai Covaliu, până în 2016, și alături de Florin Zalomir din 2016 și până în prezent.
Pe 15 noiembrie 2017, Dan Găureanu ar fi împlint 50 de ani…
Prin trecerea sa în neființă, familia scrimei românești este mult mai săracă.
Federația Română de Scrimă transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate!
Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Sâmbătă și duminică are loc la București ediția a șasea a Cupei Riposta la sabie pentru copii! Laura Cârlescu Badea și Ana Maria Popescu, invitate de onoare!

POSTED ON mai 22nd  - POSTED IN Știri

Clubul Sportiv Riposta București (antrenori Sandu Constantin și Lucian Dina) organizează, cu sprijinul Federației Române de Scrimă, sâmbătă și duminică, 27 și 28 mai 2017, cea de-a șasea ediție a concursului internațional de sabie pentru copii intitulat Cupa Riposta.
La ediția din acest an, care va avea loc în Sala de atletism „Lia Manoliu” din București (Strada Maior Coravu, nr. 36-38), și-au anunțat participarea peste 200 de sportivi din România, Belgia, Anglia, Bulgaria, Grecia și Ucraina. În ambele zile, invitate de onoare la festivitățile de premiere sunt Laura Cârlescu Badea – președintele FR Scrimă, și Ana Maria Popescu (Brânză) – vicepreședinte FR Scrimă.
Programul celor două zile de concurs ale ediției a șase a Cupei Riposta la sabie pentru copii este următorul:
SÂMBĂTĂ, 28 MAI
Ora 9:00 – sabie masculin U9;
Ora 12:00 – sabie feminin U11;
Ora 15:00 – sabie masculin U13;
Ora 17:30 – finala sabie feminin U11;
Ora 18:00 – finala sabie masculin U13;
DUMINICĂ, 29 MAI
Ora 9:00 – sabie feminin U9;
Ora 12:00 – sabie masculin U11;
Ora 15:00 – sabie feminin U13;
Ora 17:30 – sabie masculin U11;
Ora 18:00 – sabie feminin U13.
La categoria U9, finalele au loc în jurul prânzului, în funcție de modul în care decurge concursul.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția concursului de la Sala de atletism „Lia Manoliu” din București (Strada Maior Coravu, nr. 36-38).

MOL România oferă 350.000 lei tinerilor sportivi şi artişti prin programul de promovare a talentelor! Înscrierile se fac până pe 17 iunie 2017!

POSTED ON mai 22nd  - POSTED IN Știri
MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 12-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor. Valoarea sponsorizărilor acordate în cadrul acestei ediții va fi de 350.000 lei. În cele 11 ediții de până acum s-au acordat peste 2.870.000 lei pentru 1.846 de tineri sportivi și artiști.
MOL România și Fundația pentru Comunitate au lansat cea de-a 12-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor. Tineri sportivi și artiști cu rezultate bune din toată țara se pot înscrie în programul organizat pe bază de concurs de proiecte. Fondul total de sponsorizare este de 350.000 de lei și este acordat de MOL România. Solicitările pot fi depuse până la data de 17 iunie 2017, iar detaliile programului pot fi găsite pe www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro. Înscrierile se pot face atât individual, cât și prin echipe sportive sau ansambluri artistice.
În cadrul celor 11 ediții anterioare ale programului, MOL România a acordat 1.261 de sponsorizări în valoare de peste 2.870.000 de lei unui număr de 1.846 de sportivi și tineri artiști din toată țara, unii dintre ei obținând finanțare de mai multe ori.
 „De 12 ani susținem performanța tinerilor artiști și sportivi care reprezintă țara la festivaluri și competiții europene, mondiale și olimpice. Este un sprijin care se acordă celor cu rezultate bune și care le arată tinerilor că munca și talentul lor sunt apreciate”, a declarat Camelia ENE, Country Chairman & CEO MOL România.
 Beneficiarii edițiilor anterioare, prezenți la evenimentul lansării programului din acest an, au confirmat importanța acestui sprijin în conturarea carierei lor. Emil Imre, singurul medaliat cu aur din România la Festivalul Olimpic al Tineretului European de iarnă și deținătorul uneia dintre cele două medalii de argint, a afirmat: „În urma obţinerii acestui sprijin am reușit să achiziționez echipamentele și instrumentele la care înainte doar visam, dar care îmi erau atât de necesare pregătirii.”
 La această ediție, programul dispune de un fond total de 350.000 lei, sumele fiind alocate tinerilor sportivi sau artiști cu vârste între 8 și 18 ani, respectiv pentru categoria de peste 18 ani, care au nevoie de susținere în scopul participării la concursuri sau achiziției de echipamente și materiale.
 ”Înscrierea unei solicitări de finanțare în acest concurs de proiecte este relativ simplă. Pe lângă prezentarea rezultatelor din ultimii doi ani și a obiectivelor de viitor, este importantă întocmirea exactă a bugetului pentru finanțarea solicitată. Corelarea chibzuită a cheltuielilor cu obiectivele stabilite ajută tinerii și în planificarea altor aspecte din viață”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.
 Dintre beneficiarii ediției a 11-a a programului, mai mulți înotători dețin recorduri naționale: Ștefan Cozma, Ana Dascăl, Robert Glință, Huszár Ingrid, Daniel Martin, Vlad Pațurcă, Andrei Rusen, Simona Savastița.

Despre program:
În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale. Din finanțarea totală a ediției a 12-a, 160.000 lei sunt destinați sportului, 120.000 lei domeniului artelor și 70.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului.
Solicitările pot fi depuse până la data de 17 iunie 2017, iar detaliile programului pot fi găsite pe www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.
Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Preşedintele juriului la secţiunea sport este Violeta BECLEA-SZÉKELY, campioană europeană la atletism şi doctor în sport, iar la secţiunea artă violonistul Albert MÁRKOS, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.
 
Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie multinațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 40 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări, din care peste 200 în România.
 
Despre Fundația pentru Comunitate
Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor.

Bianca Moroianu și Mihai Bigea s-au impus în ziua a treia a Cupei Engarde-UNEFS la spadă pentru copii, speranțe și cadeți

POSTED ON mai 21st  - POSTED IN Știri

CS Engarde și CS UNEFS au organizat, cu sprijinul Federației Române de Scrimă, de vineri și până duminică, în perioada 19-21 mai 2017, la Sala de Scrimă „Ana Pascu” din București, cea de-a șaptea ediție a Cupei Engarde-UNEFS la spadă. Concursul a avut loc doar la individual, la feminin și masculin, la următoarele categorii: U10, U12, U14 și U17. Trebuie spus că întrecerile de la U14 au făcut parte din Circuitul European, fiind incluse în calendarul Confederației Europene de Scrimă.
În cele trei zile de concurs s-au întrecut peste 200 de sportivi din România, Bulgaria, Grecia și Spania. Duminică, 21 mai 2017, în ultima zi de concurs 74 de sportivi s-au duelat în probele de spadă feminin U14 și spadă masculin U17, iar câștigători au fost următorii: Bianca Moroianu (CSS Quarto) – la spadă feminin U14 și Mihai Bigea (LPS Craiova) – la spadă masculin U17.
Clasamentele complete din ultima zi de întreceri din cadrul Cupei Engarde-UNEFS la spadă pentru copii, speranțe și cadeți arată astfel:
SPADĂ FEMININ U14

SPADĂ MASCULIN U17

Această prezentare necesită JavaScript.

 

România a ocupat locul 4 la etapa de Cupă Mondială de la Madrid, în proba de sabie seniori masculin echipe

POSTED ON mai 21st  - POSTED IN Știri

Capitala Spaniei, Madrid a găzduit de vineri și până duminică, în perioada 19-21 mai 2017, o nouă etapă de Cupă Mondială la sabie seniori masculin, individual și echipe.
Duminică, 21 mai 2017, în cea de-a treia zi de concurs a avut loc proba pe echipe. De la ora 11:00, ora României, 21 de echipe s-au duelat pentru un loc pe podium și pentru puncte. România a intrat în concurs pe tabloul de 16 și, după o evoluție excelentă, a terminat concursul de la Madrid pe locul 4. Rezultatele României la Madrid au fost următoarele:
TABLOUL DE 16
România – Spania 45-30

TABLOUL DE 8
România – SUA 45-41

SEMIFINALE
România – Italia 39-45

FINALA MICĂ
România – Ungaria 43-45

Această prezentare necesită JavaScript.


Pentru România au tras următorii: Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu și George Iancu. Antrenor: Florin Zalomir.
Podiumul probei pe echipe de la Madrid arată astfel: 1. Italia, 2. Rusia, 3. Ungaria.
Următoarea etapă de Cupă Mondială la sabie masculin seniori, ultima din sezonul 2016-2017, este Grand Prix-ul de la Moscova, din perioada 2-4 iunie 2017.
FOTO: FIE

România concurează azi în proba pe echipe la etapa de Cupă Mondială de sabie seniori masculin de la Madrid

POSTED ON mai 21st  - POSTED IN Știri

Capitala Spaniei, Madrid, găzduiește de vineri și până duminică, în perioada 19-21 mai 2017, o nouă etapă de Cupă Mondială la sabie seniori masculin, individual și echipe.
Duminică, 21 mai 2017, în cea de-a treia zi de concurs are loc proba pe echipe. De la ora 11:00, ora României, 21 de echipe se vor duela pentru un loc pe podium. România intră în concurs pe tabloul de 16, acolo unde va întâlni, de la ora 13:00, învingătoarea duelului dintre Spania și Chile.
Pentru România vor trage următorii: Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu și George Iancu. Antrenor: Florin Zalomir.
Evoluția LIVE a României la Madrid poate fi urmărită AICI.
Următoarea etapă de Cupă Mondială la sabie masculin seniori, ultima din sezonul 2016-2017, este Grand Prix-ul de la Moscova, din perioada 2-4 iunie 2017.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția sabrerilor români la Madrid.
FOTO: FIE

Back to Top