UPDATE 2: Arkoşi Bertalan-Lucenay (Franţa), în turul I la Heidenheim

  by    0   0

Spada masculină din România are treabă multă în următoarele patru zile. Mai întâi, în perioada 14-16 februarie are loc la Heidenheim (Germania), Cupa Mondială la spadă seniori, iar România are la start şapte sportivi: Arkoşi Bertalan, Liviu Dragomir, Dorian Pârvan, Adrian Pop, Alin Sbârcea, Adrian Szilagyi, Ionuţ Trandafirescu. Legitimaţi la CS Satu Mare şi CSU Craiova, cei şapte vor fi coordonaţi de lângă planşe de antrenorii Csiszar Francisc şi Dumitru Popescu. Concursul individual are loc vineri şi sâmbătă, iar duminică se va desfăşura concursul pe echipe.

Cupa Europei la spadă seniori are loc luni, 17 februarie

După trei zile de Cupă Mondială, luni, 17 februarie, tot la Heidenheim se va desfăşura şi Cupa Europei la spadă seniori. Competiţia este echivalentul Ligii Campionilor la flotbal, iar România va fi reprezentată de CSU Craiova în următoarea componenţă: Liviu Dragomir, Dorian Pârvan, Alin Sbârcea, Ionuţ Trandafirescu – antrenor Dumitru Popescu.


UPDATE, ora 20:05 – Arkoşi Bertalan, Liviu Dragomir, Dorian Pîrvan, Adrian Pop, Alin Sbârcea, Adrian Szilagyi şi Ionuţ Trandafirescu au intrat vineri în calificările probei individuale de la Cupa Mondială de spadă de la Heidenheim. Din păcate, Arkoşi Bertalan e singurul român de pe tabloul principal. Sătmăreanul în vârstă de 31 de ani a pierdut un singur duel în grupă şi a ajuns direct pe tabloul de 64. Ceilalţi români au avut următoarele prestaţii:
Adrian Pop a trecut în turul I de germanul Lukas Bellmann, scor 15-11, dar a pierdut în turul II cu Ido Herpe (Israel), scor 15-11.
Adrian Szilagyi l-a eliminat în turul I pe chilianul Paris Inostroza Budinich, scor 15-10, însă a cedat în runda imediat următoare cu 11-8 în faţa japonezului Kazuyasu Minobe.
Alin Sbârcea l-a învins în turul I pe portoricanul Christian Rivera Rivera (15-9), dar a fost eliminat în turul II de elveţianul Peer Borsky, scor 15-9.
Ionuţ Trandafirescu a avut liber în turul I, l-a învins cu 15-12 în turul II pe germanul Arne Richter, dar în turul III, decisiv pentru calificarea pe tabloul principal, a pierdut cu italianul Marco Fichera, scor 15-6.
Marin Dorian Pîrvan
şi Liviu Dragomir au fost eliminaţi direct din grupe. Liviu Dragomir a pierdut toate disputele din grupa cu numărul 18 şi a părăsit concursul, iar Marin Dorian Pîrvan a obţinut o singură victorie în grupa cu numărul 19.


UPDATE, ora 20:05 – Arkoşi Bertalan şi-a aflat adversarul din turul I al tabloului principal de la Cupa Mondială de la Heidenheim. Spadasinul român îl va întâlni pe francezul Jean Michel Lucenay, începând cu ora 11:30, ora României.


Related Posts

„La Mulți Ani”, Marius Florea!

Antrenor federal al Federației Române de Scrimă și fost secretar general, Marius Florea își serbează azi, 23 mai, ziua de naștere. Fost scrimer la CSA Steaua, Marius Florea este unul dintre cei mai apreciați arbitri de sabie din lume, în 2010, 2013 și 2014 fiind desemnat chiar numărul unu la nivel mondial de către Federația Internațională […]

READ MORE →

S-a stabilit programul Campionatului Național de scrimă pentru copii, ediția 2017, de la București

Campionatul Național de scrimă pentru copii, ediția 2017, se va desfășura la București, la Sala de Scrimă „Ana Pascu” (fostă Floreasca), în perioada 17-28 iunie. Întrecerea va reuni la start aproximativ 600 de copii de la toate cluburile din țară, la toate cele trei arme: sabie, spadă și floretă. Concursul se va disputa la individual […]

READ MORE →

Tempera Advertising susține Federația Română de Scrimă în organizarea Campionatului Național de Scrimă pentru copii

În 2017, Campionatul Național de scrimă pentru copii va avea loc în perioada 17-28 iunie, la Sala de Scrimă „Ana Pascu” (fosta Floreasca) din București. Iar Federația Română de Scrimă încearcă să facă din această competiție un eveniment de neuitat atât pentru publicul prezent în sală în cele 12 zile de concurs, dar mai ales […]

READ MORE →

Cluburile de scrimă din București sunt invitate pentru demonstrații la Ziua Porților Deschise ale TVR

Televiziunea Româna organizează în perioada 1-2 iunie 2017 Ziua Porţilor Deschise. În cadrul acestui eveniment sunt organizate ateliere sportive din mai multe discipline. Televiziunea Română invită cluburile de scrimă din București să participe la acţiune alături de cât mai mulți copii. Evenimentul se petrece între orele 12:00-20:00, în fiecare zi,  iar cei care doresc (cluburi, […]

READ MORE →

Dan Găureanu va fi condus miercuri pe ultimul drum!

Federația Română de Scrimă anunță faptul că fostul antrenor al lotului național de sabie și al CSA Steaua București, Dan Găureanu, decedat sâmbătă, 20 mai 2017, va fi condus pe ultimul drum miercuri, 24 mai 2017. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Sfinții Arhangheli din Brașov, de la ora 14:30! Fost campion național la sabie […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top