Silviu Roșu (CSA Steaua) a ocupat locul întâi la ediția a VII-a a Cupei Satu Mare – Memorial „Vasile Costa” – la floretă cadeți masculin individual

  by    0   0

Ziua a doua a Cupei Satu Mare, ediția a VII-a, la floretă feminin și masculin pentru cadeți a programat duminică, 7 februarie, la Sala de Scrimă „Alexandru Csipler” din Satu Mare probele de floretă feminin echipe și floretă masculin individual.
La ora 9:00, la Sala de sport a Colegiului Național „Ioan Slavici” a debutat întrecerea masculină la individual, care de doi ani se intitulează Memorial „Vasile Costa”, în memoria fostului campion al floretei românești dispărut prematur dintre noi în 14 februarie 2014. La startul întrecerii s-au prezentat 19 sportivi din România, Republica Moldova și Austria.
Trofeul a fost câștigat de către Silviu Roșu. Legitimat la CSA Steaua, Silviu, care a câștigat la mijlocul acestei săptămâni și titlul de campion național la floretă cadeți masculin individual și pe echipe, l-a învins în finală pe colegul său de club, Alexandru Pîrva, scor 15-6. Pe locul trei s-au clasat Emanuel Cândescu (CSA Steaua) și Mihai Tănăsie (Republica Moldova).
Rezultatele din partea superioară a tabloului de eliminări directe au fost următoarele:
TABLOUL DE 16
Alexandru Pîrva (CSA Steaua) – Tudor Surducan (CS Satu Mare) 15-4
Nicolai Rotaru (Rep. Moldova) – Radion Biciușcă (Rep. Moldova) 15-3
Alexandru Sîrb (CSA Steaua) – Mark Fogel (CS Satu Mare) 15-9
Mihai Tănasie (Rep. Moldova) – Jean Kesservani (Rep. Moldova) 15-5
Silviu Roșu (CSA Steaua) – Vlad Roșu (CSA Steaua) 15-9
Dragoș Iamandei (CSA Steaua) – Pavel Gavriliuc (Rep. Moldova) 15-6
Andrei Ionică (CSA Steaua) – Răzvan Cristian (CSA Steaua) 15-11
Emanuel Cândescu (CSA Steaua) – Ștefan Chelu (CS Satu Mare) 15-2
TABLOUL DE 8
Alexandru Pîrva (CSA Steaua) – Nicolai Rotaru (Rep. Moldova) 15-6
Mihai Tănasie (Rep. Moldova) – Alexandru Sîrb (CSA Steaua) 15-11
Silviu Roșu (CSA Steaua) – Dragoș Iamandei (CSA Steaua) 15-14
Emanuel Cândescu (CSA Steaua) – Andrei Ionică (CSA Steaua) 15-11
SEMIFINALE
Alexandru Pîrva (CSA Steaua) – Mihai Tănasie (Rep. Moldova) 15-4
Silviu Roșu (CSA Steaua) – Emanuel Cândescu (CSA Steaua) 15-8
FINALA
Silviu Roșu (CSA Steaua) – Alexandru Pîrva (CSA Steaua) 15-6.
Clasamentul final al ediției a VII-a a Cupei Satu Mare – Memorial „Vasile Costa” – arată astfel:

MEMORIAL “VASILE COSTA” 2016

Poziție

Nume și prenume

Club

1

Silviu Roșu CSA Steaua

2

Alexandru Pîrva CSA Steaua

3

Emanuel Cândescu CSA Steaua

3

Mihai Tănăsie Republica Moldova

5

Alexandru Sîrb CSA Steaua

6

Dragoș Iamandei CSA Steaua

7

Andrei Ionică CSA Steaua

8

Nicolai Rotaru Republica Moldova

9

Radion Biciușcă Republica Moldova

10

Răzvan Cristian CSA Steaua

11

Mark Fogel CS Satu Mare

11

Pavel Gavriliuc Republica Moldova

13

Jean Kesservani Republica Moldova

14

Vlad Roșu CSA Steaua

15

Ștefan Chelu CS Satu Mare

16

Tudor Surducan CS Satu Mare

17

Gabriel Albeanu ACS Balestra

18

Lucas Serghie CS Satu Mare

19

Raphael Kudlacek Austria

Concursul a fost organizat de către CS Satu Mare, Primăria și Consiliul Local Satu Mare și Federația Română de Scrimă.
Floretistul Mark Fogel, care a terminat pe poziția 11, a primit Trofeul „Vasile Costa” pentru cel mai bine clasat sătmărean în concursul de azi.
Festivitatea de premiere, una emoționantă pentru public și pentru sportivi, a fost oficiată de către Marcel Tarța – președintele CS Satu Mare – și Iris Costa – fiica regretatului Vasile Costa.

VASILE COSTA – 18 TITLURI NAȚIONALE ÎN 25 DE ANI DE CARIERĂ

poza 3333333 poza aaa1

Vasile Costa s-a apucat de scrimă la vârsta de şapte ani. Era un sport la modă în acele vremuri, iar Vasile s-a îndrăgostit imediat de floretă şi de planşă. “Am ajuns la sala de scrimă datorită vecinilor din bloc. Mulţi dintre ei făceau scrimă şi m-am lăsat dus de val. Primul antrenor mi-a fost Alexandru Csipler, iar după trei ani am trecut la grupa doamnei Eva Lenghel. Am avut-o pe dânsa de-a lungul întregii cariere. Nu s-a întâplat în niciun an să nu urc pe podium. Am fost şi în echipa naţională de floretă. Am câştigat şi Cupa Balcanică şi Internaţionalele României”, declara Vasile Costa pe 2 februarie 104. În 25 de ani de floretă a fost de 18 ori campion naţional, iar de alte şapte ori s-a clasat pe locul doi sau trei.
Diagnosticat cu o boală foarte gravă, Vasile Costa s-a stins din viață pe 14 februarie 2014, la doar 47 de ani, dar nu înainte de a mai merge încă o dată în Sala de scrimă „Alexandru Csipler” din Satu Mare, un loc atât de drag lui.
Pe 8 februarie 2014, Cupa Satu Mare la floretă cadeți feminin a luat o pauză de zece minute pentru un moment realmente emoţionant. Cei peste 70 de sportivi şi oficiali care au fost prezenţi la acest eveniment şi-au arătat solidaritatea faţă de fostul mare campion al floretei românești, Vasile Costa. Cu sprijinul Primăriei Satu Mare şi al Federaţiei Române de Scrimă, toţi cei prezenţi la concursul de la Satu Mare au îmbrăcat tricouri cu chipul lui Vasile Costa şi cu mesajul: „Satu Mare nu-şi uită campionii. Fii şi tu alături de Vasile Costa”.
Iar orașul de pe Someș nu-și uită campionii. Din 2015 începând, Ecaterina Stahl și Vasile Costa vor fi omagiați în fiecare an cu ocazia competiției Cupa Satu Mare.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans

 

Această prezentare necesită JavaScript.


Related Posts

Se fac înscrieri pentru Campionatul Național de scrimă pentru veterani de la Craiova, ediția 2017!

Asociația Română de Scrimă Veterani organizează în data de 2 septembrie 2017, la Craiova, o nouă ediție a Campionatului Național de scrimă pentru veterani. Concursul va avea loc la Sala de scrimă a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu”, cu începere de la ora 9:30, la trei categorii de vârstă: categoria I (40-49 de ani), […]

READ MORE →

Șapte scrimeri vor reprezenta România la Universiada de vară de la Taipei!

România va participa cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere. Delegația României va pleca joi, 17 […]

READ MORE →

FIER ȘI AUR! Federația Română de Scrimă aniversează un an de la medalia de aur cucerită de echipa de spadă feminin la Jocurile Olimpice de la Rio!

Acum un an scrima românească și sportul din țara noastră trăiau clipe de glorie la Jocurile Olimpice de la Rio (Brazilia). Noaptea de 11 spre 12 august 2016 va rămâne scrisă cu litere de AUR în istoria scrimei românești. Început pe 11 august și încheiat noaptea târziu, pe 12 august, concursul de spadă feminin echipe a […]

READ MORE →

Antrenorul Ioan Popa a încetat din viață!

Familia scrimei românești devine pe zi ce trece tot mai săracă. Joi, 3 august 2017, Federația Română de Scrimă anunță cu regret trecerea în neființă a antrenorului de spadă Ioan Popa (64 de ani). Fost spadasin la CSA Steaua, club pentru care a câștigat de trei ori campionatul național (1976, 1977 și 1979), Ioan Popa […]

READ MORE →

„La Mulți Ani”, Mihai Popa!

Antrenorul de spadă de la CSA Steaua, Mihai Popa, își serbează luni, 31 iulie 2017, ziua de naștere. Fost campion european și medaliat au argint și bronz cu echipa de spadă a României, Mihai Popa a câștigat Campionatul Mondial Universitar de la București, în 1981. Multiplu campion balcanic, de 23 de ori campion național și […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top