UPDATE 2: Dumitru, eliminată! Pop, Dinu și Măroiu, calificate pe tabloul principal de 64 la etapa de Cupă Mondială la spadă, de la Buenos Aires

  by    0   0

Capitala Argentinei, Buenos Aires, găzduiește la acest sfârșit de săptămână, de vineri și până duminică, între 13 și 15 februarie, a doua etapă de Cupă Mondială la spadă seniori feminin din 2015.
La start s-au înscris 158 de sportive, iar printre ele se numără și șase spadasine din România: Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop (foto), Ioana Dumitru, Loredana Dinu și Anca Măroiu. Dacă Simona Gherman (locul 6) și Ana Maria Brânză (locul 8) sunt admise direct pe tabloul principal de 64, care se trage sâmbătă, 14 februarie, grație pozițiilor din clasamentul Cupei Mondiale, Simona Pop, Ioana Dumitru, Loredana Dinu și Anca Măroiu vor concura vineri, 13 februarie, de la ora 14:30, ora României, în calificări.
Cele patru au fost distribuite în următoarele grupe preliminare:

1.grupa Dumitru 2.grupa Pop 3.grupa Maroiu 4.grupa Dinu
Programul celor trei zile de concurs de la etapa de Cupă Mondială de spadă seniori feminin de la Buenos Aires este următorul:
Vineri, 13 februarie
Ora 14:30 – grupele preliminare
Ora 19:30 – tururile eliminatorii din calificări
Sâmbătă, 14 februarie
Ora 14:00 – tabloul de 64
Ora 20:00 – finala
Duminică, 15 februarie
Ora 14:00 – tabloul de eliminare directă echipe
Ora 20:00 – finala echipe.
Orele de mai sus sunt orele României.
Delegația României la Buenos Aires este condusă de antrenorul Dan Podeanu.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția spadasinelor din România în concursul de la Buenos Aires.
FOTO: Marie-Lan Tay Pamart


UPDATE, ora 20:25 – Toate cele patru spadasine din România au trecut cu bine de grupe. Simona Pop și Anca Măroiu au obținut cinci victorii în șase partide, Loredana Dinu a obținut patru victorii în șase meciuri, iar Ioana Dumitru a câștigat de două ori în grupa sa. În urma acestor rezultate, Simona Pop s-a calificat direct pe tabloul principal de 64, de sâmbătă, acolo unde deja se află Ana Maria Brânză și Simona Gherman.
Anca Măroiu, Loredana Dinu și Ioana Dumitru trag în tururile preliminare pentru a încerca să intre pe tabloul principal.


UPDATE, ora 23:45 – Rezultatele obținute de Simona Pop, Anca Măroiu, Loredana Dinu și Ioana Dumitru în grupe au fost următoarele:

1.rez Dumitru 2.rez Pop 3.rez Maroiu 4.rez Dinu
După aceste rezultate, Simona Pop s-a calificat direct pe tabloul principal de 64, iar Anca Măroiu, Loredana Dinu și Ioana Dumitru au tras în tururile preliminare. Rezultate lor au fost următoarele:
Tabloul preliminar de 128
Anca Măroiu – liber
Loredana Dinu – liber
Ioana Dumitru – Sara Carpegna (Italia) 9-15
Tabloul preliminar de 64
Loredana Dinu – Giulia Rizzi (Italia) 15-11
Anca Măroiu – Joanna Guy (Canada) 15-10.
Astfel, sâmbătă, pe tabloul principal de 64, România va fi reprezentată de cinci spadasine: Simona Gherman, Ana Maria Brânză, Simona Pop, Anca Măroiu și Loredana Dinu.


Related Posts

Se fac înscrieri pentru Campionatul Național de scrimă pentru veterani de la Craiova, ediția 2017!

Asociația Română de Scrimă Veterani organizează în data de 2 septembrie 2017, la Craiova, o nouă ediție a Campionatului Național de scrimă pentru veterani. Concursul va avea loc la Sala de scrimă a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu”, cu începere de la ora 9:30, la trei categorii de vârstă: categoria I (40-49 de ani), […]

READ MORE →

Șapte scrimeri vor reprezenta România la Universiada de vară de la Taipei!

România va participa cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere. Delegația României va pleca joi, 17 […]

READ MORE →

FIER ȘI AUR! Federația Română de Scrimă aniversează un an de la medalia de aur cucerită de echipa de spadă feminin la Jocurile Olimpice de la Rio!

Acum un an scrima românească și sportul din țara noastră trăiau clipe de glorie la Jocurile Olimpice de la Rio (Brazilia). Noaptea de 11 spre 12 august 2016 va rămâne scrisă cu litere de AUR în istoria scrimei românești. Început pe 11 august și încheiat noaptea târziu, pe 12 august, concursul de spadă feminin echipe a […]

READ MORE →

Antrenorul Ioan Popa a încetat din viață!

Familia scrimei românești devine pe zi ce trece tot mai săracă. Joi, 3 august 2017, Federația Română de Scrimă anunță cu regret trecerea în neființă a antrenorului de spadă Ioan Popa (64 de ani). Fost spadasin la CSA Steaua, club pentru care a câștigat de trei ori campionatul național (1976, 1977 și 1979), Ioan Popa […]

READ MORE →

„La Mulți Ani”, Mihai Popa!

Antrenorul de spadă de la CSA Steaua, Mihai Popa, își serbează luni, 31 iulie 2017, ziua de naștere. Fost campion european și medaliat au argint și bronz cu echipa de spadă a României, Mihai Popa a câștigat Campionatul Mondial Universitar de la București, în 1981. Multiplu campion balcanic, de 23 de ori campion național și […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top