Mircea Alecu: “Trebuie să aducem mai mulți tineri lângă sportivii experimentați din loturile naționale!”

  by    0   1

Antrenor emerit de spadă la CS Universitatea Craiova și membru în Comitetul Executiv al Federației Române de Scrimă, domnul Mircea Alecu (foto, în stânga) a făcut o caracterizare a evoluției scrimerilor români în sezonul 2013-2014. Într-un interviu acordat site-ului oficial al Federației Române de Scrimă, domnul Mircea Alecu a prezentat obiectivele pentru noul sezon și și-a spus punctul de vedere în ceea ce privește modul în care sportivii pot reveni pe podiumurile competițiilor importante.

Cum ați caracteriza sezonul recent încheiat pentru scrima românească?
A fost un sezon prost. Ne așteptam cu așteptam cu toții ca echipele de sabie și spadă să vină cu o medalie de la Campionatul Mondial de la Kazan. Trebuie însă să privim acum mai departe și să ne gândim că principalul nostru obiectiv este calificarea la Jocurile Olimpice. Iar după evoluția de la Kazan, antrenorii și conducătorii Federației Române de Scrimă trebuie să ia cele mai bune decizii pentru ca la Rio să ajungă cât mai mulți sportivi.

Care sunt lucrurile pozitive pe care scrima românească le poate pune în lumina reflectoarelor după acest sezon?
Dorința de afirmare. Fetele de la spadă și băieții de la sabie și-au dorit mereu să obțină rezultate foarte bune și să promoveze calitatea scrimei românești în lume. La Kazan a fost însă un moment mai dificil provocat nu atât de lipsa de experiență, cât de faptul că echipele pe care le-au înfruntat și-au schimbat componența și i-au surprins prin tactica aleasă.

Ce părere aveți despre evoluția scrimerilor români la Campionatul European de la Strasbourg și la Campionatul Mondial de la Kazan?
La Europene, atât fetele cât și băieții s-au comportat foarte bine. La Mondiale, din păcate, lucrurile nu au ieșit așa cum ne-am fi dorit.

Ce trebuie făcut pentru a reveni la anul pe podiumul Campionatului Mondial cu echipa masculină de sabie și cu echipa feminină de spadă?
Trebuie tratată cu mai multă seriozitate pregătirea centralizată de dinaintea competițiilor. În plus, ar fi bine ca loturile să fie întinerite. Pe lângă echipele de bază trebuie aduse sportivi tineri, care să aducă un suflu nou.

Care sunt obiectivele Federației Române de Scrimă pentru sezonul 2014-2015?
Trebuie să facem totul pentru a califica un număr cât mai mare de sportivi la Jocurile Olimpice de la Rio.


Related Posts

Se fac înscrieri pentru Campionatul Național de scrimă pentru veterani de la Craiova, ediția 2017!

Asociația Română de Scrimă Veterani organizează în data de 2 septembrie 2017, la Craiova, o nouă ediție a Campionatului Național de scrimă pentru veterani. Concursul va avea loc la Sala de scrimă a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu”, cu începere de la ora 9:30, la trei categorii de vârstă: categoria I (40-49 de ani), […]

READ MORE →

Șapte scrimeri vor reprezenta România la Universiada de vară de la Taipei!

România va participa cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere. Delegația României va pleca joi, 17 […]

READ MORE →

FIER ȘI AUR! Federația Română de Scrimă aniversează un an de la medalia de aur cucerită de echipa de spadă feminin la Jocurile Olimpice de la Rio!

Acum un an scrima românească și sportul din țara noastră trăiau clipe de glorie la Jocurile Olimpice de la Rio (Brazilia). Noaptea de 11 spre 12 august 2016 va rămâne scrisă cu litere de AUR în istoria scrimei românești. Început pe 11 august și încheiat noaptea târziu, pe 12 august, concursul de spadă feminin echipe a […]

READ MORE →

Antrenorul Ioan Popa a încetat din viață!

Familia scrimei românești devine pe zi ce trece tot mai săracă. Joi, 3 august 2017, Federația Română de Scrimă anunță cu regret trecerea în neființă a antrenorului de spadă Ioan Popa (64 de ani). Fost spadasin la CSA Steaua, club pentru care a câștigat de trei ori campionatul național (1976, 1977 și 1979), Ioan Popa […]

READ MORE →

„La Mulți Ani”, Mihai Popa!

Antrenorul de spadă de la CSA Steaua, Mihai Popa, își serbează luni, 31 iulie 2017, ziua de naștere. Fost campion european și medaliat au argint și bronz cu echipa de spadă a României, Mihai Popa a câștigat Campionatul Mondial Universitar de la București, în 1981. Multiplu campion balcanic, de 23 de ori campion național și […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top