Marius Florea: “A fost un sezon bun, dar la anul sper să revenim pe podiumul Campionatului Mondial cu echipele de sabie masculin și spadă feminin”

  by    0   1

Odată cu încheierea întrecerilor Campionatului Mondial de la Kazan s-a așternut cortina peste sezonul 2013-2014 în scrima mondială. Țara noastră a cucerit în Rusia o singură medalie, bronz la sabie individual prin Tiberiu Dolniceanu, iar acum, la final de sezon, secretarul general al Federației Române de Scrimă, Marius Florea, a făcut o analiză a evoluției scrimerilor noștri în sezonul 2013-2014.

 Cum ați caracteriza sezonul recent încheiat pentru scrima românească?
Sezonul recent încheiat îl pot caracteriza ca fiind un sezon bun.

Care sunt lucrurile pozitive pe care scrima românească le poate pune în lumina reflectoarelor după acest sezon?
Un lucru pozitiv îl consider a fi reîntoarcerea Simonei Gherman în lotul echipei feminine de spadă.

Ce părere aveți despre evoluția scrimerilor români la Campionatul European de la Strasbourg și la Campionatul Mondial de la Kazan?
La Campionatul European, atât echipa feminină de spadă cât și cea masculină de sabie și-au îndeplinit obiectivele. Cât privește Campionatul Mondial, la sabie masculin am luat o medalie de bronz prin Tiberiu Dolniceanu, iar echipa s-a clasat pe locul șapte. Aici se putea obține un loc în primele patru, dar lipsa de concentrare a lui Tiberiu Dolniceanu a făcut să nu accedem în semifinale. O dezamăgire a fost echipa de spadă feminin, care, într-o componență redutabilă, nu a reușit să trecă de Italia, ocupând în final locul cinci.

Ce trebuie făcut pentru a reveni la anul pe podiumul Campionatului Mondial cu echipa masculină de sabie și cu echipa feminină de spadă?
Sper ca prin muncă mai multă, printr-o coeziune mai mare în cadrul echipelor, să reușim să urcăm pe podium în sezonul următor.

Care sunt obiectivele Federației Române de Scrimă pentru sezonul 2014-2015?
Obiectivul principal pentru sezonul următor, așa cum am spus, este urcarea pe podium a celor două echipe: sabie masculin și spadă feminin.


Related Posts

Șapte scrimeri vor reprezenta România la Universiada de vară de la Taipei!

România va participa cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere. Delegația României va pleca joi, 17 […]

READ MORE →

FIER ȘI AUR! Federația Română de Scrimă aniversează un an de la medalia de aur cucerită de echipa de spadă feminin la Jocurile Olimpice de la Rio!

Acum un an scrima românească și sportul din țara noastră trăiau clipe de glorie la Jocurile Olimpice de la Rio (Brazilia). Noaptea de 11 spre 12 august 2016 va rămâne scrisă cu litere de AUR în istoria scrimei românești. Început pe 11 august și încheiat noaptea târziu, pe 12 august, concursul de spadă feminin echipe a […]

READ MORE →

Antrenorul Ioan Popa a încetat din viață!

Familia scrimei românești devine pe zi ce trece tot mai săracă. Joi, 3 august 2017, Federația Română de Scrimă anunță cu regret trecerea în neființă a antrenorului de spadă Ioan Popa (64 de ani). Fost spadasin la CSA Steaua, club pentru care a câștigat de trei ori campionatul național (1976, 1977 și 1979), Ioan Popa […]

READ MORE →

„La Mulți Ani”, Mihai Popa!

Antrenorul de spadă de la CSA Steaua, Mihai Popa, își serbează luni, 31 iulie 2017, ziua de naștere. Fost campion european și medaliat au argint și bronz cu echipa de spadă a României, Mihai Popa a câștigat Campionatul Mondial Universitar de la București, în 1981. Multiplu campion balcanic, de 23 de ori campion național și […]

READ MORE →

România – locul 15 la Campionatul Mondial de scrimă de la Leipzig, în proba de spadă feminin echipe

Ultima zi a Campionatului Mondial de scrimă pentru seniori de la la Leipzig a programat miercuri, 26 iulie 2017, cele din urmă probe pe echipe: spadă feminin și floretă masculin. De la ora 11:00, ora României, 24 de formații s-au întrecut în proba de spadă feminin. Echipa României a intrat în concurs direct pe tabloul […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top