Mălina Călugăreanu: „Succesul de la Timișoara îmi dă încredere pentru viitoarele concursuri!”

  by    0   0

Mălina Călugăreanu (CSA Steaua) a câștigat sâmbătă, 27 septembrie, etapa de Cupă Mondială la floretă feminin juniori de la Timișoara, concurs organizat de către Clubul Sportiv Universitar Politehnica Timișoara și Federația Română de Scrimă. Sportiva de la CSA Steaua a trecut în finală de Iman Blow (SUA), scor 15-1. Până în finală, drumul Mălinei a fost următorul: tabloul de 64 – liber; tabloul de 32 – 15-8 cu Sylvie Binder (SUA); tabloul de 16 – 15-7 cu Aikaterini-Maria Kontochristopoulou (Grecia); tabloul de 8 – 15-4 cu Sabrina Massialas (SUA); semifinale – 15-11 cu Kata Kondricz (Ungaria).
Celelalte sportive din România care au participat la prima etapă de Cupă Mondială la floretă feminin juniori din acest sezon s-au clasat pe următoarele poziții: Maria Boldor – locul 9, Corina Damaschina – locul 26, Teodora Sîrbu – locul 28, Raluca Văcărașu – locul 29, Anca Săveanu – locul 35, Ana Boldor – locul 36, Anett Varga – locul 44, Raluca Drăghici – locul 53, Adriana Haidu – locul 56, Alina Enache – locul 57, Laura Vîrga – locul 60, Alexandra Lazin – locul 66.
Luni, 29 septembrie, sportiva pregătită de Petre Ducu a acordat un interviu site-ului oficial al Federației Române de Scrimă și a povestit trăirile pe care le-a avut pe tot parcursul competiției excelent organizate de la Timișoara.

Cum a fost concursul de la Timișoara?
A fost un concurs tare și foarte bine organizat. Au participat sportive foarte bine pregătite și mie mi-a fost destul de greu să mă acomodez datorită pauzei forțate pe care am luat-o în vară, când am fost accidentată.

Ai avut emoții înainte de începutul întrecerii?
Am emoții înainte de fiecare asalt. Dacă nu am emoții, nu fac nimic bine pe planșă. Dar emoțiile dispar după ce dau primele tușe și apoi mă concentrez 100% asupra a ceea ce am de făcut.

Care a fost cel mai dificil moment al competiției?
Cel mai greu mi-a fost în pauza dintre meciurile din grupe și primul tur eliminatoriu. Am acumulat mult stres atunci. Nu știam cu cine urma să trag, cum va arăta partea mea de tablou. M-am agitat, dar, în același timp, am simțit că dacă trec cu bine peste acele momente voi face un concurs bun.

Cum a fost finala? A fost chiar atât de ușor pe cât a arătat-o scorul (n.r. 15-1)?
Eu am aflat scorul doar la final. Eram concentrată să dau tușă după tușă. Nu mi-a păsat de altceva în acele momente. Nu a fost greu în finală. Faptul că i-am avut aproape pe părinții mei, pe antrenori, pe colegele de echipă, faptul că toată lumea m-a încurajat, m-a făcut să trec mai ușor peste adversara din finală. Mult mai dificil a fost meciul din semifinale.

Ce reprezintă pentru tine acest succes?
Succesul de la Timișoara îmi dă încredere pentru viitoarele concursuri. Pot să spun că sunt mai sigură pe mine după această victorie, care nu este doar a mea. Este rodul muncii depuse până acum de o întreagă echipă. Pentru că nu am muncit singură. Am fost ajutată de antrenorii Ducu Petre și Florin Gheorghe și de colegele de echipă. Fără ei nu cred că aș fi reușit.


Related Posts

Se fac înscrieri pentru Campionatul Național de scrimă pentru veterani de la Craiova, ediția 2017!

Asociația Română de Scrimă Veterani organizează în data de 2 septembrie 2017, la Craiova, o nouă ediție a Campionatului Național de scrimă pentru veterani. Concursul va avea loc la Sala de scrimă a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu”, cu începere de la ora 9:30, la trei categorii de vârstă: categoria I (40-49 de ani), […]

READ MORE →

Șapte scrimeri vor reprezenta România la Universiada de vară de la Taipei!

România va participa cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere. Delegația României va pleca joi, 17 […]

READ MORE →

FIER ȘI AUR! Federația Română de Scrimă aniversează un an de la medalia de aur cucerită de echipa de spadă feminin la Jocurile Olimpice de la Rio!

Acum un an scrima românească și sportul din țara noastră trăiau clipe de glorie la Jocurile Olimpice de la Rio (Brazilia). Noaptea de 11 spre 12 august 2016 va rămâne scrisă cu litere de AUR în istoria scrimei românești. Început pe 11 august și încheiat noaptea târziu, pe 12 august, concursul de spadă feminin echipe a […]

READ MORE →

Antrenorul Ioan Popa a încetat din viață!

Familia scrimei românești devine pe zi ce trece tot mai săracă. Joi, 3 august 2017, Federația Română de Scrimă anunță cu regret trecerea în neființă a antrenorului de spadă Ioan Popa (64 de ani). Fost spadasin la CSA Steaua, club pentru care a câștigat de trei ori campionatul național (1976, 1977 și 1979), Ioan Popa […]

READ MORE →

„La Mulți Ani”, Mihai Popa!

Antrenorul de spadă de la CSA Steaua, Mihai Popa, își serbează luni, 31 iulie 2017, ziua de naștere. Fost campion european și medaliat au argint și bronz cu echipa de spadă a României, Mihai Popa a câștigat Campionatul Mondial Universitar de la București, în 1981. Multiplu campion balcanic, de 23 de ori campion național și […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top