Loredana Dinu în lead.ro: „După o pauză de doi ani, mi-a fost foarte greu să revin în formă. Aveam dubii că mă mai lasă corpul să fac asta”

  by    0   0

Loredana Dinu are 31 de ani și este una dintre componentele lotului național de spadă seniori feminin al României. După o întâlnire cu jurnalista Ancuța Iosif, Loredana povestește pe www.lead.ro cum i-a fost când s-a retras, cum s-a întors la prima ei dragoste – scrima – și schițează o introducere în sport.
Iată câteva dintre cele mai interesante declarații ale sportivei de la CS Dinamo:

Înainte să mă las, aveam o pereche de adidași preferați în care mă simțeam foarte bine. Când m-am întors, am crezut că tot în ei voi evolua și am început. Apoi mi-a picat unghia – de vreo trei ori anul ăsta. Sunt foarte tari adidașii la început și în momentul în care noi facem deplasarea, mergem cu vârful până în față. Mi-am pus burețele de make-up în vârf, n-a mers. Acum mi-am cumpărat unii de handbal. Au talpa mai moale, dar în timpul unui antrenament am simțit cum îmi ardeau tălpile.”

Au încercat să simplifice cât mai mult procesul, ca să facă din scrimă un sport mai ușor de înțeles, dar încă nu se întâmplă acest lucru, pentru că nu-l promovează nimeni atât de mult încât să lase spectatorul să se obișnuiască. Dacă arată un campionat mondial și atât, uiți până la următorul.”

Spada, ce facem noi, e spectaculoasă, dar la sabie masculin vezi show. Sunt rapizi, au forță și nu-ți dai seama când se întâmplă totul. La ei, arbitrul decide raza de acțiuni și spune cine are punct. La noi e mai simplu – cine a lovit și a aprins becul, punctează. Dar la ei trebuie atac, paradă și câteodată nici noi nu știm să citim în fraza de acțiuni. La sabie se mai pot fura tușe, la spadă nu prea. Noi n-avem voie să parăm cu mâna liberă, trebuie doar să stea liniștită, pe poziție, că altfel luăm direct cartonaș roșu.”

Din cauza deplasărilor și competițiilor, eram pe drum foarte mult și am vrut să am un moment în care să mă liniștesc, să-mi acord timp mie și familiei mele. Am stat vreo doi ani deoparte și am făcut cu totul altceva în cu totul alt domeniu, dar m-a încântat enorm. Am devenit reprezentant medical și am lucrat cu oameni. Experiența obținută acolo mă va ajuta probabil mult timp de acum încolo.”

După o pauză de doi ani, mi-a fost foarte greu să-mi reintru în forma fizică.Numai dureri, la un moment dat aveam dubii că mă mai lasă corpul să fac asta. Am fost și încăpățânată – îmi doream atât de mult încât n-am prea luat-o treptat, am intrat direct pe programul fetelor și atunci articulațiile mele, ligamentele, mușchii au spus în cor „ce faci aici?”. Însă nimic nu m-ar fi oprit.”

Întregul interviu cu Loredana Dinu din www.lead.ro poate fi citit AICI.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans


Related Posts

Șapte scrimeri vor reprezenta România la Universiada de vară de la Taipei!

România va participa cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere. Delegația României va pleca joi, 17 […]

READ MORE →

FIER ȘI AUR! Federația Română de Scrimă aniversează un an de la medalia de aur cucerită de echipa de spadă feminin la Jocurile Olimpice de la Rio!

Acum un an scrima românească și sportul din țara noastră trăiau clipe de glorie la Jocurile Olimpice de la Rio (Brazilia). Noaptea de 11 spre 12 august 2016 va rămâne scrisă cu litere de AUR în istoria scrimei românești. Început pe 11 august și încheiat noaptea târziu, pe 12 august, concursul de spadă feminin echipe a […]

READ MORE →

Antrenorul Ioan Popa a încetat din viață!

Familia scrimei românești devine pe zi ce trece tot mai săracă. Joi, 3 august 2017, Federația Română de Scrimă anunță cu regret trecerea în neființă a antrenorului de spadă Ioan Popa (64 de ani). Fost spadasin la CSA Steaua, club pentru care a câștigat de trei ori campionatul național (1976, 1977 și 1979), Ioan Popa […]

READ MORE →

„La Mulți Ani”, Mihai Popa!

Antrenorul de spadă de la CSA Steaua, Mihai Popa, își serbează luni, 31 iulie 2017, ziua de naștere. Fost campion european și medaliat au argint și bronz cu echipa de spadă a României, Mihai Popa a câștigat Campionatul Mondial Universitar de la București, în 1981. Multiplu campion balcanic, de 23 de ori campion național și […]

READ MORE →

România – locul 15 la Campionatul Mondial de scrimă de la Leipzig, în proba de spadă feminin echipe

Ultima zi a Campionatului Mondial de scrimă pentru seniori de la la Leipzig a programat miercuri, 26 iulie 2017, cele din urmă probe pe echipe: spadă feminin și floretă masculin. De la ora 11:00, ora României, 24 de formații s-au întrecut în proba de spadă feminin. Echipa României a intrat în concurs direct pe tabloul […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top