Kateryna Chentsova, după două medalii de aur în două zile la București: “Sunt fericită! Cupa Europei a fost excelent organizată”

  by    0   0

Ucraina a luat tot vineri și sâmbătă la floretă feminin. După succesul de la Trofeul Pellegrini al Katerynei Chentsova, de vineri, sâmbătă, la Cupa Europei, TVSM Kiev s-a impus pe merit după o finală electrizantă cu Club Bourg la Reine, din Franța, scor 45-41.
Kateryna Chentsova (foto, în dreapta), 23 de ani, a ajuns pentru prima dată în România, alături de colegele sale din echipa TVSM Kiev, după „un drum foarte lung, de vreo 15 ore”. „Vin dintr-o familie de sportivi. Părinţii sunt ciclişti, iar unul dintre prietenii mamei era antrenor de scrimă, profesor la Universitate, el mi-a deschis drumul spre medalii”, a povestit zâmbitoare, Kateryna pentru ProSport. A ajuns astfel pentru prima dată în sala de scrimă la nouă ani. Vineri, a câştigat Trofeul Pellegrini, în mall, învingând-o în finală pe Maria Boldor, tânăra speranţă a floretei româneşti, iar sâmbătă, a dublat aurul, câştigând cu echipa Cupa Europei la floretă, competiţie destinată cluburilor campioane şi disputată în Sala Mihai Viteazul. „Sunt foarte bucuroasă pentru cele două trofee, mai ales pentru cel de astăzi (n.r. – sâmbătă), pentru că echipa Franţei este cu adevărat foarte puternică” a povestit sportiva, înainte de plecarea din Bucureşti.

George Boroi: “Ne-am atins obiectivul. CSA Steaua a fost pe podium!”

George Boroi, preşedintele CSA Steaua, a făcut bilanţul competiţiei pentru ProSport: „Mulţumit de organizare. Rezultatul a fost meritat. Obiectivul nostru, având în vedere media de vârstă foarte scăzută a echipei, a fost să urcăm pe podium şi am fost pe podium. Echipa Ucrainei a dovedit constanţă. Faptul că au acceptat invitaţia şi au venit la Bucureşti este o dovadă de respect pentru floreta românească şi plecând de la premisa că noi, Clubul Sportiv al Armatei Steaua vom organiza şi următoarele ediţii, sper ca numărul participanţilor să crească, precum şi nivelul de performanţă.”
Clubul Sportiv al Armatei Steaua a primit de altfel felicitări pe linie pentru organizarea Cupei Europei, cu sprijinul Federaţiei Române de Scrimă, de la reprezentanţii forului euroepan prezenţi la eveniment, de la campioanele de la TVSM Kiev. „Organizarea concursului a fost la un nivel foarte înalt, mi-a plăcut tot. Mulţumesc pentru această invitaţie şi sper ca pe viitor turneul să se dezvolte şi să devină din ce în ce mai puternic şi tot mai multe echipe tari să ia startul aici. Sigur ne vom revedea la anul”, a punctat campioana Kateryna Chentsova (TVSM Kiev) pentru ProSport.


Related Posts

LIVE: Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, ziua 9, proba 17: floretă masculin 10-11 ani. Gabi Szabo și Dana Rogoz sunt invitatele FR Scrimă la festivitățile de premiere de azi!

Duminică, 25 iunie 2017, în cea de-a noua zi de concurs, Campionatul Național de Scrimă pentru copii programează la Sala de Scrimă „Ana Pascu” primele probe de floretă masculin individual: 10-11 ani și 12-13 ani. De la ora 9:00, 27 de sportivi se duelează pentru medalii în proba de floretă masculin, la categoria 10-11 ani. […]

READ MORE →

CS Farul Constanța a câștigat Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, în proba de spadă feminin echipe 12-13 ani. Amalia Tătăran le-a premiat pe micile campioane!

Sâmbătă după-amiaza, 24 iunie, Campionatul Național de Scrimă pentru copii a programat ultima probă de spadă a ediției 2017. De la ora 13:00, 15 echipe din întreaga țară s-au duelat pentru medalii în proba de spadă feminin echipe 12-13 ani. Cele 15 formații care au concurat azi au fost: CS Farul Constanța1, CS Farul Constanța2, CSA […]

READ MORE →

LIVE: Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, ziua 8, proba 16: spadă feminin echipe 12-13 ani. Amalia Tătăran este invitata Federației Române de Scrimă la festivitatea de premiere!

Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, programează sâmbătă, 24 iunie, ultimele două probe de spadă feminin: 8-9 ani individual și 12-13 ani echipe. La Sala de Scrimă „Ana Pascu” din București, 15 echipe din întreaga țară se duelează de la ora 13:00 pentru medalii în proba de spadă feminin echipe 12-13 ani. Cele […]

READ MORE →

Natalia Constantin (CS Contraatac) a câștigat Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, în proba de spadă feminin 8-9 ani. Ciprian Marica le-a premiat pe micile campioane!

Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, programează sâmbătă, 24 iunie, ultimele două probe de spadă feminin: 8-9 ani individual și 12-13 ani echipe. La Sala de Scrimă „Ana Pascu” din București, 28 de sportive din întreaga țară s-au duelat de la ora 9:00 pentru medalii în proba de spadă feminin 8-9 ani. Sistem […]

READ MORE →

LIVE: Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, ziua 8, proba 15: spadă feminin 8-9 ani. Ciprian Marica și Amalia Tătăran sunt invitații FR Scrimă la festivitățile de premiere de azi!

Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, programează sâmbătă, 24 iunie, ultimele două probe de spadă feminin: 8-9 ani individual și 12-13 ani echipe. La Sala de Scrimă „Ana Pascu” din București, 28 de sportive din întreaga țară se duelează de la ora 9:00 pentru medalii în proba de spadă feminin 8-9 ani. Sistem […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top