Invitație la scrimă pentru amatori

  by    0   0

      Clubul Sportiv Riposta a pornit, practic, de la câţiva sportivi amatori. Era anul 2002 şi antrenorii Lucian Dina şi Constantin Sandu au avut ambiţia de a pune arma în mână unor oameni care nu au avut niciodată de-a face cu scrima.

Odată ajuns în incinta Clubului Sportiv Riposta realizezi că esti într-unul din cele mai vii locuri din Capitală. Zeci de copii, de diferite vârste, transpirați și concentrați, își strigă victoria atunci când reușesc să obțină o tușă în fața adversarului. Este una dintre cele mai complete activități sportive pentru copii , iar antrenorii îi pregătesc nu numai fizic ci și psihologic, pentru a face față încercărilor de mai târziu. Cei mici învață astfel să își dozeze emoția, adrenalina, să decidă corect momentul atacului, să identifice breșa în apărarea adversarului.

Dar de la ora 19:00 pe plașă copiii sunt înlocuiți de adulți, care în drumul spre casă se opresc pentru a practica unul dintre cele mai frumoase hobby-uri: scrima.

S-au adunat 20-30 de oameni cu vieţi diferite, cu meserii şi hobby-uri diferite. Pentru toți nu mai contează că au trecut de vârsta când se începe un sport și  nici că scrima nu este cea mai uşoară disciplină dintre toate.

La grupa de amatori vin să se bată medici, IT-işti, matematicieni, actori, părinţi şi oameni necăsătoriţi, tineri şi mai copţi. Unii au mai încercat la viaţa lor şi alte sporturi, alţii deloc, niciodată. Dar toţi sunt oameni veseli, distractivi, alături de care fiecare antrenament este, deopotrivă, o joacă şi o provocare. Când intră pe planşă, amatorii au, ca şi profesioniştii, micile lor războaie. Apoi îşi scot măştile, execută salutul şi îşi strâng mâinile, după care intervin prietenia, camaraderia, cordialitatea, schimbul de cărţi, de glume, de poveşti de viaţă în vârf de sabie.

Chiar dacă ştiu că nu au cum să mai atingă nivelul de tehnică şi pregătire al unor sportivi profesionişti, amatorii de la CS Riposta continuă să îmbrace în fiecare săptămână echipamentul de scrimă din pasiune.

Scrima poate fi o alternativă originală la activităţile sportive consacrate în mediul urban, cum ar fi artele marţiale, alergarea, ciclismul sau aerobicul.

Practicarea scrimei dezvoltă reflexele, atenţia, cavalerismul, te face să gândeşti şi să iei decizii cu responsabilitate. Este un remediu excelent împotriva stângăciei şi stimulează eleganţa mişcării şi a gândirii. Scrima te face să-ţi laşi agresivitatea acumulată şi nervii cotidieni pe o planşă de metal şi să te întorci, peste câteva ore, la viaţa ta, mai calm, mai împlinit, mai luptător. Scrima foloseşte la maximum adrenalina, creând aproape imediat un alt val, pentru că e dinamică, energică şi palpitantă. Adică are toate caracteristicile care uneori lipsesc din viaţa unui om care stă în fiecare zi la acelaşi birou şi conduce prin oraş pe acelaşi drum înspre casă.

De două ori pe an, Riposta organizează concursuri deja cunoscute pentru sabrerii amatori, unde femei şi bărbaţi intră pe planşă şi demonstrează cât au evoluat şi câte lucruri au învăţat. Dar, mai presus de orice, toţi amatorii care au pus mâna pe armă spun că au câştigat mai ales la capitolul distracţie.

Adresa Clubului Sportiv Riposta este Complex Sportiv Floreasca, Str. Av. Popa Marin , sector 1, Bucureşti, iar un abonament de 4 ședințe pe luna costă 150 de lei.

Mai multe detalii:
Tel: 0769670130
e-mail: sportriposta@gmail.com
site: http://www.sportriposta.ro


Related Posts

Șapte scrimeri vor reprezenta România la Universiada de vară de la Taipei!

România va participa cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere. Delegația României va pleca joi, 17 […]

READ MORE →

FIER ȘI AUR! Federația Română de Scrimă aniversează un an de la medalia de aur cucerită de echipa de spadă feminin la Jocurile Olimpice de la Rio!

Acum un an scrima românească și sportul din țara noastră trăiau clipe de glorie la Jocurile Olimpice de la Rio (Brazilia). Noaptea de 11 spre 12 august 2016 va rămâne scrisă cu litere de AUR în istoria scrimei românești. Început pe 11 august și încheiat noaptea târziu, pe 12 august, concursul de spadă feminin echipe a […]

READ MORE →

Antrenorul Ioan Popa a încetat din viață!

Familia scrimei românești devine pe zi ce trece tot mai săracă. Joi, 3 august 2017, Federația Română de Scrimă anunță cu regret trecerea în neființă a antrenorului de spadă Ioan Popa (64 de ani). Fost spadasin la CSA Steaua, club pentru care a câștigat de trei ori campionatul național (1976, 1977 și 1979), Ioan Popa […]

READ MORE →

„La Mulți Ani”, Mihai Popa!

Antrenorul de spadă de la CSA Steaua, Mihai Popa, își serbează luni, 31 iulie 2017, ziua de naștere. Fost campion european și medaliat au argint și bronz cu echipa de spadă a României, Mihai Popa a câștigat Campionatul Mondial Universitar de la București, în 1981. Multiplu campion balcanic, de 23 de ori campion național și […]

READ MORE →

România – locul 15 la Campionatul Mondial de scrimă de la Leipzig, în proba de spadă feminin echipe

Ultima zi a Campionatului Mondial de scrimă pentru seniori de la la Leipzig a programat miercuri, 26 iulie 2017, cele din urmă probe pe echipe: spadă feminin și floretă masculin. De la ora 11:00, ora României, 24 de formații s-au întrecut în proba de spadă feminin. Echipa României a intrat în concurs direct pe tabloul […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top