INTERVIU cu Simona Pop, medaliată cu bronz în proba de spadă feminin individual la CE de la Montreux: “Acest succes este pentru mama! Ea a crezut în mine tot timpul!”

  by    0   0

Simona Pop a cucerit sâmbătă, 6 iunie 2015, cea mai importantă medalie din cariera sa de scrimeră. Sportiva de la CSA Steaua a câștigat prima sa medalie la seniori într-o competiție de prim rang: bronz în proba de spadă seniori feminin individual, la Campionatul European de la Montreux (Elveția).
La mai puțin de 48 de ore de la acest superb success, Simona a răspuns la câteva întrebări pentru site-ul oficial al Federației Române de Scrimă.

Cu ce gând ai plecat la această competiție?
La plecarea spre Montreux mă gândeam că este foarte important să cucerim o medalie la echipe, ceea ce în continuare este scopul nostru principal, iar la individual vroiam să fiu măcar în primele 16. Dar uite că a ieșit mai bine.

Când ai crezut cu adevărat că e posibil să cuceresti o medalie la Montreux?
Toată ziua m-am simțit destul de bine, eram foarte stăpână pe mine și scrima mergea bine. Speram că pot cuceri o medalie, dar cumva nu credeam cu adevărat. Doar când am ajuns pe podium mi-am dat seama ce s-a întâmplat cu adevărat.

Care a fost cel mai dificil moment al concursului de sâmbătă?
Am avut un asalt foarte greu în 16, cu sportiva din Suedia, Emma Samuelsson. Mi-a fost puțin teamă de asaltul acela, dar a ieșit bine. Dificl a fost și meciul pentru intrare în finală, pe care imi doream enorm să-l câștig. Totuși, simțeam ca nu prea am soluții contra trăgătoarei din Italia, Rossella Fiamingo, deși am început bine asaltul.

Ce ai simțit la finalul meciului din 8, care a consfințit practic cucerirea medaliei?
După ce am dat ultima tușă pentru intrarea în semifinale nu știam ce să fac de bucurie. Îmi venea să strâng în brațe chiar și arbitrii. Am dat repede mâna cu adversara și cu arbitrii și am alergat la capătul planșei să mă îmbrățiseze Adi (n.r. – soțul Simonei).

Ce sentimente te-au încercat pe podium?
Pe podium eram un copil fericit. Era aceeași senzație ca și în copilărie, când te bucuri mult de ceva și nici nu știi cum să te manifești. Sunt foarte fericită pentru această medalie, dar ea este ca un bonus extra. Scopul nostru principal este calificarea echipei la Jocurile Olimpice din 2016 și cucerirea unei medalii acolo, la Rio.

Cui dedici acest succes?
Cui îi dedic succesul? Nu prea îmi plac întrebările astea pentru că sunt atât de mulți oameni care sunt alături de mine în momentele dificile, dar și în cele de bucurie. Nu mi s-ar părea corect să îi numesc pe unii, iar pe alții să îi omit. Așa că le dedic această medalie tuturor celor care sunt alături de mine și le mulțumesc pentru sprijin. Dar, în primul rând această medalie este pentru mama mea, care a crezut în mine tot timpul. Pot să declar cu mâna pe inimă că mamele chiar sunt niște ființe extraordinare.

Parcursul Simonei până la medalia de bronz a fost următorul:
Tabloul de 64 – liber;
Tabloul de 32 – 15-3 cu Dorina Budai (Ungaria);
Tabloul de 16 – 15-14 cu Emma Samuelsson (Suedia);
Tabloul de 8 – 15-11 cu Tatiana Logunova (Rusia);
Semifinale – 9-15 cu Rossella Fiamingo (Italia).
FOTO: Augusto Bizzi
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans


Related Posts

Se fac înscrieri pentru Campionatul Național de scrimă pentru veterani de la Craiova, ediția 2017!

Asociația Română de Scrimă Veterani organizează în data de 2 septembrie 2017, la Craiova, o nouă ediție a Campionatului Național de scrimă pentru veterani. Concursul va avea loc la Sala de scrimă a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu”, cu începere de la ora 9:30, la trei categorii de vârstă: categoria I (40-49 de ani), […]

READ MORE →

Șapte scrimeri vor reprezenta România la Universiada de vară de la Taipei!

România va participa cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere. Delegația României va pleca joi, 17 […]

READ MORE →

FIER ȘI AUR! Federația Română de Scrimă aniversează un an de la medalia de aur cucerită de echipa de spadă feminin la Jocurile Olimpice de la Rio!

Acum un an scrima românească și sportul din țara noastră trăiau clipe de glorie la Jocurile Olimpice de la Rio (Brazilia). Noaptea de 11 spre 12 august 2016 va rămâne scrisă cu litere de AUR în istoria scrimei românești. Început pe 11 august și încheiat noaptea târziu, pe 12 august, concursul de spadă feminin echipe a […]

READ MORE →

Antrenorul Ioan Popa a încetat din viață!

Familia scrimei românești devine pe zi ce trece tot mai săracă. Joi, 3 august 2017, Federația Română de Scrimă anunță cu regret trecerea în neființă a antrenorului de spadă Ioan Popa (64 de ani). Fost spadasin la CSA Steaua, club pentru care a câștigat de trei ori campionatul național (1976, 1977 și 1979), Ioan Popa […]

READ MORE →

„La Mulți Ani”, Mihai Popa!

Antrenorul de spadă de la CSA Steaua, Mihai Popa, își serbează luni, 31 iulie 2017, ziua de naștere. Fost campion european și medaliat au argint și bronz cu echipa de spadă a României, Mihai Popa a câștigat Campionatul Mondial Universitar de la București, în 1981. Multiplu campion balcanic, de 23 de ori campion național și […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top