Interviu cu Loredana Dinu: “Simona Gherman va avea rezultate în cel mai scurt timp. Echipa de spadă se va menține în top”

  by    0   1

Dublă campioană europeană și mondială cu echipa de spadă senioare a României, Loredana Dinu (30 de ani) privește de doi ani de pe marginea planșei acțiunile fetelor pregătite acum de Octavian Zidaru. Retrasă din activitate la finalul lui 2012, Loredana a vorbit într-un interviu pentru site-ul oficial al Federației Române de Scrimă despre revenirea Simonei Gherman, despre șansele României la următoarele mari competiții, dar și despre o posibilă revenire a sa pe planșă.

Nu îți este dor de sala de scrimă?
Îmi este foarte dor. Mi-a propus să merg sâmbăta la antrenamente, în sală, dar momentan nu am găsit timp.

Ce sentiment te-a încercat în momentul în care ai decis să te lași de scrimă?
Eram puțin temătoare pentru că urmau să se întâmple lucruri noi, pe care nu le mai trăisem până atunci. Decizia a fost luată în ultimul moment, în decembrie 2012, chiar înaintea Crăciunului. Dar pe urmă m-am relaxat și am reușit să mă detașez oarecum.

Cât a contat eșecul de la Londra în decizia de a te retrage?
Nu a contat deloc. După Londra mi-am spus că e cazul să mă ocup și de familie. Într-adevăr, era bine ca acest lucru să se întâmple și după un moment glorios, dar nu a fost să fie.

Ce spui de revenirea Simonei Gherman?
În ceea ce o privește pe ea, sunt sigură că în cel mai scurt timp vor apărea și rezultatele. Ea a reușit să devină mămică și după mai puțin de doi ani de la Londra să revină pe planșă. Era și scenariul pe care mi l-am imaginat, dar la mine copilul se lasă încă așteptat.

Următoarea întrebare e simplu de intuit: revii pe planșă?
Nu se știe niciodată de îmi poate rezerva viitorul. Acum mă focalizez exclusiv pe munca mea și pe aplicația soțului meu.

Ce șanse are echipa de spadă a României la apropiatele Campionate Europe și Mondiale?
Chiar dacă m-am retras de aproape doi ani, le-am urmărit pe fete și m-am bucurat la fiecare succes al lor. Au obținut niște rezultate extraordinare în ultimii ani și sunt convinsă că au făcut multe sacrificii. E greu să ajungi în vârg, pe podium, dar e și mai greu să te menții acolo atâția ani. Cred că fetele din echipa de spadă pot continua șirul succeselor, se pot meține în top, dacă vor asculta de domnul Zidaru.
FOTO: ProSport

PALMARESUL LOREDANEI DINU
Campionate Europene
2008 – Medalie de aur cu echipa la Kiev
2011 – Medalie de aur cu echipa la Sheffield
2012 – Medalie de argint cu echipa la Legnano
Campionate Mondiale
2010 – Medalie de aur cu echipa la Paris
2011 – Medalie de aur cu echipa la Catania


Related Posts

LIVE: Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, ziua 9, proba 17: floretă masculin 10-11 ani. Gabi Szabo și Dana Rogoz sunt invitatele FR Scrimă la festivitățile de premiere de azi!

Duminică, 25 iunie 2017, în cea de-a noua zi de concurs, Campionatul Național de Scrimă pentru copii programează la Sala de Scrimă „Ana Pascu” primele probe de floretă masculin individual: 10-11 ani și 12-13 ani. De la ora 9:00, 27 de sportivi se duelează pentru medalii în proba de floretă masculin, la categoria 10-11 ani. […]

READ MORE →

CS Farul Constanța a câștigat Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, în proba de spadă feminin echipe 12-13 ani. Amalia Tătăran le-a premiat pe micile campioane!

Sâmbătă după-amiaza, 24 iunie, Campionatul Național de Scrimă pentru copii a programat ultima probă de spadă a ediției 2017. De la ora 13:00, 15 echipe din întreaga țară s-au duelat pentru medalii în proba de spadă feminin echipe 12-13 ani. Cele 15 formații care au concurat azi au fost: CS Farul Constanța1, CS Farul Constanța2, CSA […]

READ MORE →

LIVE: Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, ziua 8, proba 16: spadă feminin echipe 12-13 ani. Amalia Tătăran este invitata Federației Române de Scrimă la festivitatea de premiere!

Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, programează sâmbătă, 24 iunie, ultimele două probe de spadă feminin: 8-9 ani individual și 12-13 ani echipe. La Sala de Scrimă „Ana Pascu” din București, 15 echipe din întreaga țară se duelează de la ora 13:00 pentru medalii în proba de spadă feminin echipe 12-13 ani. Cele […]

READ MORE →

Natalia Constantin (CS Contraatac) a câștigat Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, în proba de spadă feminin 8-9 ani. Ciprian Marica le-a premiat pe micile campioane!

Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, programează sâmbătă, 24 iunie, ultimele două probe de spadă feminin: 8-9 ani individual și 12-13 ani echipe. La Sala de Scrimă „Ana Pascu” din București, 28 de sportive din întreaga țară s-au duelat de la ora 9:00 pentru medalii în proba de spadă feminin 8-9 ani. Sistem […]

READ MORE →

LIVE: Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, ziua 8, proba 15: spadă feminin 8-9 ani. Ciprian Marica și Amalia Tătăran sunt invitații FR Scrimă la festivitățile de premiere de azi!

Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, programează sâmbătă, 24 iunie, ultimele două probe de spadă feminin: 8-9 ani individual și 12-13 ani echipe. La Sala de Scrimă „Ana Pascu” din București, 28 de sportive din întreaga țară se duelează de la ora 9:00 pentru medalii în proba de spadă feminin 8-9 ani. Sistem […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top