GALERIE FOTO: World Fencing Day este celebrată azi în șapte orașe din România: București, Brașov, Timișoara, Craiova, Târgu Mureș, Satu Mare și Vama Veche!

  by    0   0

Federația Internațională de Scrimă a decis ca în 2017 să celebreze World Fencing Day sâmbătă 9 septembrie! Astfel, azi, 9 septembrie 2017, Federația Română de Scrimă a invitat toate cluburile de scrimă din țară să participe activ la World Fencing Day. Iar majoritatea dintre ele au răspuns prezent invitației FIE și susțin azi demonstrații de scrimă în București, Brașov, Craiova, Târgu Mureș, Vama Veche, Satu Mare și Timișoara.
Acțiunea din fiecare oraș va fi imortalizată, iar fotografiile vor fi încărcate pe paginile de Facebook ale FIE și FR Scrimă și pe site-ul oficial al FR Scrimă.
Mai mult, fiecare participant va primi din partea FIE câte o diplomă de participare la World Fencing Day semnată chiar de președintele Alisher Usmanov.
Federația Română de Scrimă a primit deja fotografii de la acțiunile de dimineață și vi le prezintă mai jos:

1. CS UNEFS și CS Engarde București a susținut dimineață o demonstrație de scrimă în curtea UNEFS.

Această prezentare necesită JavaScript.

2. Spadasinii de la CS Farul și CSS1 Constanța au susținut demonstrații și au socialitat cu persoanele care au călătorit azi pe rutat Brașov-București-Constanța. Spadasinii constănțeni se întorc azi de la Cupa Corona de la Brașov!

Această prezentare necesită JavaScript.

3. La Craiova, Ana Maria Popescu și scrimerii de la CSU și LPS Craiova s-au aflat în centrul atenție preț de câteva zeci de minute, în Parcul Romanescu. Coordonați de profesorul Dan Podeanu, sportivii au susținut o demonstrație de scrimă – acompaniați la un moment dat și de fanfară – . La final, Ana Maria Popescu a oferit declarații jurnaliștilor prezenți și s-a pozat și a dat autografe fanilor prezenți în număr destul de mare în Parcul Romanescu.
FOTO:
Daniel Botea

Această prezentare necesită JavaScript.

4. Pe ultima sută de metri, câțiva dintre sportvii de la CSU Târgu Mureș s-au mobilizat și au susținut o demonstrație în orașul din Ardeal.

Această prezentare necesită JavaScript.

5. Floreta este singura armă prezentă în Timișoara, iar sportivii de la ACS Floreta și CSU Poli s-au aflat sâmbătă dimineața preț de câteva zeci de minute în rândul oamenilor din Piața Victoriei.
FOTO:
Sasa Tomic

Această prezentare necesită JavaScript.

6. Spadasinii de la ACS Stesial și CS Contraatac au promovat scrima în Parcul Moghioroș din București. De World Fencing Day, scrimerii pregătiți de Alina Ciuculescu au fost surprinși în cadre mai mult decât inedite în rândul câtorva perechi de miri, dar și pe malul lacului artificial din parc.

Această prezentare necesită JavaScript.

7. CS Dinamo, CSA Steaua, CSS Quarto și ACS Balestra au fost prezente sâmbătă și Parcul Sebastian și Liberty Mall. Alături de micii scrimeri s-au aflat trei campioni olimpici! Laura Badea, Loredana Dinu și Mihai Covaliu au onorat și ei așa cum se cuvine World Fencing Day.
FOTO: Sebastian Gheorghe și Cristi Nistor

Această prezentare necesită JavaScript.

8. La Satu Mare, spadasinii și floretiștii de la CS Satu Mare și CSM Satu Mare au făcut o adevărată paradă pe traseul Sala de scrimă „Alexandru Csipler” – Teatrul de Nord – Hotel Dacia – Magazinul Someș. Sportivii și antrenorii au avut alături zeci de admiratori care i-au încurajat și le-au urat succes în noul sezon.

Această prezentare necesită JavaScript.

 9. ACS Duel a realizat cea mai pitorească demonstrație de World Fencing Day. Clubul lui Nicolae Alexe s-a aflat sâmbătă la Vama Veche, iar ceea ce s-a petrecut la malul mării poate fi văzut mai jos:

Această prezentare necesită JavaScript.

 10. Sportivii de la CSM Brașov și Dinamo Brașov s-au sâmbătă în Piata Sfatului și au făcut o demonstrație de scrimă în fața a sute de spectatori, în cadrul Junior Sport Fest.m Printre invitați s-a numărat și Tiberiu Dolniceanu.

Această prezentare necesită JavaScript.

 


Related Posts

George Dragomir (CSM Unirea Slobozia) a câștigat Cupa Federației la sabie de la Iași, ediția 2017, în proba masculină pentru juniori

Timp de patru zile, în perioada 21-24 septembrie 2017, Sala de sport Grădinari din Iași găzduiește Cupa Federației la sabie, la cadeți și juniori, la feminin și masculin. Competiția se desfășoară doar la individual. Vineri, 22 septembrie 2017, în a doua zi de concurs, a avut loc proba masculină pentru juniori. La start s-au prezentat […]

READ MORE →

Șase spadasine trag sâmbătă și duminică la etapa din Circuitul European de cadeți de la Geneva

Superbul oraș elvețian Geneva găzduiește sâmbătă și duminică, 23 și 24 septembrie 2017, prima etapă din sezonul 2017-2018 al Circuitului European de spadă pentru cadeți. Concursul de la sfârșitul acestei are loc la feminin, la individual și pe echipe, iar la start și-au anunțat prezența 98 de sportive din 15 țări. România va fi reprezentată […]

READ MORE →

22 de spadasini concurează sâmbătă și duminică la etapa satelit de Cupă Mondială pentru seniori de la Belgrad

Ca în fiecare an, sezonul de Cupă Mondială la spadă seniori debutează cu etapa satelit de la Belgrad. Iar sezonul 2017-2018 nu face excepție de la regulă. Sâmbătă și duminică, 23 și 24 septembrie 2017, 144 de sportivi din întreaga lume își dau întâlnire în capitala Serbiei. Printre ei se vor număra și 22 de […]

READ MORE →

Cupa Federației la sabie de la Iași, ediția 2017, ziua 2: azi are loc proba masculină pentru juniori

Timp de patru zile, în perioada 21-24 septembrie 2017, Sala de sport Grădinari din Iași găzduiește Cupa Federației la sabie, la cadeți și juniori, la feminin și masculin. Competiția se desfășoară doar la individual. Vineri, 22 septembrie 2017, în a doua zi de concurs are loc proba masculină pentru juniori. La start, care s- dat […]

READ MORE →

La Mulți Ani, Irina Covaliu!

Antrenoarea de sabie de la CS Dinamo, Irina Covaliu își serbează azi, 22 septembrie, ziua de naștere. Irina Covaliu a făcut sabie, iar cele mai mari performanțe ale sale au fost două medalii de argint cucerite cu echipa României la Campionatul Mondial de la Nîmes (Franța, 2001) și la Campionatul European de la Copenhaga (Danemarca, […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top