GALERIE FOTO: Mihai Covaliu a devenit ambasador al turismului românesc

  by    0   1

Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Scrimă, a primit în cursul acestei după-amiezi, în cursul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Victoria și la care a participat și prim-ministrul Victor Ponta, titlul de “ambasador al turismului românesc”.
Alături de Mihai Covaliu au mai primit acest titlu și au intrat în posesia pașapoartelor diplomatice și Simona Halep, Anina Ciucu, Horia Tecău, Alexandru Tomescu și Ionuț Budișteanu.
„Suntem extrem de mândri de tot ceea ce au făcut. E un mesaj extraordinar pe care ei îl dau României, că poţi să ai succes şi să te mândreşti cu ţara din care provii. Eu cred că, pentru toţi românii, oricare dintre cei şase noi ambasadori reprezintă un model extraordinar. Dacă aş reuşi să îi conving să vină toţi şase în guvern, aş face-o.  Îmi doresc ca toţi tinerii din România să îi aibă pe ei şase ca model”, a afirmat Victor Ponta, care i-a felicitat apoi pe noii ambasadori.
“Vă mulţumim foarte mult pentru această onoare. E o mare responsabilitate şi eu cred că aşa cum ne-am achitat de ceea ce înseamnă a reprezenta România în lume, aşa vom face şi de acum înainte, atât pe domeniile din care provenim, cât şi în ceea ce facem în fiecare zi, aici, în ţara noastră”, a afirmat Mihai Covaliu, dublu medaliat la Jocurile Olimpice în proba de sabie individual (aur la Sydney, în 2000, și bronz la Beijing, în 2008).
Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe continuă astfel seria de evenimente din cadrul proiectului “România promovată prin valori”.
Noii ambasadori onorifici vor semna “contractul pentru România turistică”, angajându-se astfel să se implice în promovarea țării pe plan internațional și să transfere din capitalul lor de imagine pentru dezvoltarea turismului autohton.
În prima etapă a proiectului, marcată de gala din august 2013, Grigore Leșe, Elisabeta Lipă, Ilie Năstase, Ivan Patzaichin, Ștefan Popa Popas, Gabriela Szabo, Iolanda Balaș Soter și Gheorghe Zamfir au primit pașapoartele de ambasadori.
În cadrul celei de-a doua ediții a Galei Ambasadorii Turismului Românesc, au primit pașaportul onorific de ambasador Octavian Bellu, Mariana Bitang, Constantin Chiriac, Nadia Comăneci, Helmut Duckadam, Maia Morgenstern, Oana Pelea, Dumitru Prunariu, Dan Puric, Dinu Săraru, Ovidiu Lipan Țăndărică și Nicolae Voiculeț.

1404744696big_lso_9702 1404744747big_lso_9819 big_lso_9685 big_lso_9699 big_lso_9708 big_lso_9712 big_lso_9714 big_lso_9720 big_lso_9721 big_lso_9724 big_lso_9751 big_lso_9756 big_lso_9766 big_lso_9771 big_lso_9788 big_lso_9813 big_lso_9851 big_lso_9871 big_lso_9882 big_lso_9927 big_lso_9941 covaliu cu ponta

FOTO: www.guv.ro


Related Posts

Scrimerii români au plecat joi seara spre Taipei! Primele probe de scrimă de la Universiada de vară au loc duminică!

Delegația de 121 de persoane a României, dintre care 91 de sportivi, a plecat joi seara la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august. Sportivii noștri vor concura la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo […]

READ MORE →

Se fac înscrieri pentru Campionatul Național de scrimă pentru veterani de la Craiova, ediția 2017!

Asociația Română de Scrimă Veterani organizează în data de 2 septembrie 2017, la Craiova, o nouă ediție a Campionatului Național de scrimă pentru veterani. Concursul va avea loc la Sala de scrimă a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu”, cu începere de la ora 9:30, la trei categorii de vârstă: categoria I (40-49 de ani), […]

READ MORE →

Șapte scrimeri vor reprezenta România la Universiada de vară de la Taipei!

România va participa cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere. Delegația României va pleca joi, 17 […]

READ MORE →

FIER ȘI AUR! Federația Română de Scrimă aniversează un an de la medalia de aur cucerită de echipa de spadă feminin la Jocurile Olimpice de la Rio!

Acum un an scrima românească și sportul din țara noastră trăiau clipe de glorie la Jocurile Olimpice de la Rio (Brazilia). Noaptea de 11 spre 12 august 2016 va rămâne scrisă cu litere de AUR în istoria scrimei românești. Început pe 11 august și încheiat noaptea târziu, pe 12 august, concursul de spadă feminin echipe a […]

READ MORE →

Antrenorul Ioan Popa a încetat din viață!

Familia scrimei românești devine pe zi ce trece tot mai săracă. Joi, 3 august 2017, Federația Română de Scrimă anunță cu regret trecerea în neființă a antrenorului de spadă Ioan Popa (64 de ani). Fost spadasin la CSA Steaua, club pentru care a câștigat de trei ori campionatul național (1976, 1977 și 1979), Ioan Popa […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top