GALERIE FOTO: Lotul de spadă feminin cadeți, juniori și Under 23 este în pregătiri la București. Nicolae Ille: „Vrem să cucerim noi medalii pentru România!”

  by    0   0

Lotul feminin de cadeți, juniori și Under 23 de spadă al României a început în luna august pregătirile pentru participarea în Circuitul European de Cadeți, sezonul 2015-2016, dar și pentru Campionatele Europene și Mondiale de anul viitor.
Sub comanda antrenorului Nicolae Ille, șapte sportive – Alexandra Predescu (CSA Steaua), Bianca Benea (CSM Oradea), Zsuzsa Schlier (CSS Târgu Mureș), Greta Vereș (CSA Steaua), Claudia Năboiu (CSM Oradea), Cezara Constantin (LPS Craiova) și Adela Danciu (CSM Oradea) – au efectuat deja un cantonament montan la Stâna de Vale, iar în prezent se află într-un stagiu de pregătire combinat – fizic și tehnic – la Sala de Scrimă Floreasca din București.
Miercuri, 26 august, după antrenament de dimineață, antrenorul Nicolae Ille, a acordat un scurt interviu site-ului oficial al Federației Române de Scrimă.

Cu ce gânduri ați început pregătirile pentru noul sezon competițional?
Am avut un sezon excelent, cu numeroase medalii, și singurul gând pe care-l am atât eu, cât și sportivele, este să încercăm să-l repetăm, sau chiar să urcăm de și mai multe ori pe podium.

Cum le-ați simțit pe sportive în aceste prime două perioade de pregătire?
Au venit cu o mare dorință de muncă, sunt foarte determinate și dornice să facă un sezon bun. Și când spun asta, mă refer în principal la Alexandra Predescu și la Bianca Benea. La Stâna de Vale am lucrat doar fizic, iar la București facem tehnic, dar și fizic. Iar aici suntem ajutați de Adrian Scarlat, care ne găzduiește în sala Genesse.

Va fi o presiune în plus de acum înainte pe Bianca Benea și pe Alexandra Predescu, după medaliile cucerite sezonul trecut?
Presiune va fi în primul rând pe Alexandra Predescu. Oricine va trage împotriva ei va dori să o învingă, pentru că este campioană mondială. Va fi un sezon dificil pentru Alexandra, dar ne vom pregăti așa cum trebuie din toate punctele de vedere. Vom merge la toate etapele din Circuitul European de Cadeți pentru a nu avea surprize neplăcute la Campionatul European și la Campionatul Mondial, acolo unde sportivele trebuie să prindă vârful de formă.
E mai greu să păstrezi un titlu mondial decât să îl cucerești pentru prima dată!

Care este obiectivul sportivelor de la lot pentru noul sezon?
Împreună cu sportivele, ne propunem să cucerim o medalie la Campionatul European, în proba pe echipe, iar în concursurile individuale din Circuitul European, Campionatul European și Campionatul Mondial ne dorim să urcăm cât mai sus se poate. Speranțe avem și cu echipa Under 23, care completată cu Amalia Tătăran, poate să urce pe podium la Europene. Vrem să cucerim noi medalii pentru România!

Vezi mai jos o galerie foto de la antrenamentul sportivelor de miercuri, 26 august, de la Sala de Scrimă Floreasca.

Această prezentare necesită JavaScript.

PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans


Related Posts

Scrimerii români au plecat joi seara spre Taipei! Primele probe de scrimă de la Universiada de vară au loc duminică!

Delegația de 121 de persoane a României, dintre care 91 de sportivi, a plecat joi seara la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august. Sportivii noștri vor concura la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo […]

READ MORE →

Se fac înscrieri pentru Campionatul Național de scrimă pentru veterani de la Craiova, ediția 2017!

Asociația Română de Scrimă Veterani organizează în data de 2 septembrie 2017, la Craiova, o nouă ediție a Campionatului Național de scrimă pentru veterani. Concursul va avea loc la Sala de scrimă a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu”, cu începere de la ora 9:30, la trei categorii de vârstă: categoria I (40-49 de ani), […]

READ MORE →

Șapte scrimeri vor reprezenta România la Universiada de vară de la Taipei!

România va participa cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere. Delegația României va pleca joi, 17 […]

READ MORE →

FIER ȘI AUR! Federația Română de Scrimă aniversează un an de la medalia de aur cucerită de echipa de spadă feminin la Jocurile Olimpice de la Rio!

Acum un an scrima românească și sportul din țara noastră trăiau clipe de glorie la Jocurile Olimpice de la Rio (Brazilia). Noaptea de 11 spre 12 august 2016 va rămâne scrisă cu litere de AUR în istoria scrimei românești. Început pe 11 august și încheiat noaptea târziu, pe 12 august, concursul de spadă feminin echipe a […]

READ MORE →

Antrenorul Ioan Popa a încetat din viață!

Familia scrimei românești devine pe zi ce trece tot mai săracă. Joi, 3 august 2017, Federația Română de Scrimă anunță cu regret trecerea în neființă a antrenorului de spadă Ioan Popa (64 de ani). Fost spadasin la CSA Steaua, club pentru care a câștigat de trei ori campionatul național (1976, 1977 și 1979), Ioan Popa […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top