Echipa de spadă feminin a României, campioană europeană la Montreux, a fost primită azi la Salonul Prezidențial al Aeroportului „Henri Coandă”

  by    0   0

Echipa de spadă feminin a României, proaspătă câștigătoare a medaliilor de aur la Campionatul European de la Montreux (Elveția), a sosit miercuri, 10 iunie, în țară.
În organizarea Ministerului Tineretului și Sportului, al Federației Române de Scrimă și a Clubului Sportiv al Armatei Steaua, echipa formată din Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu, alături de antrenorul Dan Podeanu, a fost primită la Salonul Prezidențial din cadrul Aeroportului „Henri Coandă”.
Președintele CSA Steaua, George Boroi, secretarul de stat al MTS, Carmen Tocală, antrenorul de la CS Dinamo, Alexandru Chiculiță, alături de tehnicieni de la mai multe cluburi de scrimă din București, părinți, rude și prieteni le-au așteptat cu emoție pe campioanele Europei la spadă.
Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu au primit zeci de buchete de flori și felicitări din partea tuturor și au promis că nu se vor opri aici.
Ana Maria Brânză: „Nu știu cum am reușit să le <<păcălim>> pe adversarele noastre din nou. Știu că mulți ne văd ca fiind cele mai bune, dar mai avem mult de muncă. Suntem foarte fericite de această medalie, dar obiectivul nostru este calificarea la Jocurile Olimpice și obținerea unei medalii la Rio, în 2016!”
Simona Gherman: „Pot să spun că sunt foarte fericită. Am muncit toate foarte mult pentru această medalie și sper să continuăm pe același drum până la Rio.”
Simona Pop: „E adevărat că bronzul la individual ocupă un loc aparte în sufletul meu, dar cel mai mult mă bucură aurul pe echipe. Este foarte important să ne menținem în top și să luăm o medalie la Rio!”
Loredana Dinu: „Pentru mine, care am revenit pe planșă de șase luni, bucuria este foarte mare. Sper să nu ne oprim aici. Doresc să dedic această medalie de aur celui care mi-a fost antrenor, părinte și un excelent pedagog – Dumitru Popescu – care săptămâna trecută a trecut în neființă.”
Dan Podeanu: „Fetele au luptat minunat și sunt foarte mândru de ele. Îmi doresc să fie la fel de concentrate și în continuare și să ne bucurăm pe deplin după Jocurile Olimpice de la Rio.”

Au refăcut saltul de la Montreux

La finalul conferinței de presă, Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu au refăcut saltul de după victoria cu Estonia, gest care a făcut înconjurul lumii.

IMG_4069 11249224_10154102441403018_3368433332752015811_n

Drumul României spre al doilea titlu european consecutiv a fost următorul:
Tabloul de 16 – liber;
Tabloul de 8 – 31-25 cu Ucraina;
Semifinale – 45-41 cu Suedia;
Finala – 45-35 cu Estonia.

Al șaselea titlu european pentru echipa de spadă feminin a României!

Echipa de spadă feminin a României a cucerit marți la Montreux al șaselea titlul de campioană europeană din istorie. În total, în această probă, România are opt medalii: șase de aur și două de argint! Precedentele cinci titluri europene au fost cucerite astfel: 2006 – Izmir, 2008 – Kiev, 2009 – Plovdiv, 2011 – Sheffield, 2014 – Strasbourg.
Medalii de argint am cucerit în: 2012 – Legnano, 2013 – Zagreb.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans

 

Această prezentare necesită JavaScript.


Related Posts

CS Riposta a câștigat Campionatul Național de sabie pentru speranțe de la Râșnov, ediția 2017, în proba feminină pe echipe

Federația Română de Scrimă a organizat de joi și până duminică, în perioada 12-15 octombrie, ediția 2017 a Campionatului Național de sabie pentru speranțe. Concursul a avut loc la sala de sport a Școlii Generale Nr. 3 din Râșnov, la feminin și masculin, individual și pe echipe. Duminică, 15 octombrie 2017, de la ora 9:00 […]

READ MORE →

România – locul 10 la etapa de Cupă Mondială de juniori de la Riga, în proba masculină pe echipe

Riga, capitala Letoniei, a găzduit sâmbătă și duminică, 14 și 15 octombrie 2017, a doua etapă de Cupă Mondială la spadă juniori masculin din sezonul 2017-2018. Concursul s-a desfășurat la individual și pe echipe, iar la start s-au prezentat 240 de sportivi. România a fost reprezentată în Letonia de patru sportivi: Adam Macska (CSM Satu […]

READ MORE →

România – locul 7 la etapa de Cupă Mondială de juniori de la Laupheim, în proba de spadă feminin echipe

Orașul german Laupheim a găzduit sâmbătă și duminică, 14 și 15 octombrie 2017, a doua etapă de Cupă Mondială la spadă juniori feminin din sezonul 2017-2018. Concursul s-a desfășurat la individual și pe echipe, iar la start s-au prezentat 196 de sportive. România a fost reprezentată pe planșele din Germania de patru sportive: Bianca Benea […]

READ MORE →

ACS Balestra1 a câștigat Campionatul Național de floretă speranțe de la București, ediția 2017, în proba masculină pe echipe

Federația Română de Scrimă a organizat de joi și până duminică, în perioada 12-15 octombrie, ediția 2017 a Campionatului Național de floretă pentru speranțe. Concursul a avut loc la Sala de Scrimă „Ana Pascu” (Floreasca) din București, la feminin și masculin, individual și pe echipe. Duminică, 15 octombrie 2017, de la ora 9:00 a avut […]

READ MORE →

Teodora Șofran (CS Satu Mare) – locul 45 la etapa din Circuitul European de floretă cadeți de la Manchester

Orașul englez Manchester a găzduit sâmbătă, 14 octombrie 2017, prima etapă din sezonul 2017-2018 a Circuitului European de floretă pentru cadeți. Întrecerea a avut loc doar la individual, la feminin și masculin, iar la start s-au prezentat 264 de sportivi din 30 de țări. România a fost reprezentată la Manchester de o singură sportivă. Este […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top