Cristina Constantinescu (ACS Stesial) a câștigat prima etapă din Circuitul European U14 la spadă feminin de la Salonic

  by    0   0

Confederația Europeană de Scrimă a demarat la începutul lunii decembrie un nou proiect extrem de ambițios și binevenit pentru scrimerii din întreaga Europă.
Astfel, sâmbătă, 5 decembrie a debutat primul sezon din Circuitul European U14. Întrecerile au loc la toate cele trei arme – spadă, floretă și sabie – la feminin și masculin, doar la individual.
La finalul acestei săptămâni, sâmbătă și duminică, 5 și 6 decembrie, la Salonic (Grecia) a avut  loc prima etapă la spadă, iar la Riga (Letonia) s-a disputat etapa de debut la floretă.
România a avut reprezentanți în concursul de spadă de la Salonic. Dacă sâmbătă, la masculin s-a impus Daniel Popa, de la CS UNEFS, duminică, 6 decembrie, în proba feminină, am avut o finală 100% românească între Cristina Constantinescu (ACS Stesial) și Irina Stan (CSA Steaua). Medalia de aur și distincția de primă învingătoare într-o etapă din Circuitul European U14 la spadă feminin i-a revenit Cristinei Constantinescu, sportivă pregătită la ACS Stesial de antrenoarea Alina Ciuculescu.
Parcursul Cristinei Constantinescu în concursul de la Salonic a fost următorul: tabloul de 64 – liber; tabloul ed 32 – 15-2 cu Ivi Fourgaou (Grecia); tabloul de 16 – 15-11 cu Ekaterini-Christi Sofra (Grecia); tabloul de 8 – 15-13 cu Markella Lambraki (Grecia); semifinale – 15-7 cu Theodora Sabina Ion; finala – 15-11 cu Irina Stan.
Astfel, în concluzie, sportivele din România s-au clasat pe următoarele poziții la finalul primei etape din Circuitul European U14 de spadă, de la Salonic: Cristina Constantinescu (ACS Stesial) – locul 1, Irina Stan (CSA Steaua) – locul 2, Theodora Sabina Ion (CS Farul Constanța) – locul 3, Giulia Constantin (CSA Steaua) – locul 6, Ioana Drăghici (ACS Stesial) – locul 9, Andrada Ghica (ACS Stesial) – locul 11, Diana Roșca (CS Olimpia) – locul 19, Elena Teodora Nurciu (CS Farul Constanța) – locul 20, Mara Enescu (CS Olimpia) – locul 33. Au participat 47 de sportive din România, Grecia și Bulgaria.
Țara noastră va găzdui și ea un concurs în cadrul acestui Circuit European U14. În perioada 23-24 aprilie, la București va avea loc etapa a șasea din Circuitul European U14 la spadă.
Calendarul complet al primului sezon din Circuitul European U14 poate fi văzut mai jos.
pdficon
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans

 

Această prezentare necesită JavaScript.


Related Posts

Șapte scrimeri vor reprezenta România la Universiada de vară de la Taipei!

România va participa cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere. Delegația României va pleca joi, 17 […]

READ MORE →

FIER ȘI AUR! Federația Română de Scrimă aniversează un an de la medalia de aur cucerită de echipa de spadă feminin la Jocurile Olimpice de la Rio!

Acum un an scrima românească și sportul din țara noastră trăiau clipe de glorie la Jocurile Olimpice de la Rio (Brazilia). Noaptea de 11 spre 12 august 2016 va rămâne scrisă cu litere de AUR în istoria scrimei românești. Început pe 11 august și încheiat noaptea târziu, pe 12 august, concursul de spadă feminin echipe a […]

READ MORE →

Antrenorul Ioan Popa a încetat din viață!

Familia scrimei românești devine pe zi ce trece tot mai săracă. Joi, 3 august 2017, Federația Română de Scrimă anunță cu regret trecerea în neființă a antrenorului de spadă Ioan Popa (64 de ani). Fost spadasin la CSA Steaua, club pentru care a câștigat de trei ori campionatul național (1976, 1977 și 1979), Ioan Popa […]

READ MORE →

„La Mulți Ani”, Mihai Popa!

Antrenorul de spadă de la CSA Steaua, Mihai Popa, își serbează luni, 31 iulie 2017, ziua de naștere. Fost campion european și medaliat au argint și bronz cu echipa de spadă a României, Mihai Popa a câștigat Campionatul Mondial Universitar de la București, în 1981. Multiplu campion balcanic, de 23 de ori campion național și […]

READ MORE →

România – locul 15 la Campionatul Mondial de scrimă de la Leipzig, în proba de spadă feminin echipe

Ultima zi a Campionatului Mondial de scrimă pentru seniori de la la Leipzig a programat miercuri, 26 iulie 2017, cele din urmă probe pe echipe: spadă feminin și floretă masculin. De la ora 11:00, ora României, 24 de formații s-au întrecut în proba de spadă feminin. Echipa României a intrat în concurs direct pe tabloul […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top