Campioane cu suflet mare: spadasinele Ana Maria Popescu și Simona Pop sunt implicate în două acțiuni umanitare

  by    0   0

 

Aflate în cantonament la Constanța, două dintre componentele lotului olimpic de spadă al României – Ana Maria Popescu și Simona Pop – și-au făcut timp și s-au implicat în aceste zile în susținerea a două acțiuni umanitare.

Simona Pop a decis să renunțe la o parte din părul său pentru o cauză nobilă. Spadasina originară din Satu Mare și-a donat părul unei societăți care va confecționa peruci pentru copiii bolnavi de cancer.
DPC (Donează Păr Copilașilor) este un concept nou în România, inițiat în cadrul Societății Studenților Medicinişti Iaşi, după un model britanic. Acesta presupune donarea de păr pentru a confecționa peruci, ce vor fi apoi oferite copilașilor bolnavi care și-au pierdut părul în urma tratamentelor.
Avantajul acestui proiect este că oricine poate dona. Trebuie doar ca cea mai scurtă șuviță de păr să aibă minim 17 cm. În rest, condițiile sunt rezonabile: părul poate fi drept, ondulat, cârlionțat, vopsit atât timp cât culoarea este naturală și nu o nuanță artificială, de exemplu verde sau albastru.
“Sper din tot sufletul meu ca un copilaș să se bucure mult de acest păr. Vă îndemn să donați. E un sentiment nedescris de bucurie și de împlinire. Dacă nu aveți suficient păr nu fiți deprimați. Este nevoie și de bănuți pentru realizarea perucilor”, a postat Simona Pop pe pagina sa de facebook.
Mai multe detalii despre această campanie pot fi văzute AICI.

Ana Maria Popescu susține primul Festival de Prim Ajutor din România!

Crucea Roşie Română organizează, în perioada 11 – 12 septembrie, în Parcul Lumea Copiilor din Bucureşti, primul Festival de Prim Ajutor din România, având ca scop conştientizarea importanţei cunoaşterii tehnicilor de prim ajutor de publicul român.
În cadrul Festivalului de Prim Ajutor vor avea loc Competiţia Europeană de Prim Ajutor – FACE şi Gala Crucii Roşii Române.
Timp de două zile, 28 de echipe de prim ajutor din 24 de ţări europene vor lua parte la competiţia FACE (First Aid Convention in Europe), precedată de Gala Crucii Roşii Române.
FACE este o competiţie anuală ce aduce împreună echipele de prim ajutor ale Crucii Roşii şi Semilunii Roşii din Europa pentru a demonstra abilităţile acestora de acordare a primului ajutor, prin demonstraţii spectaculoase de intervenţie în situaţii de urgenţă. Aflat la cea de-a 28-a ediţie internaţională şi desfăşurat pentru prima oară în România, evenimentul reuneşte la Bucureşti peste 500 de participanţi şi suporteri.
Festivalul se va deschidecu o paradă a tuturor echipajelor participante şi va continua în aceeaşi seară cu Gala Crucii Roşii Române -un concert în aer liber, susţinut de Direcţia 5, Alexandra Ungureanu şi Crush, Mellina şi Mircea Eremia, precum şi alţi invitaţi surpriză.
În a doua zi a festivalului, începând cu ora 8.30, echipajele participante vor lua startul în Competiţa Europeană de Prim Ajutor.
Cu prilejul acestui eveniment, Crucea Roşie Română lansează campania „Face it!”, care trage un semnal de alarmă cu privire la importanţa acordării primului ajutor de către oricine, oricând.
Multiplă campioană europeană și mondială, și vicecampioană olimpică la spadă, Ana Maria Popescu este una dintre personalitățile care susține acest eveniment.
Alte personalități care susțin evenimentul sunt: Iuliana Tudor, ambasadorul Crucii Roşii Romane, Cornel Ilie (VUNK), Nicole Cherry, Florin Groza (Hi-Q), Les Elephants Bizzares, Andrei Lacatuş (Shurubel) şi Dan Costea (Coma).
Mai multe detalii despre aceast eveniment pot fi văzute AICI.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans


Related Posts

Scrimerii români au plecat joi seara spre Taipei! Primele probe de scrimă de la Universiada de vară au loc duminică!

Delegația de 121 de persoane a României, dintre care 91 de sportivi, a plecat joi seara la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august. Sportivii noștri vor concura la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo […]

READ MORE →

Se fac înscrieri pentru Campionatul Național de scrimă pentru veterani de la Craiova, ediția 2017!

Asociația Română de Scrimă Veterani organizează în data de 2 septembrie 2017, la Craiova, o nouă ediție a Campionatului Național de scrimă pentru veterani. Concursul va avea loc la Sala de scrimă a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu”, cu începere de la ora 9:30, la trei categorii de vârstă: categoria I (40-49 de ani), […]

READ MORE →

Șapte scrimeri vor reprezenta România la Universiada de vară de la Taipei!

România va participa cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere. Delegația României va pleca joi, 17 […]

READ MORE →

FIER ȘI AUR! Federația Română de Scrimă aniversează un an de la medalia de aur cucerită de echipa de spadă feminin la Jocurile Olimpice de la Rio!

Acum un an scrima românească și sportul din țara noastră trăiau clipe de glorie la Jocurile Olimpice de la Rio (Brazilia). Noaptea de 11 spre 12 august 2016 va rămâne scrisă cu litere de AUR în istoria scrimei românești. Început pe 11 august și încheiat noaptea târziu, pe 12 august, concursul de spadă feminin echipe a […]

READ MORE →

Antrenorul Ioan Popa a încetat din viață!

Familia scrimei românești devine pe zi ce trece tot mai săracă. Joi, 3 august 2017, Federația Română de Scrimă anunță cu regret trecerea în neființă a antrenorului de spadă Ioan Popa (64 de ani). Fost spadasin la CSA Steaua, club pentru care a câștigat de trei ori campionatul național (1976, 1977 și 1979), Ioan Popa […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top