Brânză, Gherman, Pop și Dinu și-au exprimat trăirile după titlul european cucerit ieri la Montreux: „Ușurare, eliberare, fericire, movitație!”

  by    1   2

România a cucerit marți, 9 iunie, al șasele titlul de campioană a Europei în proba de spadă feminin echipe. La Montreux (Elveția), echipa formată din Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman și Loredana Dinu a trecut pe rând de Ucraina, Suedia și Estonia pentru a doua medalie de aur consecutivă la un Campionat European.
Marți seara, la puține clipe după festivitatea de premiere, elevele lui Dan Podeanu și George Epurescu și-au exprimat, pentru site-ul oficial al Federației Române de Scrimă, sentimentele care le-au încercat după acest superb succes.
Ana Maria Brânză:
„Ușurare! Nu știu cum am reușit să le <<păcălim>> din nou! Este încă un mic pas către Rio!”
Simona Gherman:
„Eliberare, fericire și dorință pentru ceea ce urmează!”
Simona Pop: 
„Sunt foarte fericită! Toate suntem așa, fericite! Am avut o zi grea, pe care am terminat-o cu bine. Suntem cele mai bune din Europa din nou. Am fost o echipă și chiar ne bucurăm pentru acest succes!”
Loredana Dinu: „Sunt extrem de fericită. Mi-am reamintit cât de dulce e victoria și mă bucur că am putut ajuta acestă minunată echipa! Aceasta medalie mă motivează să muncesc și mai mult pentru a-mi îndeplini următorul vis: o medalie la Rio!”

Drumul României spre al doilea titlu european consecutiv a fost următorul:
Tabloul de 16 – liber;
Tabloul de 8 – 31-25 cu Ucraina;
Semifinale – 45-41 cu Suedia;
Finala – 45-35 cu Estonia.

Al șaselea titlu european pentru echipa de spadă feminin a României!

Echipa de spadă feminin a României a cucerit marți la Montreux al șaselea titlul de campioană europeană din istorie. În total, în această probă, România are opt medalii: șase de aur și două de argint! Precedentele cinci titluri europene au fost cucerite astfel: 2006 – Izmir, 2008 – Kiev, 2009 – Plovdiv, 2011 – Sheffield, 2014 – Strasbourg.
Medalii de argint am cucerit în: 2012 – Legnano, 2013 – Zagreb.
FOTO: Augusto Bizzi
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans


Related Posts

Se fac înscrieri pentru Campionatul Național de scrimă pentru veterani de la Craiova, ediția 2017!

Asociația Română de Scrimă Veterani organizează în data de 2 septembrie 2017, la Craiova, o nouă ediție a Campionatului Național de scrimă pentru veterani. Concursul va avea loc la Sala de scrimă a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu”, cu începere de la ora 9:30, la trei categorii de vârstă: categoria I (40-49 de ani), […]

READ MORE →

Șapte scrimeri vor reprezenta România la Universiada de vară de la Taipei!

România va participa cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere. Delegația României va pleca joi, 17 […]

READ MORE →

FIER ȘI AUR! Federația Română de Scrimă aniversează un an de la medalia de aur cucerită de echipa de spadă feminin la Jocurile Olimpice de la Rio!

Acum un an scrima românească și sportul din țara noastră trăiau clipe de glorie la Jocurile Olimpice de la Rio (Brazilia). Noaptea de 11 spre 12 august 2016 va rămâne scrisă cu litere de AUR în istoria scrimei românești. Început pe 11 august și încheiat noaptea târziu, pe 12 august, concursul de spadă feminin echipe a […]

READ MORE →

Antrenorul Ioan Popa a încetat din viață!

Familia scrimei românești devine pe zi ce trece tot mai săracă. Joi, 3 august 2017, Federația Română de Scrimă anunță cu regret trecerea în neființă a antrenorului de spadă Ioan Popa (64 de ani). Fost spadasin la CSA Steaua, club pentru care a câștigat de trei ori campionatul național (1976, 1977 și 1979), Ioan Popa […]

READ MORE →

„La Mulți Ani”, Mihai Popa!

Antrenorul de spadă de la CSA Steaua, Mihai Popa, își serbează luni, 31 iulie 2017, ziua de naștere. Fost campion european și medaliat au argint și bronz cu echipa de spadă a României, Mihai Popa a câștigat Campionatul Mondial Universitar de la București, în 1981. Multiplu campion balcanic, de 23 de ori campion național și […]

READ MORE →

One thought on “Brânză, Gherman, Pop și Dinu și-au exprimat trăirile după titlul european cucerit ieri la Montreux: „Ușurare, eliberare, fericire, movitație!”

  1. szepeschy josef spune:

    Fetele superbe al Romaniei, Felicitari pentru Medalie de AUR si Simona pentru Bronze !!! Santeti Ambasadori perfecte pentru tara. Felicitari grupului de antrenori si federatiei !!!

    Al vostru IOSCA SZEPESCHY

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top