Bilanțul României la Europeanul de la Strasbourg: un aur, un bronz și locul patru în clasamentul pe medalii

  by    0   0

Sâmbătă, 14 iunie, s-a încheiat la Strasbourg o nouă ediție a Campionatului European de scrimă seniori. România a participat la evenimentul din Franța cu o delegație alcătuită din 20 de sportivi, iar bilanțul este următorul: o medalie de aur, cucerită de echipa de spadă feminin, și o medalie de bronz, câștigată de Simona Gherman, în proba de spadă feminin.
În clasamentul pe medalii, România s-a clasat pe locul patru, la egalitate cu Ungaria, Elveția și Ucraina. Podiumul a fost alcătuit astfel: 1. Italia, 2. Rusia, 3. Franța.

clasament medalii

Rezultatele complete ale scrimerilor români la Strasbourg sunt următoarele:
Spadă masculin individual: Adrian Pop – locul 31, Alexandru Nyisztor – locul 40, Andrei Timoce – locul 49 și Bertalan Arkoși – locul 62. Mai multe amănunte AICI.
Spadă feminin individual: Simona Gherman – locul 3 (medalie de bronz), Ana Maria Brânză – locul 23, Maria Udrea – locul 42, Simona Pop – locul 51. Mai multe amănunte AICI.
Floretă masculin individual: Radu Dărăban – locul 23, Valentin Niță – locul 49, Teofil Moisuc – locul 63 și Iulian Teacă – locul 65. Mai multe amănunte AICI.
Floretă feminin individual: Maria Boldor – locul 31, Isabelle Stan – locul 32, Mălina Călugăreanu – locul 33 și Ana Boldor – locul 38. Mai multe amănunte AICI.
Sabie masculin individual: Tiberiu Dolniceanu – locul 19, Alin Badea – locul 21, Iulian Teodosiu – locul 34 și Ciprian Gălățanu – locul 37.  Mai multe amănunte AICI.
Spadă masculin echipe: echipa României (Adrian Pop, Alexandru Nyisztor, Andrei Timoce și Bertalan Arkoși) – locul 14. Mai multe amănunte AICI.
Spadă feminin echipe: echipa României (Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman și Maria Udrea) – locul 1 (medalie de aur). Mai multe amănunte AICI.
Floretă masculin echipe: echipa României (Radu Dărăban, Valentin Niță, Teofil Moisuc și Iulian Teacă) – locul 13. Mai multe amănunte AICI.
Floretă feminin echipe: echipa României (Maria Boldor, Isabelle Stan, Mălina Călugăreanu și Ana Boldor) – locul 8. Mai multe amănunte AICI.
Sabie masculin echipe: echipa României (Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălățanu și Iulian Teodosiu) – locul 5. Mai multe amănunte AICI.
Următorul Campionat European va avea loc în 2015 la Montreux, în Elveția.


Related Posts

Scrimerii români au plecat joi seara spre Taipei! Primele probe de scrimă de la Universiada de vară au loc duminică!

Delegația de 121 de persoane a României, dintre care 91 de sportivi, a plecat joi seara la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august. Sportivii noștri vor concura la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo […]

READ MORE →

Se fac înscrieri pentru Campionatul Național de scrimă pentru veterani de la Craiova, ediția 2017!

Asociația Română de Scrimă Veterani organizează în data de 2 septembrie 2017, la Craiova, o nouă ediție a Campionatului Național de scrimă pentru veterani. Concursul va avea loc la Sala de scrimă a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu”, cu începere de la ora 9:30, la trei categorii de vârstă: categoria I (40-49 de ani), […]

READ MORE →

Șapte scrimeri vor reprezenta România la Universiada de vară de la Taipei!

România va participa cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere. Delegația României va pleca joi, 17 […]

READ MORE →

FIER ȘI AUR! Federația Română de Scrimă aniversează un an de la medalia de aur cucerită de echipa de spadă feminin la Jocurile Olimpice de la Rio!

Acum un an scrima românească și sportul din țara noastră trăiau clipe de glorie la Jocurile Olimpice de la Rio (Brazilia). Noaptea de 11 spre 12 august 2016 va rămâne scrisă cu litere de AUR în istoria scrimei românești. Început pe 11 august și încheiat noaptea târziu, pe 12 august, concursul de spadă feminin echipe a […]

READ MORE →

Antrenorul Ioan Popa a încetat din viață!

Familia scrimei românești devine pe zi ce trece tot mai săracă. Joi, 3 august 2017, Federația Română de Scrimă anunță cu regret trecerea în neființă a antrenorului de spadă Ioan Popa (64 de ani). Fost spadasin la CSA Steaua, club pentru care a câștigat de trei ori campionatul național (1976, 1977 și 1979), Ioan Popa […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top