Bilanțul României la Europeanul de la Strasbourg: un aur, un bronz și locul patru în clasamentul pe medalii

  by    0   0

Sâmbătă, 14 iunie, s-a încheiat la Strasbourg o nouă ediție a Campionatului European de scrimă seniori. România a participat la evenimentul din Franța cu o delegație alcătuită din 20 de sportivi, iar bilanțul este următorul: o medalie de aur, cucerită de echipa de spadă feminin, și o medalie de bronz, câștigată de Simona Gherman, în proba de spadă feminin.
În clasamentul pe medalii, România s-a clasat pe locul patru, la egalitate cu Ungaria, Elveția și Ucraina. Podiumul a fost alcătuit astfel: 1. Italia, 2. Rusia, 3. Franța.

clasament medalii

Rezultatele complete ale scrimerilor români la Strasbourg sunt următoarele:
Spadă masculin individual: Adrian Pop – locul 31, Alexandru Nyisztor – locul 40, Andrei Timoce – locul 49 și Bertalan Arkoși – locul 62. Mai multe amănunte AICI.
Spadă feminin individual: Simona Gherman – locul 3 (medalie de bronz), Ana Maria Brânză – locul 23, Maria Udrea – locul 42, Simona Pop – locul 51. Mai multe amănunte AICI.
Floretă masculin individual: Radu Dărăban – locul 23, Valentin Niță – locul 49, Teofil Moisuc – locul 63 și Iulian Teacă – locul 65. Mai multe amănunte AICI.
Floretă feminin individual: Maria Boldor – locul 31, Isabelle Stan – locul 32, Mălina Călugăreanu – locul 33 și Ana Boldor – locul 38. Mai multe amănunte AICI.
Sabie masculin individual: Tiberiu Dolniceanu – locul 19, Alin Badea – locul 21, Iulian Teodosiu – locul 34 și Ciprian Gălățanu – locul 37.  Mai multe amănunte AICI.
Spadă masculin echipe: echipa României (Adrian Pop, Alexandru Nyisztor, Andrei Timoce și Bertalan Arkoși) – locul 14. Mai multe amănunte AICI.
Spadă feminin echipe: echipa României (Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman și Maria Udrea) – locul 1 (medalie de aur). Mai multe amănunte AICI.
Floretă masculin echipe: echipa României (Radu Dărăban, Valentin Niță, Teofil Moisuc și Iulian Teacă) – locul 13. Mai multe amănunte AICI.
Floretă feminin echipe: echipa României (Maria Boldor, Isabelle Stan, Mălina Călugăreanu și Ana Boldor) – locul 8. Mai multe amănunte AICI.
Sabie masculin echipe: echipa României (Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălățanu și Iulian Teodosiu) – locul 5. Mai multe amănunte AICI.
Următorul Campionat European va avea loc în 2015 la Montreux, în Elveția.


Related Posts

ACS Spadasinii Argeșeni este primul club de scrimă din județul Argeș! Marți se inaugurează secțiile de scrimă de la Pitești și Mioveni! Invitată specială: Loredana Dinu!

ACS Spadasinii Argeșeni, Prima şcoală de scrimă din Argeş îşi deschide porţile marți, 24 octombrie 2017, la Piteşti şi Mioveni. Proiectul a fost lansat, vineri, 20 octombrie, de preşedinta Cătălina Frîntură, în compania unuia dintre antrenori, Andrei Cătălin Neguţ. „Încă din copilărie am iubit acest sport nobil şi curat care dezvoltă inteligenţa, perspicacitatea, fiind plin de eleganţă şi lipsit de violenţă. Acum […]

READ MORE →

România – locul 12 la etapa din Circuitul European de cadeți de la Budapesta, în proba de floretă feminin echipe

Etapa din Circuitul European de cadeți de la Budapesta, în probele de floretă, s-a încheiat duminică, 22 octombrie 2017, cu proba feminină pe echipe. La startul întrecerii s-au prezentat 35 de formații, iar trei au fost din România. Cel mai bun rezultat al delegației noastre a fost obținut de către România1, care s-a clasat pe locul […]

READ MORE →

Răzvan Stănescu (CSM Unirea Slobozia) – locul 23 la etapa de Cupă Mondială de la Sosnowiec, în proba de sabie juniori masculin individual

Localitatea poloneză Sosnowiec a găzduit sâmbătă și duminică, 21 și 22 octombrie 2017, a treia etapă de Cupă Mondială la sabie juniori. Concursul s-a disputat la masculin individual, feminin individual și feminin echipe. La Sosnowiec au fost prezenți 305 sportivi, iar România a fost reprezentată de opt sportivi. Cei care au tras pe planșele din Polonia […]

READ MORE →

Sebastian Popescu (LPS Craiova) – locul 14 la etapa din Circuitul European de cadeți de la Budapesta, în proba de spadă masculin individual

În paralel cu întrecerea de floretă, la Budapesta are loc duminică și luni, 22 și 23 octombrie 2017, a doua etapă din Circuitul European de spadă cadeți masculin, la individual și pe echipe. În capitala Ungariei sunt prezenți, pentru această probă, 280 de sportivi, iar 14 dintre ei sunt din România. Cei care trag pentru […]

READ MORE →

România – locul 8 la etapa de Cupă Mondială de la Sosnowiec, în proba de sabie feminin echipe

Localitatea poloneză Sosnowiec a găzduit sâmbătă și duminică, 21 și 22 octombrie 2017, a treia etapă de Cupă Mondială la sabie juniori. Concursul s-a disputat la masculin individual, feminin individual și feminin echipe. La Sosnowiec au fost prezenți 305 sportivi, iar România a fost reprezentată de opt sportivi. Cei care au tras pe planșele din Polonia […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top