Alexandra Lazin a câştigat Campionatul Naţional la floretă cadeţi

  by    0   0

Proba individuală a Campionatului Naţional de floretă cadeţi feminin individual de miercuri, 12 martie, a adus o nouă medalie de aur în palmaresul Clubului Sportiv Satu Mare. Alexandra Lazin a devenit campioană naţională după ce a învins în fazele superioare ale concursului numai sportive de la CSA Steaua. Alexandra a trecut pe rând de Teodora Sîrbu, scor 15-9, în sferturi, de Raluca Drăghici, scor 15-10, în semifinale, şi de Ana Boldor, scor 15-12, în marea finală.
Medaliile de bronz au revenit sportivelor Raluca Drăghici şi Laura Vîrga, ambele de la Steaua.
La startul întrecerii s-au aliniat 24 de sportive de la CS Satu Mare, ACS Balestra, CSA Steaua, CSM Cluj Napoca şi CSM Cluj Napoca.
Clasamentul complet al întrecerii de miercuri, de la Sala de scrimă “Alexandru Csipler” poate fi găsit AICI.

poza 1

Alexandra a concurat cu lameul primit de la Cristina Stahl

Sportiva de 16 ani de la CS Satu Mare este pregătită de Izsaki Arnold, iar în spatele titlului naţional câştigat miercuri se ascunde o mică poveste. Alexandra a concurat cu un lameu (partea de echipament unde se poate puncta la floretă) pe care l-a purtat la concursuri Cristina Stahl, fosta mare campioană a floretei româneşti. În momentul în care s-a retras din activitate, Cristina a donat întreg echipamentul Clubului Sportiv Satu Mare. Alexandra a câştigat miercuri, 12 martie, al treilea titlu naţional la individual, după cele de la copii şi speranţe din anii precedenţi.

Titlu i-a adus participarea la Campionatul Mondial de la Plovdiv

Imediat după ce a intrat în posesia titlului de campioană naţională, Alexandra a mai primit o veste bună. “Am vorbit cu Ducu Petre (n.r. – antrenorul lotului naţional de floretă cadeţi şi juniori) după concurs şi m-a anunţat că Alexandra Lazin va fi convocată în lotul care va participa la Campionatul Monidal de la Plovdiv”, a anunţat antrenorul de la CS Satu Mare, Dan Şuta. Campionatul Mondial de scrimă pentru cadeţi şi juniori are loc în Bulgaria, la Plovdiv, în perioada 3-12 aprilie.


Related Posts

LIVE: Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, ziua 9, proba 17: floretă masculin 10-11 ani. Gabi Szabo și Dana Rogoz sunt invitatele FR Scrimă la festivitățile de premiere de azi!

Duminică, 25 iunie 2017, în cea de-a noua zi de concurs, Campionatul Național de Scrimă pentru copii programează la Sala de Scrimă „Ana Pascu” primele probe de floretă masculin individual: 10-11 ani și 12-13 ani. De la ora 9:00, 27 de sportivi se duelează pentru medalii în proba de floretă masculin, la categoria 10-11 ani. […]

READ MORE →

CS Farul Constanța a câștigat Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, în proba de spadă feminin echipe 12-13 ani. Amalia Tătăran le-a premiat pe micile campioane!

Sâmbătă după-amiaza, 24 iunie, Campionatul Național de Scrimă pentru copii a programat ultima probă de spadă a ediției 2017. De la ora 13:00, 15 echipe din întreaga țară s-au duelat pentru medalii în proba de spadă feminin echipe 12-13 ani. Cele 15 formații care au concurat azi au fost: CS Farul Constanța1, CS Farul Constanța2, CSA […]

READ MORE →

LIVE: Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, ziua 8, proba 16: spadă feminin echipe 12-13 ani. Amalia Tătăran este invitata Federației Române de Scrimă la festivitatea de premiere!

Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, programează sâmbătă, 24 iunie, ultimele două probe de spadă feminin: 8-9 ani individual și 12-13 ani echipe. La Sala de Scrimă „Ana Pascu” din București, 15 echipe din întreaga țară se duelează de la ora 13:00 pentru medalii în proba de spadă feminin echipe 12-13 ani. Cele […]

READ MORE →

Natalia Constantin (CS Contraatac) a câștigat Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, în proba de spadă feminin 8-9 ani. Ciprian Marica le-a premiat pe micile campioane!

Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, programează sâmbătă, 24 iunie, ultimele două probe de spadă feminin: 8-9 ani individual și 12-13 ani echipe. La Sala de Scrimă „Ana Pascu” din București, 28 de sportive din întreaga țară s-au duelat de la ora 9:00 pentru medalii în proba de spadă feminin 8-9 ani. Sistem […]

READ MORE →

LIVE: Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, ziua 8, proba 15: spadă feminin 8-9 ani. Ciprian Marica și Amalia Tătăran sunt invitații FR Scrimă la festivitățile de premiere de azi!

Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, programează sâmbătă, 24 iunie, ultimele două probe de spadă feminin: 8-9 ani individual și 12-13 ani echipe. La Sala de Scrimă „Ana Pascu” din București, 28 de sportive din întreaga țară se duelează de la ora 9:00 pentru medalii în proba de spadă feminin 8-9 ani. Sistem […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top