UPDATE 3: Simona Gherman-locul 5, Simona Pop-locul 8 și Anca Măroiu-locul 11, în proba de spadă individual la Jocurile Mondiale Militare de la Mungyeong (Coreea de Sud)

  by    0   0

În noaptea de luni spre marți, 5 spre 6 octombrie, a început proba de spadă feminin individual la Jocurile Militare Mondiale de la Mungyeong (Coreea de Sud).
În această probă, care a început la ora 4:50, ora României, trag 31 de sportive, iar trei sunt din țara noastră. Este vorba de Simona Gherman, Simona Pop și Anca Măroiu, toate de la CSA Steaua. Ele au intrat în concurs în grupele preliminare, acolo unde au înregistrat următoarele rezultate:
1.rez Simona Gherman
2.rez Simona Pop
3.rez Anca Maroiu
În continuare, în eliminările directe, cele trei spadasine din România au avut următoarele rezultate:
TABLOUL DE 32
Simona Gherman – liber
Simona Pop – liber
Anca Măroiu – Elin Wikstrom (Suedia) 15-8
TABLOUL DE 16
Simona Gherman – Rayssa Costa de Oliveira (Brazilia) 15-12
Simona Pop – Anca Măroiu 15-14.
Jocurile Mondiale Militare este o competiţie organizată de Consiliul Internaţional al Sportului Militar (CISM) şi reuneşte aproximativ 8.700 de participanţi din 110 ţări, care se întrec în 24 discipline sportive.
Consiliul Internaţional al Sportului Militar este a doua organizație sportivă din lume ca mărime, după Comitetul Internațional Olimpic, având 133 de ţări membre. Înfiinţat în 1948, la Nice (Franţa), CISM este o organizaţie sportivă internaţională alcătuită din forţele armate ale naţiunilor membre acceptate de Adunarea Generală, autoritate supremă a CISM. Obiectivele urmărite de către CISM sunt sintetizate prin motto-ul organizaţiei „Prietenie prin sport” („Friendship trough sport”) şi prin recunoaşterea CISM de către ONU ca partener în menţinerea păcii şi a stabilităţii în zonele cu risc ridicat de conflict. Precedentele editii ale Jocurilor Mondiale Militare s-au desfasurat la Roma (1995), Zagreb (1999), Catania (2003), Hyderabad (2007) si Rio de Janeiro (2011).
În continuare, programul scrimerelor românce la Jocurile Mondiale Militare de la Mungyeong este următorul:
JOI, 8 OCTOMBRIE
Ora 4:00 – floretă feminin echipe;
VINERI, 9 OCTOMBRIE
Ora 4:50 – spadă feminin echipe.
Programul de mai sus este adaptat după ora României.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția spadasinelor românce la Mungyeong (Coreea de Sud).
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans

Această prezentare necesită JavaScript.


UPDATE, ora 9:40 – Pe tabloul de 8, care se trage de la ora 9:45, ora României, Simona Pop și Simona Gherman au următorul program:
Simona Gherman – Anna Sivkova (Rusia)
Simona Pop – Tatiana Gudkova (Rusia).


UPDATE, ora 10:15 – Simona Pop și Simona Gherman au fost eliminate pe tabloul de 8 după următoarele dispute:
Simona Gherman – Anna Sivkova (Rusia) 9-10
Simona Pop – Tatiana Gudkova (Rusia) 13-15.


UPDATE, ora 12:41 – În urma evoluțiilor de azi, cele trei spadasine din România au încheiat concursul individual din cadrul Jocurilor Mondiale Militare de la Mungyeong pe următoarele poziții: Simona Gherman – locul 5, Simona Pop – locul 8 și Anca Măroiu – locul 11. Medalia de aur a fost cucerită de către Anna Sivkova (Rusia), care a dispus în finală de Tatiana Andriushina (Rusia), scor 8-7.
Clasamentul final complet în proba de spadă feminin individual arată astfel:
clasament final spada fete individual JMM 2015


Related Posts

Scrimerii români au plecat joi seara spre Taipei! Primele probe de scrimă de la Universiada de vară au loc duminică!

Delegația de 121 de persoane a României, dintre care 91 de sportivi, a plecat joi seara la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august. Sportivii noștri vor concura la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo […]

READ MORE →

Se fac înscrieri pentru Campionatul Național de scrimă pentru veterani de la Craiova, ediția 2017!

Asociația Română de Scrimă Veterani organizează în data de 2 septembrie 2017, la Craiova, o nouă ediție a Campionatului Național de scrimă pentru veterani. Concursul va avea loc la Sala de scrimă a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu”, cu începere de la ora 9:30, la trei categorii de vârstă: categoria I (40-49 de ani), […]

READ MORE →

Șapte scrimeri vor reprezenta România la Universiada de vară de la Taipei!

România va participa cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere. Delegația României va pleca joi, 17 […]

READ MORE →

FIER ȘI AUR! Federația Română de Scrimă aniversează un an de la medalia de aur cucerită de echipa de spadă feminin la Jocurile Olimpice de la Rio!

Acum un an scrima românească și sportul din țara noastră trăiau clipe de glorie la Jocurile Olimpice de la Rio (Brazilia). Noaptea de 11 spre 12 august 2016 va rămâne scrisă cu litere de AUR în istoria scrimei românești. Început pe 11 august și încheiat noaptea târziu, pe 12 august, concursul de spadă feminin echipe a […]

READ MORE →

Antrenorul Ioan Popa a încetat din viață!

Familia scrimei românești devine pe zi ce trece tot mai săracă. Joi, 3 august 2017, Federația Română de Scrimă anunță cu regret trecerea în neființă a antrenorului de spadă Ioan Popa (64 de ani). Fost spadasin la CSA Steaua, club pentru care a câștigat de trei ori campionatul național (1976, 1977 și 1979), Ioan Popa […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top