UPDATE 2: Silviu Roșu – locul 26, Cristian Cândescu – locul 68 și Alexandru Pîrva – locul 73 în proba de floretă masculin cadeți individual la Campionatul Mondial de cadeți și juniori de la Bourges! Geoffrey Tourette (SUA) a luat aurul!

  by    0   0

Localitatea franceză Bourges găzduiește în perioada 1-10 aprilie o nouă ediție a Campionatului Mondial de scrimă pentru cadeți și juniori.
Cei mai bun sportivi din întreaga lume, la nivel de cadeți și juniori, se vor duela în Franța pentru medaliile puse în joc, iar printre ei se vor număra și 17 scrimeri români.
Duminică, 3 aprilie, în ziua a treia de concurs au loc probele de spadă feminin cadeți individual și floretă masculin cadeți individual. De la ora 9:15, ora României, 110 sportivi se vor duela în proba de floretă masculin cadeți individual, iar trei sunt din România: Silviu Roșu (CSA Steaua), Cristian Cândescu (CSA Steaua), Alexandru Pîrva (CSA Steaua). După faza grupelor, vor trece mai departe 83 de sportivi, care vor ajunge pe un tablou incomplet de 128, de eliminare directă.
De la ora 9:15, ora României, Silviu Roșu, Cristian Cândescu și Alexandru Pîrva vor intra în concurs în următoarele grupe preliminare:
grupa Candescu grupa Pirva grupa Rosu
Programul complet al zilei a treia de la Campionatul Mondial de scrimă pentru cadeți și juniori de la Bourges este următorul:
Ora 9:15 – Floretă masculin cadeți individual;
Din România: Silviu Roșu (CSA Steaua), Cristian Cândescu (CSA Steaua), Alexandru Pîrva (CSA Steaua);
Ora 11:00 – Spadă feminin cadeți individual;
Din România: Alexandra Predescu (CSA Steaua), Bianca Benea (CSM Oradea), Zsuzsa Schlier (CSS Târgu Mureș).
Programul este adaptat după ora României.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția LIVE a sportivilor români la Bourges.
FOTO: Augusto BIZZI
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans


UPDATE, ora 11:53 – Silviu Roșu, Cristian Cândescu și Alexandru Pîrva și-au încheiat evoluțiile în grupele preliminare cu următoarele rezultate:
rezultate Candescu rezultate Pirva rezultate Rosu
În urma acestor rezultate, cei trei floretiști români s-au calificat mai departe, unde evoluează astfel:
TABLOUL DE 128
Silviu Roșu – liber
Cristian Cândescu – Olivier Split (Olanda)
Alexandru Pîrva – Veljko Cuk (Serbia)
TABLOUL DE 64
Silviu Roșu – Roey Eliyahu Rosenfeld (Israel)


UPDATE, ora 22:00 – În urma evoluțiilor de azi, cei trei floretiști români au încheiat concursul pe următoarele poziții: Silviu Roșu (CSA Steaua) – locul 26, Cristian Cândescu (CSA Steaua) – locul 68, Alexandru Pîrva (CSA Steaua) – locul 73.
Rezultatele lor pe tabloul de eliminare directă au fost:
TABLOUL DE 128
Silviu Roșu – liber
Cristian Cândescu – Olivier Split (Olanda) 14-15
Alexandru Pîrva – Veljko Cuk (Serbia) 7-15
TABLOUL DE 64
Silviu Roșu – Roey Eliyahu Rosenfeld (Israel) 15-7
TABLOUL DE 32
Silviu Roșu – Geoffrey Tourette (SUA) 6-15.
Medalia de aur a fost câștigată de către Geoffrey Tourette (SUA), care l-a învins în finală pe Kirill Borodachev (Rusia), scor 15-2. Medaliile de bronz au fost cucerite de către Tommaso Marini (Italia) și Luis Klein (Germania).


Related Posts

Se fac înscrieri pentru Campionatul Național de scrimă pentru veterani de la Craiova, ediția 2017!

Asociația Română de Scrimă Veterani organizează în data de 2 septembrie 2017, la Craiova, o nouă ediție a Campionatului Național de scrimă pentru veterani. Concursul va avea loc la Sala de scrimă a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu”, cu începere de la ora 9:30, la trei categorii de vârstă: categoria I (40-49 de ani), […]

READ MORE →

Șapte scrimeri vor reprezenta România la Universiada de vară de la Taipei!

România va participa cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere. Delegația României va pleca joi, 17 […]

READ MORE →

FIER ȘI AUR! Federația Română de Scrimă aniversează un an de la medalia de aur cucerită de echipa de spadă feminin la Jocurile Olimpice de la Rio!

Acum un an scrima românească și sportul din țara noastră trăiau clipe de glorie la Jocurile Olimpice de la Rio (Brazilia). Noaptea de 11 spre 12 august 2016 va rămâne scrisă cu litere de AUR în istoria scrimei românești. Început pe 11 august și încheiat noaptea târziu, pe 12 august, concursul de spadă feminin echipe a […]

READ MORE →

Antrenorul Ioan Popa a încetat din viață!

Familia scrimei românești devine pe zi ce trece tot mai săracă. Joi, 3 august 2017, Federația Română de Scrimă anunță cu regret trecerea în neființă a antrenorului de spadă Ioan Popa (64 de ani). Fost spadasin la CSA Steaua, club pentru care a câștigat de trei ori campionatul național (1976, 1977 și 1979), Ioan Popa […]

READ MORE →

„La Mulți Ani”, Mihai Popa!

Antrenorul de spadă de la CSA Steaua, Mihai Popa, își serbează luni, 31 iulie 2017, ziua de naștere. Fost campion european și medaliat au argint și bronz cu echipa de spadă a României, Mihai Popa a câștigat Campionatul Mondial Universitar de la București, în 1981. Multiplu campion balcanic, de 23 de ori campion național și […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top