UPDATE: Alexandra Predescu – locul 41, Zsuzsa Schlier – locul 50 și Bianca Benea – locul 52 în proba de spadă feminin cadeți individual la Campionatul Mondial de cadeți și juniori de la Bourges! Alessandra Bozza (Italia) a luat aurul!

  by    0   1

Localitatea franceză Bourges găzduiește în perioada 1-10 aprilie o nouă ediție a Campionatului Mondial de scrimă pentru cadeți și juniori.
Cei mai bun sportivi din întreaga lume, la nivel de cadeți și juniori, se vor duela în Franța pentru medaliile puse în joc, iar printre ei se vor număra și 17 scrimeri români.
Duminică, 3 aprilie, în ziua a treia de concurs au loc probele de spadă feminin cadeți individual și floretă masculin cadeți individual. De la ora 11:00, ora României, 115 sportive se vor duela în proba de spadă feminin cadeți individual, iar trei sunt din România: Alexandra Predescu (CSA Steaua), Bianca Benea (CSM Oradea), Zsuzsa Schlier (CSS Târgu Mureș).
La un an și două zile distanță, Alexandra Predescu, de la CSA Steaua, își apără titlul de campioană mondială cucerit la Tashkent, la capătul unui concurs excepțional. Ca remember, drumul Alexandrei Predescu spre medalia de aur de la Tashkent a fost următorul:
Tabloul de 128 – liber
Tabloul de 64 – 15-6 cu Elizabeth Medina (Mexic)
Tabloul de 32 – 15-4 cu Ku Hyun Jin (Coreea de Sud)
Tabloul de 16 – 15-3 cu Anastasia Soldatova (Rusia)
Tabloul de 8 – 15-12 cu Alessandra Bozza (Italia)
Semifinale – 15-8 cu Eleonora de Marchi (Italia)
Finala – 6-5 cu Kinga Nagy (Ungaria).
De la ora 11:00,  Alexandra Predescu, Bianca Benea și Zsuzsa Schlier vor intra în concurs în următoarele grupe preliminare:
grupa Benea grupa Predescu grupa Schlier
Programul complet al zilei a treia de la Campionatul Mondial de scrimă pentru cadeți și juniori de la Bourges este următorul:
Ora 9:15 – Floretă masculin cadeți individual;
Din România: Silviu Roșu (CSA Steaua), Cristian Cândescu (CSA Steaua), Alexandru Pîrva (CSA Steaua);
Ora 11:00 – Spadă feminin cadeți individual;
Din România: Alexandra Predescu (CSA Steaua), Bianca Benea (CSM Oradea), Zsuzsa Schlier (CSS Târgu Mureș).
Programul este adaptat după ora României.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția LIVE a sportivilor români la Bourges.
FOTO: Augusto BIZZI
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans


UPDATE, ora 13:00 – Alexandra Predescu, Bianca Benea și Zsuzsa Schlier și-au încheiat evoluțiile în grupele preliminare cu următoarele rezultate:
rezultate Benea rezultate Predescu rezultate Schlier
În urma evoluțiilor din grupe, Alexandra Predescu, Bianca Benea și Zsuzsa Schlier s-au calificat mai departe pe tabloul de eliminări directe.


UPDATE, ora 22:30 – Cele trei spadasine din România au încheiat concursul pe următoarele poziții: Alexandra Predescu (CSA Steaua) – locul 41, Zsuzsa Schlier (CSS Târgu Mureș) – locul 50, Bianca Benea (CSM Oradea) – locul 52.
Rezultatele celor trei românce au fost următoarele:
TABLORUL DE 128
Alexandra Predescu – liber
Bianca Benea –  Montserrat Viveros (Paraguay) 15-9
Zsuzsa Schlier – Eliza Woodhouse (Marea Britanie) 15-11.
TABLOUL DE 64
Alexandra Predescu – Barbara Brych (Polonia) 10-15
Bianca Benea – Tatijana Stewart (SUA) 14-15
Zsuzsa Schlier – Vera Maia Devi Kanevski (Israel) 11-15.
Medalia de aur a fost câștigată de către Alessandra Bozza (Italia), care a trecut în finală de Tatijana Stewart (SUA), scor 15-7. În 2015, Alessandra Bozza a fost învinsă pe tabloul de 8 de către Alexandra Predescu, campioana mondială din 2015. Medaliile de bronz le-au revenit sportivelor Renata Petri (Ungaria) și Beatrice Cagnin (Italia).

Această prezentare necesită JavaScript.


Related Posts

CS Riposta a câștigat Campionatul Național de sabie pentru speranțe de la Râșnov, ediția 2017, în proba feminină pe echipe

Federația Română de Scrimă a organizat de joi și până duminică, în perioada 12-15 octombrie, ediția 2017 a Campionatului Național de sabie pentru speranțe. Concursul a avut loc la sala de sport a Școlii Generale Nr. 3 din Râșnov, la feminin și masculin, individual și pe echipe. Duminică, 15 octombrie 2017, de la ora 9:00 […]

READ MORE →

România – locul 10 la etapa de Cupă Mondială de juniori de la Riga, în proba masculină pe echipe

Riga, capitala Letoniei, a găzduit sâmbătă și duminică, 14 și 15 octombrie 2017, a doua etapă de Cupă Mondială la spadă juniori masculin din sezonul 2017-2018. Concursul s-a desfășurat la individual și pe echipe, iar la start s-au prezentat 240 de sportivi. România a fost reprezentată în Letonia de patru sportivi: Adam Macska (CSM Satu […]

READ MORE →

România – locul 7 la etapa de Cupă Mondială de juniori de la Laupheim, în proba de spadă feminin echipe

Orașul german Laupheim a găzduit sâmbătă și duminică, 14 și 15 octombrie 2017, a doua etapă de Cupă Mondială la spadă juniori feminin din sezonul 2017-2018. Concursul s-a desfășurat la individual și pe echipe, iar la start s-au prezentat 196 de sportive. România a fost reprezentată pe planșele din Germania de patru sportive: Bianca Benea […]

READ MORE →

ACS Balestra1 a câștigat Campionatul Național de floretă speranțe de la București, ediția 2017, în proba masculină pe echipe

Federația Română de Scrimă a organizat de joi și până duminică, în perioada 12-15 octombrie, ediția 2017 a Campionatului Național de floretă pentru speranțe. Concursul a avut loc la Sala de Scrimă „Ana Pascu” (Floreasca) din București, la feminin și masculin, individual și pe echipe. Duminică, 15 octombrie 2017, de la ora 9:00 a avut […]

READ MORE →

Teodora Șofran (CS Satu Mare) – locul 45 la etapa din Circuitul European de floretă cadeți de la Manchester

Orașul englez Manchester a găzduit sâmbătă, 14 octombrie 2017, prima etapă din sezonul 2017-2018 a Circuitului European de floretă pentru cadeți. Întrecerea a avut loc doar la individual, la feminin și masculin, iar la start s-au prezentat 264 de sportivi din 30 de țări. România a fost reprezentată la Manchester de o singură sportivă. Este […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top