UPDATE: Alexandra Predescu – locul 41, Zsuzsa Schlier – locul 50 și Bianca Benea – locul 52 în proba de spadă feminin cadeți individual la Campionatul Mondial de cadeți și juniori de la Bourges! Alessandra Bozza (Italia) a luat aurul!

  by    0   1

Localitatea franceză Bourges găzduiește în perioada 1-10 aprilie o nouă ediție a Campionatului Mondial de scrimă pentru cadeți și juniori.
Cei mai bun sportivi din întreaga lume, la nivel de cadeți și juniori, se vor duela în Franța pentru medaliile puse în joc, iar printre ei se vor număra și 17 scrimeri români.
Duminică, 3 aprilie, în ziua a treia de concurs au loc probele de spadă feminin cadeți individual și floretă masculin cadeți individual. De la ora 11:00, ora României, 115 sportive se vor duela în proba de spadă feminin cadeți individual, iar trei sunt din România: Alexandra Predescu (CSA Steaua), Bianca Benea (CSM Oradea), Zsuzsa Schlier (CSS Târgu Mureș).
La un an și două zile distanță, Alexandra Predescu, de la CSA Steaua, își apără titlul de campioană mondială cucerit la Tashkent, la capătul unui concurs excepțional. Ca remember, drumul Alexandrei Predescu spre medalia de aur de la Tashkent a fost următorul:
Tabloul de 128 – liber
Tabloul de 64 – 15-6 cu Elizabeth Medina (Mexic)
Tabloul de 32 – 15-4 cu Ku Hyun Jin (Coreea de Sud)
Tabloul de 16 – 15-3 cu Anastasia Soldatova (Rusia)
Tabloul de 8 – 15-12 cu Alessandra Bozza (Italia)
Semifinale – 15-8 cu Eleonora de Marchi (Italia)
Finala – 6-5 cu Kinga Nagy (Ungaria).
De la ora 11:00,  Alexandra Predescu, Bianca Benea și Zsuzsa Schlier vor intra în concurs în următoarele grupe preliminare:
grupa Benea grupa Predescu grupa Schlier
Programul complet al zilei a treia de la Campionatul Mondial de scrimă pentru cadeți și juniori de la Bourges este următorul:
Ora 9:15 – Floretă masculin cadeți individual;
Din România: Silviu Roșu (CSA Steaua), Cristian Cândescu (CSA Steaua), Alexandru Pîrva (CSA Steaua);
Ora 11:00 – Spadă feminin cadeți individual;
Din România: Alexandra Predescu (CSA Steaua), Bianca Benea (CSM Oradea), Zsuzsa Schlier (CSS Târgu Mureș).
Programul este adaptat după ora României.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția LIVE a sportivilor români la Bourges.
FOTO: Augusto BIZZI
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans


UPDATE, ora 13:00 – Alexandra Predescu, Bianca Benea și Zsuzsa Schlier și-au încheiat evoluțiile în grupele preliminare cu următoarele rezultate:
rezultate Benea rezultate Predescu rezultate Schlier
În urma evoluțiilor din grupe, Alexandra Predescu, Bianca Benea și Zsuzsa Schlier s-au calificat mai departe pe tabloul de eliminări directe.


UPDATE, ora 22:30 – Cele trei spadasine din România au încheiat concursul pe următoarele poziții: Alexandra Predescu (CSA Steaua) – locul 41, Zsuzsa Schlier (CSS Târgu Mureș) – locul 50, Bianca Benea (CSM Oradea) – locul 52.
Rezultatele celor trei românce au fost următoarele:
TABLORUL DE 128
Alexandra Predescu – liber
Bianca Benea –  Montserrat Viveros (Paraguay) 15-9
Zsuzsa Schlier – Eliza Woodhouse (Marea Britanie) 15-11.
TABLOUL DE 64
Alexandra Predescu – Barbara Brych (Polonia) 10-15
Bianca Benea – Tatijana Stewart (SUA) 14-15
Zsuzsa Schlier – Vera Maia Devi Kanevski (Israel) 11-15.
Medalia de aur a fost câștigată de către Alessandra Bozza (Italia), care a trecut în finală de Tatijana Stewart (SUA), scor 15-7. În 2015, Alessandra Bozza a fost învinsă pe tabloul de 8 de către Alexandra Predescu, campioana mondială din 2015. Medaliile de bronz le-au revenit sportivelor Renata Petri (Ungaria) și Beatrice Cagnin (Italia).

Această prezentare necesită JavaScript.


Related Posts

Iancu-locul 30, Bucur-locul 45, Ciornilă-locul 47 și Cruțu-locul 48 în proba de sabie masculin individual la Universiada de vară de la Taipei

Cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară se desfășoară la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august 2017. România este prezentă în Taiwan cu o delegație de 121 de persoane a României, dintre care 91 de sportivi, ei concurând la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo […]

READ MORE →

Amalia Tătăran – locul 34 în proba de spadă feminin individual la Olimpiada de vară de la Taipei

Cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară se desfășoară la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august 2017. România este prezentă în Taiwan cu o delegație de 121 de persoane a României, dintre care 91 de sportivi, ei concurând la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo […]

READ MORE →

Scrimerii români au plecat joi seara spre Taipei! Primele probe de scrimă de la Universiada de vară au loc duminică!

Delegația de 121 de persoane a României, dintre care 91 de sportivi, a plecat joi seara la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august. Sportivii noștri vor concura la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo […]

READ MORE →

Se fac înscrieri pentru Campionatul Național de scrimă pentru veterani de la Craiova, ediția 2017!

Asociația Română de Scrimă Veterani organizează în data de 2 septembrie 2017, la Craiova, o nouă ediție a Campionatului Național de scrimă pentru veterani. Concursul va avea loc la Sala de scrimă a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu”, cu începere de la ora 9:30, la trei categorii de vârstă: categoria I (40-49 de ani), […]

READ MORE →

Șapte scrimeri vor reprezenta România la Universiada de vară de la Taipei!

România va participa cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere. Delegația României va pleca joi, 17 […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top