UPDATE 11: Ana Maria Popescu – Mara Navarria 8-9, în semifinale la etapa de Cupă Mondială la spadă seniori feminin din Barcelona!

  by    0   0

A doua zi a etapei de Cupă Mondială la spadă seniori feminin din Barcelona programează întrecerile de pe tabloul principal de 64, la individual.
România este reprezentată în această fază de patru sportive: Ana Maria Popescu – calificată direct, Simona Pop, Simona Gherman și Amalia Tătăran – toate calificate după preliminariile de vineri. Cele patru spadasine vor intra pe planșe, începând cu ora 10:00, ora României, după următorul program:
Ora 10:00 – Ana Maria Popescu – Josephine Jacques Andre Coquin (Franța)
Ora 10:50 – Simona Pop – Francesca Bassa (SUA)
Ora 12:05 – Amalia Tătăran – Irina Embrich (Estonia)
Ora 12:30 – Simona Gherman – Inna Brovko (Ucraina).
Cele patru sportive vor fi coordonate de pe margine de antrenorii Dan Podeanu și George Epurescu.
Următoarele etape de Cupă Mondială din sezonul 2015-2016 sunt:
12-14 februarie 2016 – Buenos Aires (Argentina)
18-20 martie 2016 – Budapesta (Ungaria)
22-23 aprilie 2016 – Rio de Janeiro (Brazilia)
20-22 mai 2016 – Johannesbourg (Africa de Sud).
În 2016, Campionatul European de scrimă pentru seniori are loc la Torun (Polonia), în perioada 20-25 iunie.
Probele de scrimă de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016 au loc în perioada 8-14 august.

SISTEMUL DE CALIFICARE LA JOCURILE OLIMPICE DE LA RIO PENTRU SCRIMĂ

În cazul armelor care se dispută fără proba pe echipe, adică floreta feminin și sabie masculin, sunt calificați:
– primii 14 sportivi din clasamentul oficial ajustat (COA) individual;
– primii 8 sportivi din COA zonal la individual;
– 10 sportivi calificați prin turnee zonale de calificare, deschise doar țărilor fără sportiv calificat prin unul dintre criteriile precedente, câte unul pentru fiecare țară și la fiecare armă.
O țară nu poate în nici un caz să califice mai mult de doi sportivi la fiecare armă.
În cazul armelor care se dispută cu proba pe echipe, sunt calificați:
A) – pe echipe:
1. primele patru țări din COA pe echipe (câte trei sportivi pentru fiecare echipă);
2. cea mai bine țară clasată din fiecare continent, sub rezerva că se află printre primele 16 din COA global – dacă un continent nu este reprezentat, țara următoare din COA se califică, independent de continent.
B) – la individual:
1. cei 24 sportivi calificați pe echipe;
2. primii 7 sportivi din COA zonal la individual (doi pentru Europa, doi pentru America de Nord și America de Sud, doi pentru Asia-Oceania, unul pentru Africa) câte unul pentru fiecare țară;
3. patru calificați prin turnee zonale de calificare, deschise doar țărilor fără sportiv calificat prin unul dintre criteriile precedente, câte unul pentru fiecare țară și la fiecare armă.
O țară nu poate în nici un caz să califice mai mult de trei sportivi la fiecare.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția spadasinelor din România la Barcelona.
FOTO: Augusto BIZZI
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans

 

Această prezentare necesită JavaScript.


UPDATE, ora 10:30 – Ana Maria Popescu a învins-o pe Josephine Jacques Andre Coquin (Franța) cu 13-10 și s-a calificat pe tabloul principal de 32 de la Barcelona.


UPDATE, ora 11:10 – Simona Pop a fost eliminată pe tabloul principal de 64, după ce a cedat cu 8-15 în duelul cu Francesca Bassa (SUA).
Pe de altă parte, pe tabloul de 32, Ana Maria Popescu se va duela cu Tatiana Gudkova (Rusia).


UPDATE, ora 12:14 – Amalia Tătăran a fost și ea eliminată pe tabloul principal de 64. Sportiva de la CS Dinamo a fost învins de Irina Embrich (Estonia), scor 14-15.


UPDATE, ora 12:49 – Simona Gherman s-a calificat pe tabloul principal de 32, după ce a trecut în 64 de Inna Brovko (Ucraina), scor 15-7.


UPDATE, ora 12:54 – Ana Maria Popescu și Simona Gherman vor avea următorul program pe tabloul principal de 32:
Ora 13:30 – Ana Maria Popescu – Tatiana Gudkova (Rusia)
Ora 14:45 – Simona Gherman – Mara Navarria (Italia).


UPDATE, ora 13:49 – Ana Maria Popescu s-a calificat pe tabloul principal de 16, după ce a trecut în 32 de Tatiana Gudkova (Rusia), scor 15-10.


UPDATE, ora 14:56 – Simona Gherman a fost eliminată pe tabloul de 32, după ce a cedat cu 14-15 în duelul cu Mara Navarria (Italia). Pe tabloul de 16, Ana Maria Popescu se va duela cu Anna Sivkova (Rusia), de la ora 15:30.


UPDATE, ora 15:45 – Ana Maria Popescu s-a calificat pe tabloul de 8, după ce a trecut în 16 de Anna Sivkova (Rusia), scor 12-10.


UPDATE, ora 16:20 – Ana Maria Popescu se va duela pe tabloul de 8 cu Violetta Kolobova (Rusia). Duelul va începe la ora 16:30, ora României.


UPDATE, ora 16:43 – Ana Maria Popescu s-a calificat în semifinale, după ce a trecut pe tabloul de 8 de Violetta Kolobova (Rusia), scor 15-8.


UPDATE, ora 17:10 – Ana Maria Popescu se va duela în semifinale cu Mara Navarria (Italia), de la ora 17:15, ora României.


UPDATE, ora 17:53 – Ana Maria Popescu s-a oprit în semifinale, după ce a fost învinsă în duelul pentru marea finală de Mara Navarria (Italia), scor 8-9.


Related Posts

România – locul 17 la etapa din Circuitul European de cadeți de la Budapesta, în proba de spadă masculin echipe

În paralel cu întrecerea de floretă, la Budapesta a avut loc duminică și luni, 22 și 23 octombrie 2017, a doua etapă din Circuitul European de spadă cadeți masculin, la individual și pe echipe. În capitala Ungariei au fost prezenți, pentru această probă, 280 de sportivi, iar 14 dintre ei au fost din România. Cei […]

READ MORE →

ACS Spadasinii Argeșeni este primul club de scrimă din județul Argeș! Marți se inaugurează secțiile de scrimă de la Pitești și Mioveni! Invitată specială: Loredana Dinu!

ACS Spadasinii Argeșeni, Prima şcoală de scrimă din Argeş îşi deschide porţile marți, 24 octombrie 2017, la Piteşti şi Mioveni. Proiectul a fost lansat, vineri, 20 octombrie, de preşedinta Cătălina Frîntură, în compania unuia dintre antrenori, Andrei Cătălin Neguţ. „Încă din copilărie am iubit acest sport nobil şi curat care dezvoltă inteligenţa, perspicacitatea, fiind plin de eleganţă şi lipsit de violenţă. Acum […]

READ MORE →

România – locul 12 la etapa din Circuitul European de cadeți de la Budapesta, în proba de floretă feminin echipe

Etapa din Circuitul European de cadeți de la Budapesta, în probele de floretă, s-a încheiat duminică, 22 octombrie 2017, cu proba feminină pe echipe. La startul întrecerii s-au prezentat 35 de formații, iar trei au fost din România. Cel mai bun rezultat al delegației noastre a fost obținut de către România1, care s-a clasat pe locul […]

READ MORE →

Răzvan Stănescu (CSM Unirea Slobozia) – locul 23 la etapa de Cupă Mondială de la Sosnowiec, în proba de sabie juniori masculin individual

Localitatea poloneză Sosnowiec a găzduit sâmbătă și duminică, 21 și 22 octombrie 2017, a treia etapă de Cupă Mondială la sabie juniori. Concursul s-a disputat la masculin individual, feminin individual și feminin echipe. La Sosnowiec au fost prezenți 305 sportivi, iar România a fost reprezentată de opt sportivi. Cei care au tras pe planșele din Polonia […]

READ MORE →

Sebastian Popescu (LPS Craiova) – locul 14 la etapa din Circuitul European de cadeți de la Budapesta, în proba de spadă masculin individual

În paralel cu întrecerea de floretă, la Budapesta are loc duminică și luni, 22 și 23 octombrie 2017, a doua etapă din Circuitul European de spadă cadeți masculin, la individual și pe echipe. În capitala Ungariei sunt prezenți, pentru această probă, 280 de sportivi, iar 14 dintre ei sunt din România. Cei care trag pentru […]

READ MORE →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top