UPDATE 7: Medalie pentru România! Simona Gherman s-a oprit în semifinale la etapa de Cupă Mondială la spadă seniori feminin de la Buenos Aires

  by    1   0

Ziua a doua a etapei de Cupă Mondială de spadă seniori feminin de la Buenos Aires programează sâmbătă, de la ora 14:00, duelurile de pe tabloul principal de 64. În această fază a concursului, România este reprezentată de patru sportive: Ana Maria Popescu (CSA Steaua), Simona Gherman (CSA Steaua), Loredana Dinu (CS Dinamo) și Amalia Tătăran (CS Dinamo). Dacă Ana Maria Popescu s-a calificat direct pe tabloul principal de 64 grație poziției pe care o ocupă în clasamentul la zi al Cupei Mondiale (n.r – locul 4), celelalte trei spadasine românce au avut de trecut vineri, 12 februarie, de faza calificărilor. Simona Pop este și ea prezentă la Buenos Aires, dar a fost eliminată din concursul individual pe tabloul preliminar de 64.
Așadar, Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Loredana Dinu și Amalia Tătăran vor trage pe tabloul principal de 64 după următorul program:
Ora 14:50 – Amalia Tătăran – Dorina Budai (Ungaria)
Ora 16:30 – Loredana Dinu – Hao Jialu (China)
Ora 16:30 – Simona Gherman – Lyubov Shutova (Rusia)
Ora 16:55 – Ana Maria Popescu – Marie Florence Candassamy (Franța).
Delegația României la Buenos Aires este condusă de antrenorii Dan Podeanu și George Epurescu.
Programul următoarelor două zile de concurs de la Buenos Aires este următorul:
SÂMBĂTĂ, 13 FEBRUARIE
Ora 14:00 – start tablou principal de 64;
Ora 20:00 – semifinalele și finala;
DUMINICĂ, 14 FEBRUARIE
Ora 14:00 – start tabloul de 32 în proba pe echipe;
Ora 20:00 – finala mică și finala mare în proba pe echipe.
Programul este adaptat după ora României.
Următoarele etape de Cupă Mondială din sezonul 2015-2016 sunt:
18-20 martie 2016 – Budapesta (Ungaria)
22-23 aprilie 2016 – Rio de Janeiro (Brazilia)
20-22 mai 2016 – Legnano (Italia).
În 2016, Campionatul European de scrimă pentru seniori are loc la Torun (Polonia), în perioada 20-25 iunie.
Probele de scrimă de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016 au loc în perioada 8-14 august.

SISTEMUL DE CALIFICARE LA JOCURILE OLIMPICE DE LA RIO PENTRU SCRIMĂ

În cazul armelor care se dispută fără proba pe echipe, adică floreta feminin și sabie masculin, sunt calificați:
– primii 14 sportivi din clasamentul oficial ajustat (COA) individual;
– primii 8 sportivi din COA zonal la individual;
– 10 sportivi calificați prin turnee zonale de calificare, deschise doar țărilor fără sportiv calificat prin unul dintre criteriile precedente, câte unul pentru fiecare țară și la fiecare armă.
O țară nu poate în nici un caz să califice mai mult de doi sportivi la fiecare armă.
În cazul armelor care se dispută cu proba pe echipe, sunt calificați:
A) – pe echipe:
1. primele patru țări din COA pe echipe (câte trei sportivi pentru fiecare echipă);
2. cea mai bine țară clasată din fiecare continent, sub rezerva că se află printre primele 16 din COA global – dacă un continent nu este reprezentat, țara următoare din COA se califică, independent de continent.
B) – la individual:
1. cei 24 sportivi calificați pe echipe;
2. primii 7 sportivi din COA zonal la individual (doi pentru Europa, doi pentru America de Nord și America de Sud, doi pentru Asia-Oceania, unul pentru Africa) câte unul pentru fiecare țară;
3. patru calificați prin turnee zonale de calificare, deschise doar țărilor fără sportiv calificat prin unul dintre criteriile precedente, câte unul pentru fiecare țară și la fiecare armă.
O țară nu poate în nici un caz să califice mai mult de trei sportivi la fiecare armă.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent LIVE cu evoluția spadasinelor românce la Buenos Aires.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans


UPDATE, ora 15:05 – Amalia Tătăran s-a calificat pe tabloul de 32! Sportiva de la CS Dinamo a trecut în 64 de Dorina Budai (Ungaria), scor 15-11. Amalia Tătăran se va duela pentru un loc în 16 cu învingătoarea întâlnirii dintre Julia Beljajeva (Estonia) și Kelley Hurley (SUA).


UPDATE, ora 17:00 – Ana Maria Popescu și Simona Gherman s-au calificat și ele pe tabloul de 32. Ana Maria Popescu a trecut în 64 de Marie Florence Candassamy (Franța), scor 15-12, iar Simona Gherman a depășit-o pe Lyubov Shutova (Rusia), scor 15-13. În schimb, Loredana Dinu a fost eliminată pe tabloul de 64 de Hao Jialu (China), scor 11-14. Astfel, pe tabloul de 32 vor evolua trei românce – Ana Maria Popescu, Simona Gherman și Amalia Tătăran – după următorul program:
Ora 17:10 – Amalia Tătăran – Julia Beljajeva (Estonia)
Ora 17:35 – Ana Maria Popescu – Coraline Vitalis (Franța)
Ora 17:35 – Simona Gherman – Erika Kirpu (Estonia)


UPDATE, ora 18:43 – Ana Maria Popescu și Simona Gherman s-au calificat pe tabloul de 16! Ana Maria Popescu a trecut în 32 de Coraline Vitalis (Franța), scor 15-11, iar Simona Gherman a depășit-o pe Erika Kirpu (Estonia), scor 15-14. Pe de altă parte, Amalia Tătăran a fost eliminată pe tabloul de 32 după ce a cedat cu 14-15 duelul cu Julia Beljajeva (Estonia).


UPDATE, ora 19:00 – Ana Maria Popescu și Simona Gherman au următorul program pe tabloul de 16:
Ora 19:25 – Ana Maria Popescu – Nozomi Sato (Japonia)
Ora 19:25 – Simona Gherman – Nathalie Moellhausen (Brazilia).


UPDATE, ora 19:41 – Simona Gherman s-a calificat pe tabloul de 8! Sportiva de la CSA Steaua a trecut în 16 de Nathalie Moellhausen (Brazilia), scor 15-12. Pe de altă parte, Ana Maria Popescu a fost eliminată pe tabloul de 16, după ce a cedat cu 11-13 în duelul cu Nozomi Sato (Japonia).
Pe tabloul de 8, Simona Gherman se va duela, de la ora 20:00, ora României, cu Britta Heidemann (Germania).


UPDATE, ora 20:11 – Simona Gherman s-a calificat în semifinalele etapei de Cupă Mondială la spadă seniori feminin individual de la Buenos Aires, după ce a trecut în 8 de Britta Heidemann (Germania), scor 15-7. Pentru un loc în semifinale, Simona Gherman se va duela cu Irina Embrich (Estonia).


UPDATE, ora 21:37 – Simona Gherman s-a oprit în semifinale și a cucerit medalia de bronz după ce a fost învinsă de Irina Embrich (Estonia), scor 10-15.
Podiumul probei individuale de la Buenos Aires arată astfel: 1. Violetta Kolobova (Rusia), 2. Irina Embrich (Estonia), 3. Simona Gherman (România) și Emma Samuelsson (Suedia).


Related Posts

Se fac înscrieri pentru Campionatul Național de scrimă pentru veterani de la Craiova, ediția 2017!

Asociația Română de Scrimă Veterani organizează în data de 2 septembrie 2017, la Craiova, o nouă ediție a Campionatului Național de scrimă pentru veterani. Concursul va avea loc la Sala de scrimă a Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu”, cu începere de la ora 9:30, la trei categorii de vârstă: categoria I (40-49 de ani), […]

READ MORE →

Șapte scrimeri vor reprezenta România la Universiada de vară de la Taipei!

România va participa cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, la cea de-a 29-a ediție a Universiadei de vară, care se va desfășura la Taipei (Taiwan), între 19 și 30 august, iar gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere. Delegația României va pleca joi, 17 […]

READ MORE →

FIER ȘI AUR! Federația Română de Scrimă aniversează un an de la medalia de aur cucerită de echipa de spadă feminin la Jocurile Olimpice de la Rio!

Acum un an scrima românească și sportul din țara noastră trăiau clipe de glorie la Jocurile Olimpice de la Rio (Brazilia). Noaptea de 11 spre 12 august 2016 va rămâne scrisă cu litere de AUR în istoria scrimei românești. Început pe 11 august și încheiat noaptea târziu, pe 12 august, concursul de spadă feminin echipe a […]

READ MORE →

Antrenorul Ioan Popa a încetat din viață!

Familia scrimei românești devine pe zi ce trece tot mai săracă. Joi, 3 august 2017, Federația Română de Scrimă anunță cu regret trecerea în neființă a antrenorului de spadă Ioan Popa (64 de ani). Fost spadasin la CSA Steaua, club pentru care a câștigat de trei ori campionatul național (1976, 1977 și 1979), Ioan Popa […]

READ MORE →

„La Mulți Ani”, Mihai Popa!

Antrenorul de spadă de la CSA Steaua, Mihai Popa, își serbează luni, 31 iulie 2017, ziua de naștere. Fost campion european și medaliat au argint și bronz cu echipa de spadă a României, Mihai Popa a câștigat Campionatul Mondial Universitar de la București, în 1981. Multiplu campion balcanic, de 23 de ori campion național și […]

READ MORE →

One thought on “UPDATE 7: Medalie pentru România! Simona Gherman s-a oprit în semifinale la etapa de Cupă Mondială la spadă seniori feminin de la Buenos Aires

  1. zob79 spune:

    Hao Jialu e o culegatoare de orez de pe malurile lui Huanghe, probabil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to Top